2000 danset nakne for Bolivar

Caracas (NTB-Reuters): Nærmere 2.000 mennesker kastet søndag klærne og poserte nakne rundt statuen av frigjøringshelten Simon Bolivar i Venezuelas hovedstad Caracas.

Denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

Spencer Tunick har spesialisert seg på å fotografere mange nakne mennesker samtidig. Dette er fra en nakenseanse hos Sefridge's i London.Spencer Tunick har spesialisert seg på å fotografere mange nakne mennesker samtidig. Dette er fra en nakenseanse hos Sefridge's i London.

Som så mange ganger tidligere var det den amerikanske kunstneren Spencer Tunick som sto bak massestrippingen.

Tunick er verdenskjent for sine fotografier av nakne mennesker på kjente offentlige steder verden over, og understreket søndag at det slett ikke var noen enkel jobb å få så mange mennesker til å posere nakne foran kameraet samtidig.

- Jeg arbeidet svært, svært hardt, og folk var ekstremt, ekstremt, ekstremt entusiastiske, sa Tunick.

Over 7.800 mennesker hadde opprinnelig meldt seg på søndagens nakenfotografering i den venezuelanske hovedstadens paradegate, men da dagen opprant sviktet motet hos de fleste.

Mellom 1.500 og 2.000 møtte likevel opp, men Venezuelas president Hugo Chavez, som ellers er kjent for å bruke Simon Bolivar flittig i sin retorikk, skal ikke ha vært blant dem. (©NTB)