Meny

Vi selger stadig mer brukt på nett

Denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

Nettjenester for kjøp og salg av brukte ting har vokst kraftig over flere år, noe som forsker Ingun Grimstad Klepp ved Sifo tolker som at vi er blitt flinkere på gjenbruk.

Ingun Grimstad Klepp ved SIFO.Ingun Grimstad Klepp ved SIFO.

Oslo (NTB): Vi legger stadig oftere ut brukte ting til salg på internett, i stedet for å kaste dem. Miljøvernminister Helen Bjørnøy (SV) synes det er flott, og mener gjenbruk er et viktig miljøtiltak.

Nettjenesten Finn kan vise til en vekst siden 2001 på mellom 200 og 300 prosent hvert halvår. Også A-pressens nettorg zett.no kan vise til stor økning. Det siste året har det vært en vekst på 30 prosent i salget av brukte gjenstander. I tillegg til å legge ut brukte gjenstander for salg, er det mange som rett og slett gir dem bort.

- Fordi vi har blitt raskt rikere de siste årene, er det mange ting som er pent brukt som folk ser på som litt gamle. Dette henger sammen med at mange av oss synes det er morsomt å kjøpe nye ting. Samtidig føler vi ofte ubehag ved å kaste ting, sier forskningsleder Ingun Grimstad Klepp ved Statens institutt for forbruksforskning (SIFO) til Vårt Land.

Hun mener det er mange som føler det som umoralsk sløsing å kaste ting, og at de derfor heller velger å gi dem bort eller selge dem.

- Vi ønsker rett og slett å skaffe tingene våre et nytt hjem, og ønsker at de skal komme til nytte, tror Grimstad Klepp.

Miljøvernminister Helen Bjørnøy (SV) har aldri kjøpt noe på nettet selv, men synes det er flott at folk bruker internett for å gi gamle ting et nytt liv. (©NTB)

Populært

Velkommen til debatt

ABC Nyheter ønsker velkommen til debatt om det meste. Men vi krever at du er saklig og viser respekt for menneskene sakene handler om og dine meddebattanter. Regler for kommentering finner du her.

Tor Strand, redaktør.

comments powered by Disqus