Restauranten du ikke vil bli sett på

En ny restaurant har åpnet i London. Men dagens lys kan man ikke si at restauranten har sett. Her sitter nemlig alle gjestene i stummende mørke.

Denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon


Nam nam. Indrefilet av kalv med oksehalesaus, valpolicellaglasert stjerneløk og fløtepotet i filodeig.Nam nam. Indrefilet av kalv med oksehalesaus, valpolicellaglasert stjerneløk og fløtepotet i filodeig.

På restaurant Dans Le Noir i London er det strengt forbudt med mobil, sigar eller andre ting som kan kaste lys fra seg. Her sitter nemlig alle gjestene i stummende mørke, mens de blir servert av blinde kelnere.

Den lyse (?) idéen

til den mørke restauranten er at smaksinntrykket forsterkes når du ikke lenger kan se hva du putter i munnen.

- Dette skal være en sensuell fest for smaksløkene, sier Edouard De Broglie, den 43-årige franskmannen som står bak restaurant Dans Le Noir i Clerkenwell, London.

- Alle andre sanser våkner når det blir mørkt rundt deg, sier franskmannen til Daily Telegraph.

Restauranten er basert

på et restaurantkonsept fra Paris, og har ansatt en rekke blinde og svaksynte som i tillegg til å severe mat og drikke, også skal geleide deg til bords, eller hjelpe deg til å finne fram i det stummende mørket.

- På Dans Le Noir vil du møte mennesker du ikke kjenner uten å bedømme dem ut fra utseendet først. I mørket blir man bedre kjent med hverandre, så kan man heller finne ut hvordan de ser ut senere.


Kilde: Ananova.com