Journalister hjelper deg til bedre søk

Når du surfer rundt på ABC Startsiden, skal du vite at det er journalister som er ansvarlig for plasseringen av pekerne - om de er plassert høyt eller lavt i de ulike kategoriene.

Denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

Dette er det viktig for oss å presisere. Det at den redaksjonelle flaten er hellig, skiller oss fra våre konkurrenter hvor man kan kjøpe seg til høyere plasseringer.

ABC Startsiden har gjennom hele dens eksistens på nett proklamert en fri redaksjonell vurdering av hvilket innhold og hvilke nettsteder som blir framhevet. Hos oss blandes ikke redaksjonelt innhold og økonomiske interesser, for du skal være sikker på at våre anbefalinger er faglig og ikke økonomisk fundert.

Dette gjennomsyrer hele vår tanke, og gjelder altså også for vår søketjeneste ABCSøk. Vår kvalitetssikring, vår utvelgelse og plassering i kategoriene på Startsiden, blir også overført til ABCSøk. Her kan man ikke kjøpe seg til høyere plassering. Vi tenker og prioriterer hele tiden etter redaksjonell/faglig relevans. Vi har en klar policy på å presentere nytteverdi og familievennlig innhold.

Artikkelforfatteren er nyutnevnt redaktør for ABCSøk. Med redaktørtittelen ønsker vi i ABC Startsiden å signalisere at også søketjenesten ABCSøk har soleklart fokus på å holde den redaksjonelle sti ren.Artikkelforfatteren er nyutnevnt redaktør for ABCSøk. Med redaktørtittelen ønsker vi i ABC Startsiden å signalisere at også søketjenesten ABCSøk har soleklart fokus på å holde den redaksjonelle sti ren.

Søker du i fritekstsøket ABCSøk: Norge (et fritekstsøk i norske dokumenter), søker du i innholdet på nettsider som våre journalister manuelt og redaksjonelt har lagt til i Startsidens katalog. Vi krever med andre ord at et nettsted ligger i vår pekersamling for å bli crawlet av søkemotoren.

ABCSøk er en samling søkeverktøy som gir deg tilgang til informasjonen du trenger raskt og treffsikkert. De forskjellige verktøyene (tilgjengelig via fanene øverst på siden) lar deg søke spesialisert etter den typen informasjon du er på jakt etter. Mer om de enkelte søkemulighetene (søkehjelp) finner du her.


ABCSøk

Søkehjelp ABCSøk

Mer om hvordan du benytter søket (artikkel, 13.09.2005)