Ligner du på hunden din?

Det er ikke bare i Donald Duck at de firbente ligner på eieren. Derfor arrangerer Villmarksmessen en egen lookalike-konkurranse.

Denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

Maiken Pedersen og Hella’s Phoebe har omtrent samme humor. (Foto: Kay Stenshjemmet)Maiken Pedersen og Hella’s Phoebe har omtrent samme humor. (Foto: Kay Stenshjemmet)

Oslo (NW): - Mange hundeeiere er opptatt av hvordan hunden ser ut når de skaffer seg den. De påståtte likhetene er ikke bare myter, sier Elisabeth Flaata, medarrangør for konkurransen.

På dogwalken

Lookalike-konkurransen går av stabelen på de to siste dagene av Villmarksmessen, som arrangeres på Lillestrøm i månedsskiftet mars-april. Konkurransen er for jakthunder.

Som i andre konkurranser av dette slaget, paraderer konkurrentene foran et dommerpanel. Naturlig nok er catwalken omdøpt til dogwalk.

- Vi ser ikke bare på utseendet, men spør også om vaner og felles interesser. Lik personlighet og likt lynne er ikke uvanlig, og teller positivt i konkurransen, sier Flaata, som også er dommer.

Ifølge tidsskriftet New Scientist er det hold i den gamle påstanden om at hund og eier ligner på hverandre. En gruppe testpersoner i USA fikk se bilder av en hunder og hundeeiere uten å vite hvem som hørte sammen. Et overveiende flertall matchet riktig eier til de renrasede hundene.

For blandingshunder ble det ikke funnet noen indikasjon på likhet.

Hår og humor


Langhårete Maiken Pedersen deltok i fjor sammen med langhårete Hella's Phoebe. Det ble det en andreplass av. De to vil trolig delta i år også.

- Jeg ble med i konkurransen siden jeg har fått høre flere ganger at vi ligner på hverandre. I tillegg er vi ganske livlige begge to. Vi liker ski, sykling og annet med fart i. Det går gjerne bra unna når vi er sammen, sier Pedersen.

Hun valgte hund ut fra rase, mer enn bare utseendet. Hella's Phoebe er en fuglehund, av typen langhåret weimaraner. Weimaranere omtales som selsvstendige og litt sta, men også lærenemme.

- En veldig festlig hund. Vi har omtrent samme humor, mener eieren.

Når hund og eier har løpt fra seg, liker de å slappe av på sofaen.

- Det er gjerne opp klokka seks. Men den kan godt ligge med alle beina i været og kule'n helt også, sier Pedersen.

Villmarksmessen arrangeres 30. mars til 2. april på Norges Varemesse på Lillestrøm.