Åpen for alle - alltid

Vil velge barnets kjønn

Artikkelen fortsetter under annonsen

Mens noen foreldre lengter etter å få en sønn, higer andre etter å få en datter. Nå hevder ny forskning at sterke kvinner har større sjanser for å få en gutt.

Denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

Artikkelen fortsetter under annonsen

Artikkelen er levert av mozon.no og skrevet av journalist Karoline Steenbuch

I tusenvis av år har man prøvd å finne metoder som gjør at man kan bestemme barnets kjønn. Piller, drikker og stillinger har blitt testet ut, men ingen av delene har hatt noen særlig suksess.

Likevel fortsetter vi med å teste ut både disse metodene og forsøker oss på andre teorier og kjerringråd. Hele 4 av 10 kvinner ønsker å velge barnets kjønn, skriver den britiske avisen the Independent.

(Foto: mozon.no)(Foto: mozon.no)

Fersk forskning på området viser at sterke og selvsikre kvinner har større sjanser for å få en gutt, fordi det befruktede egget eksponeres til større mengder med testosteron.

- Dominerende kvinner føder flere sønner. Det kan hende at sterke kvinner er både fysisk og psykisk bedre egnet til å føde og oppdra en gutt, sier Dr. Valerie Grant ved University of Auckland, som ledet forskningen.

I Norge er det også en del kvinner som ønsker å velge barnets kjønn.

- Ja, vi får en del spørsmål om det, men stort sett kommer det litt i annen rekke, sier jordmor Marit Johnsen ved Ullevål universitetssykehus.

Artikkelen fortsetter under annonsen
Artikkelen fortsetter under annonsen

Slik blir du gravidDe beste kjerringrådene


Selv om ekspertene er bekymret over at forhåndsbestemt valg av kjønn vil påvirke balansen mellom gutte- og jentefødsler, så florerer det med teorier og kjerringråd som lover både det ene og det andre kjønn.

- Jeg tror slett ikke på dette. Jeg tror det er tilfeldighetene som rår, sier Johnsen. Så husk å ta rådene med en klype salt!

Den aller beste metoden til å sette enten en jente eller en gutt til verden er med preimplantasjonsdiagnostikk (PGD). I følge forskning.no innebærer teknikken en genetisk undersøkelse av befruktede egg før de settes inn i livmoren i forbindelse med assistert befruktning.

I Norge er det imidlertid ikke lov å få utført en gentest i forbindelse med assistert befruktning for å plukke ut det kjønnet foreldrene ønsker deg.

Artikkelen fortsetter under annonsen
Artikkelen fortsetter under annonsen

Her er de mest kjente og lovlige kjerringrådene på hvordan du kan velge barnets kjønn.

Artikkelen fortsetter under annonsen

Riktig timing


Det finnes flere teorier om at riktig timing av samleie kan bestemme barnets kjønn. Jo nærmere kvinnen er eggløsing desto større er sjansene for å få en gutt. Det er fordi den Y-bærende sæden er raskere og når egget først. Dersom kvinnen ønsker en jente bør hun ha sex tre dager før eggløsning eller senere, for da øker sjansene for å få en pike.

En annen studie sier imidlertid at kvinnen har større sjanser for å få en gutt dersom sameleie unngåes rundt eggløsning, og at det er større sjanser for å få en jente med samleie under eggløsning.

Kosthold


Det finnes også teorier om at kosthold kan påvirke barnets kjønn, men det er lite vitenskapelig bevis på dette. Det hevdes at mat rik på kalsium, som melk og ost, kan gi jenter, mens rødt kjøtt kan gi gutter.

En annen studie fant at de som inntok bestemte mengder med kalsium, magnesium, natrium og kalium før eggløsning, fikk barn at det kjønnet de ønsket i rundt 80 prosent av tilfellene.

Artikkelen fortsetter under annonsen

Eggløsningstest


Det hevdes at eggløsningstester kan brukes til å øke sjansene for å få en gutt eller jente. Testen viser når kvinnen nærmer seg eggløsning, og i følge noen vil samleie rett før eggløsning øke sjansene for å få en gutt.

Temperatur


Sæd liker ikke høy temperatur så det hevdes at varme vil øke sjansene for å få en jente. Det sies også at menn som går med trangt undertøy er mer sannsynlig til å få en jente. Med andre ord kan tanga gi en jente, mens boxershorts gir en gutt. Ekspertene er imidlertid svært skeptiske til denne teorien.

Villere forslag


Det er andre teorier som er litt mer ekstreme.

  • Stilling. Grekerne mente at dersom mannen hadde sex mens han lå på høyre side, var det større sjanser for at han ville få en gutt. Italienske folkeeventyr sier at misjonærstillingen er best for å få en jente, for da kommer sæden lenger unna livmorhalsen. Da må sæden reise lenger. Jentesæden er lagd tøffere og har dermed større sjanser for å overleve.

  • Orgasme. Det hevdes at det å få orgamse under sex, vil øke sjansene for å få en gutt. Etter en orgamse produserer kroppen kjemikalier som gjør omgivelsene i vagina mer behagelig for Y-sæden. Kvinner bør få orgasme før partneren sin for å øke sjansene for å få en gutt.

  • Kaffe. Hvis mannen tar en kopp kaffe før samleie, blir Y-sæden mer aktiv og kan resultere i en gutt.

  • Alder. Jo eldre mammaen blir, jo større er sjansene for at hun får en gutt.

  • Drømmer. Drømmer kvinnen at hun får en gutt, vil hun få en jente. Drømmer hun om en jente, vil hun få en gutt.

  • Noen mener en treg start gir en gutt