Åpen for alle - alltid

- Nordea tar halve pensjonskostnadene

Artikkelen fortsetter under annonsen

Om 30 år vil halvparten av det en bedrift betaler i pensjonsutgifter for sine ansatte, gå til forvaltningshonorar hos forsikringsselskapet.

Denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

Artikkelen fortsetter under annonsen

Oslo (NTB): Det viser en utregning Kommunenes landspensjonskasse (KLP) har gjort for Klassekampen, basert på Nordeas pensjonstilbud. Med avisen som eksempel viser utregningen at Nordea vil sitte igjen med 800.000 av de 1,6 millioner kronene som Klassekampen AS om 30 år vil betale i innskuddspensjon.

- Tallene er tragiske. Vi som kjempet mot pensjonsreformen var fullt klar over at forsikringsbransjen ville bli vinneren av forliket, sier arbeiderpartiveteran og Attac-nestleder Reiulf Steen til avisen. Steen
legger til at regnestykket gir enda verre utslag enn han hadde fryktet.

Administrerende direktør Jørund Vandvik i Nordea liv sier i en kommentar at selskapets pensjonsprodukt er svært konkurransedyktig, og at målet er å gi 30 prosent høyere pensjon enn en tradisjonelt garantert livportefølje.

(©NTB)