Tycoon City: New York

Noen gang drømt om å leke Donald Trump? I så fall kan det være at du vil like det nye spillet til Atari, Tycoon City: New York.

Denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon


The Big Apple. Verdensmetropolen. Byen som aldri sover. New York, New York. Lik Rom ble heller ikke New York bygget på én dag. Men i det nye spillet til Atari, Tycoon City: New York, kan du bygge opp Manhattan i ditt eget tempo.

Tycoon City: New York er en slags simcity-lignende variant av New York, hvor du skal bygge opp 12 områder av Manhattan, som hver og en har sitt særpreg og sin distinkte stil. Fra den sjarmerende småhusbebyggelsen i Greenwich Village til pompøse og urbane Time Square.

Du begynner ganske forsiktig, kanskje med en liten kaffebar sentralt i byen, før du etterhvert utvider imperiet ditt med en butikk der og et kjøpesenter der, noen kjente landmerker, et par skyskrapere, og vips er du i full fart på vei mot toppen i beste Donald Trump-stil.

Underveis i spillet gis du små oppdrag som, om du gjennomfører dem, alle skal føre til at New York blir et enda bedre sted å bo i. Eller reise til.

Og det er på mange måter en elegant simulator av New York, dette, hvor du kan sette din signatur på byen og se den vokse fram til å bli den metropolen den i dag er.

Grafisk er spillet svært flott. Du kan fly over Manhattan, eller zoome ned på gatenivå for å betrakte byen fra hundeperspektiv, mens mennesker og biler myldrer forbi. Lyden gir også en elegant ramme på spillet. Men selv om jeg i utgangspunktet er en stor fan av tycoon-lignende spill, der du skal bygge opp et imperium fra bunnen, har jeg en stort aber å komme med når det gjelder dette spillet:

Det er umulig ikke å gjøre det bra i Tycoon City: New York.

Du har nemlig minimalt med utgifter, og trenger derfor ikke tenke på at regnskapet skal gå i pluss. Bygger du først en butikk eller bedrift, vil den bare generere inntekter. Aldri utgifter. Spørsmålet er altså ikke om du gjør det bra eller dårlig her. Spørsmålet er

hvor bra

du kommer til å gjøre det. Og nettopp dette tar vekk litt av realismen i spillet - og vil nok føre til at folk som er drevne i denne typen spill trolig vil kjenne på at det er litt for enkelt. Det er synd at det ikke er mulig å velge vanskelighetsgrad.

Når så det er sagt, gir Tycoon City: New York en underholdende og svært livaktig og god simulering av storbyen.

Aldri har vel det digitale New York vært mer overbevisende å se på. Aldri har vel det digitale New York vært mer overbevisende å se på.

Spillfakta


• Plattform: Pc
• Utvikler: Deep Red Tycoon City: New York
Spillomtaler