Sørlandsbanen åpnes onsdag formiddag

Sørlandsbanen åpnes igjen onsdag formiddag etter å ha vært stengt mellom Gjerstad og Nelaug siden tirsdag ettermiddag, opplyser Jernbaneverket.

Denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

Kristiansand (NTB): - Strekningen er fortsatt stengt på grunn av store snømengder og mye vind, men vi jobber for fullt. Det er vanskelige arbeidsforhold, men vi satser på at banen vil være åpen for ordinær trafikk igjen klokken 11 i dag formiddag, opplyser vakthavende informasjonssjef Olav Nordli i Jernbaneverket til NTB.

- Første persontog vil gå fra Oslo klokken 11.11 og ankomme Kristiansand klokken 15.42, sier Nordli.

Jernbaneverket har i løpet av onsdag morgen og formiddag tatt i bruk en stor snøfreser som befant seg på Bergensbanen, for å rydde strekningen mellom Gjerstad og Nelaug. NSB melder om at morgentogene som skulle gått strekningen Oslo-Kristiansand er innstilt.

- Det har blitt satt opp alternativ busstransport for hele strekningen Oslo-Kristiansand i tiden banen har vært stengt, opplyser informasjonssjef Åge-Christoffer Lundeby i NSB.

(©NTB)