Åpen for alle - alltid

2 millioner til samordning av data om matproduksjon

Artikkelen fortsetter under annonsen

Landbruks- og matminister Terje Riis-Johansen (Sp) vil bruke 2 millioner kroner til et forprosjekt for å sikre bedre sporbarhet i matproduksjonen.

Denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

Artikkelen fortsetter under annonsen

Landbruks- og matminister Terje Riis-Johansen (Sp) vil bruke 2 millioner kroner til et forprosjekt for å sikre bedre sporbarhet i matproduksjonen.Landbruks- og matminister Terje Riis-Johansen (Sp) vil bruke 2 millioner kroner til et forprosjekt for å sikre bedre sporbarhet i matproduksjonen.

Oslo (NTB): I sin redegjørelse i Stortinget tirsdag om E.coli-saken, understreket han at de ulike aktørene i matproduksjonen hver for seg har et godt datagrunnlag og gode systemer for sporbarhet.

- Men det finnes for mange tekniske løsninger som kommuniserer for dårlig med hverandre når det skal utveksles informasjon gjennom hele verdikjeden, sa matministeren.

Han varslet at han vil kalle inn bransjen og Mattilsynet for å bli orientert om arbeidet med å bedre sporbarheten, et arbeid som Mattilsynet tok initiativ til allerede i fjor høst.

- Vi må optimalisere bruken av datagrunnlaget som allerede finnes. Vi må peke på flaskehalsene vi må gjennom for å få dette til, sa Riis-Johansen. Han mener det må utredes om det er mulig og hensiktsmessig å etablere et
nasjonalt sporbarhetssystem.

(©NTB)