Nytt lavmål for Bush på meningsmålingene

Oppslutningen om president George W. Bush er nede på et lavmål, og amerikanernes støtte til Irak-krigen er lavere enn noensinne.

Denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

Washington (NTB-AFP-Reuters): Oppslutningen om president George W. Bush er nede på et lavmål, og amerikanernes støtte til Irak-krigen er lavere enn noensinne.

Ifølge en meningsmåling for CNN og USA Today er det nå bare 36 prosent som mener at Bush gjør en god jobb, ned fra 38 prosent på den forrige målingen i februar.

Det er det laveste tallet hittil for CNN/USA Today-målingen, og ligger på samme nivå som andre målinger. I en måling for CBS nylig var det bare 34 prosent som fortsatt støtter presidenten.

Andelen amerikanere som mener det var feil å sende amerikanske soldater til Irak, har steget til 57 prosent, opp fra 55 prosent for to uker siden.

67 prosent mener at Bush ikke har noen klar plan for hvordan han skal håndtere situasjonen i Irak. Men like mange mener at heller ikke demokratene har en klar plan.

Likevel viser målingen at demokratene ligger an til seier ved mellomvalget i november: 55 prosent sier de vil stemme på demokratene, mens bare 39 prosent vil stemme på republikanerne.