Å, for et hundeliv

Følger vi i amerikanernes fotspor blir muligens «full hundehagedekning» et hett tema i valgkampen om tre år.

Denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

Hos bakeren? Nei, i en hundebutikk på Manhattan. (Foto: Leni Aurora Brækhus)Hos bakeren? Nei, i en hundebutikk på Manhattan. (Foto: Leni Aurora Brækhus)

Det er slettes ikke uvanlig at hundeeiere gjør sine firbente venner mer menneskelige enn de egentlig er, men amerikanerne går (som vanlig) litt lenger.

Da jeg besøkte New York nylig, observerte jeg med forundring hvordan hundene blir behandlet; ikke som dyr, men som småbarn.

Eierne handler klær til dem, gir dem iskrem på lørdagskveldene, kaller dem vanlige menneskenavn (som for eksempel Dave) og sender dem i barnehagen, eller rettere sagt hundehagen, mens de selv er på jobb.

Doggie Day Care


«Let your dog play all day» lyder mottoet hos PetSmarts innendørs hundehage på Long Island og for cirka 175 kroner dagen kan lille Dave leke med andre hunder under tilsyn fra en hundehage-tante.

Hundene får mat og drikke i løpet av dagen - enten medbrakt (det hender sågar at kunder tar med flaskevann til sin firbente venn - en hund kan da ikke drikke vann fra springen) eller noe fra Pet Smarts meny mot et lite tillegg i prisen.

Innendørs hundehage hos kjeden PetSmart. (Foto: Leni Aurora Brækhus)Innendørs hundehage hos kjeden PetSmart. (Foto: Leni Aurora Brækhus)

PetSmart tilbyr i tillegg vanlige kenneltjenester - dersom du skal reise bort i en lengre periode - og selvsagt noen ikke fullt så vanlige tjenester:

For noen ekstra dollar i døgnet kan nemlig din kjære kjeledegge sove i en privat hundesuite. Med en flott seng på gulvet og hundefilmer som vises på en tv på veggen, skal lille Dave få oppleve «all the comforts of home», også når han er på kennel.

Men hva hvis Dave savner matmor og matfar mens de er på ferie? Fortvil ikke, PetSmart har selvfølgelig en egen «Doggie Phone Booth» der Dave kan få matmor og matfar på øret. Hvem denne tjenesten er ment å gagne mest - hund eller eier - er uvisst.

Moteløve? Nei, motehund!


Med Dave i trygg forvaring kan matmor dra på shopping. Dave må ha siste mote innen klær og accessoirer må vite. Og i butikker som ved første øyekast kan se ut som de er fylt med barneklær og leker, finnes masser av hundefashion.

Har du penger nok kan du få tak i det meste til din hund - uansett størrelse. Møbler og annet utstyr finnes det selvfølgelig også plenty av. Hvor sover vel lille Dave bedre enn i en hundehimmelseng?

Og hvis du, norske hundeeier, tror du er snill som unner hunden din en hundesjokolade eller et margbein i ny og ne, tar du grundig feil.

Dave får nemlig hundemuffins, hundeiskrem og hundedoughnuts. Det hender til og med at han får hundemassasje, hundemanikyr eller opphold på hundespa.

Jeg sa at amerikanerne behandler de firbente som barna sine, men jeg trekker det tilbake. Konger er mer passende. De behandler hundene som konger.

Ja, det er ganske sprøtt - men vi ligger nok ikke like langt etter amerikanerne som jeg liker å tro. Butikker som blant andre Pet Shop Girls i Oslo, har allerede kastet seg på bølgen, og tilbyr klær, godsaker og spaprodukter på lik linje med amerikanerne.

Så kjære alle politikere, den dagen dere oppnår full barnehagedekning blir det ingen anledning til å hvile på laubærne.

Full hundehagedekning er neste på listen.


En butikk fylt til randen av hundemote; kommer snart til et kjøpesenter nær deg. (Foto: Leni Aurora Brækhus)En butikk fylt til randen av hundemote; kommer snart til et kjøpesenter nær deg. (Foto: Leni Aurora Brækhus)


Les mer i Neste Klikk:


Bakeri for bikkjer 04.01.2006