Meny

Rekordlav oppslutning om Bush

Denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

USAs president George W. Bush får rekordlav oppslutning på en ny meningsmåling. Bare 34 prosent av amerikanerne mener han gjør en god jobb.

(Foto: www.whitehouse.gov/Eric Draper)(Foto: www.whitehouse.gov/Eric Draper)

Washington (NTB-Reuters): Det betyr et fall i oppslutningen på åtte prosent på en måned.

Den tidligere bunnrekorden i en CBS-måling, på 35 prosent, er fra oktober i fjor. Da hadde orkanen Katrina nettopp rasert New Orleans-området, og tallet på drepte amerikanske soldater i Irak hadde passert 2.000.

Økende pessimisme over utviklingen i Irak bidrar fortsatt sterkt til redusert oppslutning om president Bush. Medvirkende på denne målingen er også den harde motstanden mot å la et statlig selskap i arabiske Dubai få administrere amerikanske havner.

Bush har ivret for avtalen med selskapet i Dubai, men 70 prosent av de spurte i målingen sier de er mot avtalen.

Et lyspunkt for Det hvite hus er at amerikanere flest tilgir visepresident Dick Cheney etter at han sendte en haglladning i ansiktet på en jaktkamerat.

Hele 76 prosent av de spurte sier en slik jaktulykke er «forståelig». Det er likevel bare 18 prosent som svarer at de har et positivt syn på visepresident Cheney.

(©NTB)
Populært

Velkommen til debatt

ABC Nyheter ønsker velkommen til debatt om det meste. Men vi krever at du er saklig og viser respekt for menneskene sakene handler om og dine meddebattanter. Regler for kommentering finner du her.

Tor Strand, redaktør.

comments powered by Disqus