Paul McCartney ber for Canadas seler

Paul McCartney og kona Heather er årets frontfigurer i kampanjen mot seljakt i Canada.

Denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon


Halifax (NTB-AFP-Reuters): På et isflak i St. Lawrencebukta, nord for Nova Scotia, kommer de i nærkontakt med en kvitunge. Paul og Heather, begge i rød overlevingsdrakt, klapper ungen, som svarer med å bjeffe tilbake.

- Å, han er opprørt og ilter. Jeg liker det, sier Paul McCartney.

Den canadiske seljakten skal begynne i slutten av mars. Årlig blir rundt 300.000 dyr slaktet. Canadas regjering sier rockestjernen ikke helt har forstått hva jakten går ut på. Den er bra for den lokale økonomien, den er human, og ikke minst: Den holder en voksende bestand av 5,8 millioner seler i sjakk.

Men bildene av fangstfolk som klubber eller skyter forsvarsløse seler, og bildene av rødt blod på hvit is, har blitt et PR-mareritt for Canada, og utløst flere boikottaksjoner av canadiske produkter.

- Vi mener bare at i vår tid bør ikke slikt skje, at hele dette området skal bli et rødt hav, at alle disse selungene skal dø, bare for pelsen, sier Paul McCartney til journalistene ute på den forblåste isen.

(©NTB)