Lavere blodtrykk med kakao

Gode nyheter til mannlige sjokoladeelskere: Eldre menn som spiser sjokolade kan få lavere blodtrykk.

Denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

Artikkelen er levert av

mozon.no

og skrevet av journalist Jorunn Egeland

Det er mange som sliter med å styre unna sjokoladeskålen hvis den først har blitt satt frem. Og har man kastet seg over den, holder det ofte ikke med en liten bit. Kroppen roper mer!

(Foto: mozon.no)(Foto: mozon.no)

Men ikke alle behøver å slite med dårlig samvittighet av den grunn. For noen kan det være fordelaktig å spise slike godsaker. Eldre menn kan redusere blodtrykket og oppnå en lavere dødsrisiko ved å spise kakao, skriver helsenettstedet WebMD.

Kakao er også bra for magen.

Det er en 15 år lang studie på 470 eldre menn som viser kakaos gode fordeler. Mennene var mellom 65-84 år da studien startet og de rapporterte jevnlig om forbruket av kakao, inkludert sjokolade.

Forskere hevder årsaken til de gode helseeffektene er de naturlige stoffene, såkalte flavonoider. Mørk sjokolade som inneholder mer enn 70 prosent kakao er svært rik på naturlige antioksidanter og flavonoider.

Studien er publisert i tidsskriftet Archives of Internal Medicine.

Folat gir også bedre blodtrykk.

Moderate mengder
Forskerne foreslår at et lite inntak av kakaoholdige matvarer hver dag, kan bidra til å redusere blodtrykket og hjerte- og karsykdommer. Mengden skal tilsvare rundt 10 gram mørk sjokolade hver dag.

Forskerne hevder imidlertid at det er behov for ytterlige forsking for å bekrefte at det er flavonoidene som er ansvarlige for de gode helseeffektene.

Her er testen som kan avsløre din dødsrisiko.


(Mozon 02.03.2006)