Åpen for alle - alltid

Våre beste date-tips

Artikkelen fortsetter under annonsen

Skal du på date i kveld? Her er tipsene som holder samtalen i gang og viser deg fra din beste side.

Denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

Artikkelen fortsetter under annonsen

Saken er levert av mozon.no og skrevet av journalist Joachim Henriksen

Smalltalk har aldri vært noen spesielt norsk idrettsgren. Men om man vil møte og date fagre mennesker av samme eller motsatt kjønn er det nok en fordel å ha snakketøyet i orden.

Noe som bringer oss over på flørtingens regel nummer en: Du skal lytte minst like mye som du snakker. Om du vil unngå å gå alene hjem i kveld skal du stille spørsmål, lytte til svarene, le av vitsene og spørre mer om hva han eller hun liker å snakke om.

Så hva skal du spørre om?

Her er fire tips for å få samtalen i gang:- Reiser du mye?
Når vi snakker med fremmede eller ikke fullt så fremmede mennesker liker vi å fremstå som spennende og interessante. De aller fleste synes reising er gøy og liker å fortelle om den siste fotturen i Andesfjellene eller forrige helg i Ystad.

- Har du stor familie?
Et uskyldig spørsmål med lav risiko for å slå feil. Om du er en tøff mann som spør om familie og venner viser du også en mykere side av deg selv. Kvinner er nesten forventet å spørre om ting som familie og oppvekst.

- Hvor gikk du på skole?
Spørsmålet åpner ikke bare for geografiske skildringer, men er også en god start på å finne ut mer om skjønnheten. Kanskje viser det seg også at dere har noen felles bekjente? Alt som kan trekkes fram av felles opplevelser eller venner skaper tillit og fellesskap.

- Hvor fikk du det vakre halsbåndet?
Dette spørsmålet er en glimrende kombinasjon av oppmerksomhet og flørt. Både kvinner og menn liker komplimenter på hvordan vi ser ut og hva vi har på oss. Og om komplimentet skjules bak et spørsmål føles det ofte lettere å fremføre.

Artikkelen fortsetter under annonsen
Artikkelen fortsetter under annonsen
Artikkelen fortsetter under annonsen
Artikkelen fortsetter under annonsen

Forbudte tema


Nå som du vet hvordan du skal føre en god samtale er du langt på vei. Men like viktig er det også å ligge unna de mest farlige samtaleområdene. Inntrykket av en kjekk og sympatisk kar holder bare helt til du plutselig forteller om hvor ofte du blir voldsom i fylla eller hvordan du liker lyden av å kutte koteletter med øks.

Jenter bør generelt unngå å snakke om ekskjærester, sminkesaker og de mest ubehagelige kvinnesykdommene. Og aller viktigst: All prat om barn er strengt forbudt.

Her er noen tips til de mest forbudte samtale-temaene for den profesjonelle flørter:

Egne sjekketriks


Nerver og alkohol kan få oss til å ta opp de merkeligste tema for å finne noe å snakke om. Og å diskutere sjekketriks med den du sjekker, regnes absolutt til gruppen av dårlige ideer. Særlig om du lar det skinne gjennom at du er litt av en Dong Johan og at hun ikke er den første du prøver deg på i kveld.

Bipolare kapitalstrukturer

Jobb kan være et fristende tema å ty til når du vrenger hjernen for å finne et normalt samtaletema. Men det er ikke alle som er like interessert i å underholdes hele kvelden med innsiktsfulle betraktninger om styringsrente eller hvordan en hydraulikkpumpe egentlig fungerer. Om du har en spennende jobb må du gjerne nevne hva du gjør. Men om du ikke er rockestjerne eller fallskjermjeger bør du begrense deg til fem minutter.

Artikkelen fortsetter under annonsen

Mislykket kjærlighetsliv


Å fremstille seg som en ydmyk taper i kjærlighetens verden kan fremkalle litt sympati. Men risikoen er stor for at hun oppfatter deg som en desperat dust. Om roter deg inn i setninger som "det blir nok ikke noe særlig på meg" må du for all del la det komme frem med humor og glimt i øyet.

Tapt kjærlighet

Hun er ikke interessert i å høre om eks-kjæresten din. Jeg gjentar: Hun er ikke interessert. Den eneste unnskyldningen for å trekke eksen på banen, er i en bisetning for å gjøre det klart at du nå er ungkar og spellemann.

Og husk at det er med sjekking som med alle andre ting. Det enkle er ofte det beste.

Mozon.no, 17.3.2006