Åpen for alle - alltid

Menn er romantiske

Artikkelen fortsetter under annonsen

Lengter også menn etter romantisk kjærlighet? Klart det!

Denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

Artikkelen fortsetter under annonsen

Saken er levert av mozon.no og skrevet av journalist Joachim Henriksen

Romantikk og kjærlighet er ikke bare en hobby for kvinner. Mange menn går også rundt med romantiske drømmer og forestillinger om den perfekte kjærligheten.

Men kvinner og menn er som kjent ulike. Og derfor kan det noen ganger være vanskelig å hjelpe hverandre med å oppnå drømmene.

Og menn vil også ha mykere sex

Derfor har den danske terapeuten Bo Heimann gitt seks råd til kvinner som vil forstå sine.

1)

Hva tenner menn EGENTLIG på?


- Mannens ego elsker å være sammen med sexy, slank og barmfager kvinne som andre menn kaster misunnelige blikk etter. Og rent biologisk er vi på jakt etter ungdom som igjen henger sammen med evnen til å føde friske barn. Så ja - vi drømmer blant annet om sexy kvinner.

Men mange blir skilt og opplever ikke å være sammen med kvinner slik som i drømmene. Så kanskje det ikke er meningen at vi skal oppnå denne drømmen?

Vi tror at vi velger fritt, men styres alle av mønstre som er lagt tidligere i livet. Om vi liker mørkt eller lyst hår, små eller store bryster, eller en stor rumpe, er avhengig av tidligere erfaringer og parforhold.

2)

Artikkelen fortsetter under annonsen
Artikkelen fortsetter under annonsen

Hva er det beste jeg kan gjøre for min mann?


- Det viktigste er at du ikke gir din kjærlighet på betingelsen av at han oppfører seg akkurat slik du vil. Du må respektere forskjellene mellom dere og glede deg over de mange små positive tingene.

Mange kvinner klarer å fokusere veldig på masse små problemer, selv om 90 prosent av forholdet egentlig er ganske bra.

3)

Artikkelen fortsetter under annonsen
Artikkelen fortsetter under annonsen

Hva gjør vi galt siden han vil skilles?

- Kvinner og menn gjør akkurat den samme feilen. Vi innbiller oss at den andre skal gjøre meg lykkelig og at forelskelse er det samme som kjærlighet. Det er disse to illusjoner som den romantiske kjærligheten bygger på.

Men kjærlighet er ikke en følelse, og det er ikke den andres oppgave å gjøre deg lykkelig. Når denne ideen feiler, kommer angsten som kan drepe forholdet.

4)

Hva er den største feilen?


- Overbevisningen om at den andre skal gjøre deg lykkelig fører ofte til en evig remse av kritikk og kjeft. Det verste for en mann er å være sammen med en kvinne som aldri synes at han er god nok.

5)

Artikkelen fortsetter under annonsen

Hvordan er den perfekte kjæreste?


- En kvinne med selvironi, humor og livsglede. Hun respekterer at kvinner og menn er forskjellige og har ikke for fast-spikrede tanker om hvordan et forhold burde være.

Den perfekte kjæresten har selvironi og styrke til å se kritisk på seg selv. Hun forstår at vi alle leter etter lykken og at vi begår noen feil under jakten. Hun vet at parforholdet er en læreprosess og at probleme i forholdet oppstår slik at vi kan lære av dem.

6)

Hva er de typiske fellene i forholdet?

- Begge kjønn gjør ofte akkurat den samme feilen: Den andre skal være som meg! Og ofte mangler begge en grunnleggende forståelse for at kjønnene er forskjellige på et helt grunnleggende plan. Kvinner er typisk bølgende, levende og opptatt av helheten mens menn er lineære, fokuserte og retningsbestemte.

Vi bruker for mye energi på å korrigere den andre etter vårt eget verdensbilde: Han skal snakke om og utlevere sine følelser slik hun gjør. Og hun skal være klar, målrettet og handlingsorientert slik som han er.

Han burde fokusere mer på nærhet og intimitet slik som hun gjør. Og hun burde strebe mer etter frihet og selvstendighet slik som han. Han burde interessere seg mer for hjemmet og klærne til barna. Mens han synes at hun burde bli flinkere til å slappe av og kose seg. Slik slår vi hverandre i hodet hele tiden med beskyldninger, og det er ikke bra, mener Heimann.

Ønsker du mer lidenskap i forholdet ditt?

Mozon.no, 14.03.2006