15 døde andefugler funnet på Jæren

15 døde andefugler ble onsdag kveld funnet i Klepp kommune på Jæren i Rogaland. Fuglene undersøkes nå for fugleinfluensa.

Denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

Kleppe (NTB):

De døde fuglene skal undersøkes ved Veterinærinstituttet i Sandnes torsdag.

- Det blir gjort prøver i Sandnes og i Oslo. Fredag formiddag vil vi ha svar på om det dreier seg om det farlige fugleinfluensa-viruset, opplyser seksjonssjef Ole Aamodt i Mattilsynet Midt-Rogaland til Jærbladet.

Han sier at en melding om 15 døde fugler er helt spesielt.

- Folk er veldig observante og ringer om døde fugler hele veien, men dette skiller seg sterkt ut fra de andre meldingene. Det er stort sett enkeltfugler vi får melding om. Jeg må inn på listen for å se om vi i det hele tatt har meldinger om mer enn én død fugl, Aamodt rykket straks ut til funnstedet ved Skeiestranda da meldingen om de 15 døde andefuglene kom inn onsdag kveld, sier Aamodt.

- Dette er en såpass spesiell melding at jeg ønsket å samle inn prøver med en gang. Det er logisk at fugleinfluensaen vil komme til landet i strandsonen først. Dette bildet er akkurat slik vi har forventet at smitten skal komme. Vi er midt i hjertet av et stort trekkfugl-område, med Orrevatnet like ved, sier Aamodt.