Ekstra påsketog og fortsatt ledige flyreiser

Ennå er det både fly- og togplasser igjen til påsken, men nå fylles det fort opp.

Denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

Oslo (NTB): NSB har satt opp ekstratog på flere av rutene sine, og lokker med 17.000 ekstraseter i påsketrafikken. Både på fly og tog er det ledige plasser alle dager, men folk må være fleksible når det gjelder reisetidspunktet.

- Det er blitt mange fulle fly, men det er faktisk fortsatt ledige plasser, til og med i de laveste prisklassene for noen destinasjoner og tidspunkt, sier informasjonsrådgiver Knut Morten Johansen i SAS Braathens til NTB.

Ikke overraskende er det 2. påskedag og dagen etter, 18. april, at det nå er vanskeligst å skaffe seg flybilletter.

- Reisen til påskeferien fordeler seg over flere dager, men når det gjelder hjemreisen klumper det seg sammen disse to dagene, sier Johansen.

NSBs erfaring er at de store utfartsdagene i påsken blir fredag 7. og lørdag 8. april, og til dels også onsdag 12. april. For togtrafikkens vedkommende er det 1. og 2. påskedag som er de store hjemreisedagene.(©NTB/Foto: jernbaneverket.no, Mick Tully)