Norges første prøverørsbarn gravid

Mona Tetlie fra Kyrksæterøra ble Norges første prøverørsbarn i 1984. Nå er 21-åringen selv gravid, etter det hun kaller et «arbeidsuhell» med sin samboer.

Denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

Kyrksæterøra (NTB):

- Det var ikke helt planlagt, nei. Et skikkelig arbeidsuhell, sier Tetlie til Adresseavisen.

Selv skrev hun norgeshistorie da hun kom til verden om formiddagen den 17. juli 1984 - som landets første baby unnfanget i laboratorium.

- Jeg skjønte tidlig at jeg ikke var laget på samme vis som de fleste andre, men jeg følte meg ikke annerledes av den grunn. Men så var jeg ikke det eneste prøverørsbarnet på Kyrksæterøra heller, da, sier 21-åringen, som har flere søskenbarn og bekjente som ble unnfanget på samme vis.

Engelske Louise Brown ble født i 1978 som verdens første prøverørsbarn. Også hun har fått barn på naturlig vis.