Vant du krim?

Disse vant to spennende krim-bøker til påske!

Denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

Disse fem personene vant to kritikerroste krim-bøker fra to veletablerte spennings-forfattere.

Bok nr. 1


Etter endt studietid ved University of Mississippi, praktiserte John Grisham både borgerrett og strafferett, før han ble forfatter.

Den første boka Grisham gav ut, «A time to kill», ble ingen suksess. Det var med andreboka, «The firm», han ble berømt og gikk til topps på listene, hvor han ble liggende nesten et helt år. Nå er han en berømt krimforfatter og annerkjent i de litterære kretser.

En av de bøkene som var premie her var Grishams bok «Megleren»:


Børsmegleren Joel Backman blir benådet av presidenten etter en forbrytelse, men vet ikke at det er CIA som står bak, med store baktanker. Og selv om Backman skaper seg et nytt liv i Italia ved hjelp av ny identitet, får han en bitter erfaring; styresmaktene er dessverre ikke til å stole på.

I denne thrilleren er det mange som er ute etter megleren, fordi han sitter inne med hemmelig informasjon fra sine glansdager som kriminell. Spørsmålet er bare om noen er villige til å drepe for å få denne informasjonen...

Bok nummer to


Jørgen Jæger (f. 1946) har bosatt seg i Bergen og henter sin inspirasjon fra byen. I mange år har skrivingen vært hans hobby og biinntekt, og over 20 kriminalnoveller har vært publisert i magasiner og ukeblader underveis i forfatterskapet.

«Skyggejakten» var hans debut som krimforfatter og den første i serien om lensmann Ole Vik.

«Dødssymfoni» er den tredje boken i serien:


Lensmannen Ole Vik er tilbake i et nytt krimdrama. I løpet av noen få hektiske nattetimer skjer det en rekke uventede hendinger i et lite bygdesamfunn. Noen får ubudne gjester, og et kjeledyr blir flådd og spikret opp på en vegg som en advarsel. Da natten er omme og dagen gryr, blir bygda utsatt for enda en forbrytelse og denne gangen er det et mord...

VINNERE:


Disse var fem av de mange som svarte riktig på påskenøtten om de to forfatterene:

Rune Berg Ålien, Nesbyen

Sara Horseide Fjellvær, Orkanger

Elisabeth Øbu Schottmann, Sellbakk

Nora Kvalvik, Oslo

Kari-Anne Løyte, SkienGratulerer og god påske!