Svensk favoritt sikret seg litteraturpris

Ikke uventet ble Nordisk Råds litteraturpris for 2006 tildelt den svenske forfatteren Göran Sonnevi. - En verdig vinner, sier Edvard Hoem, en av de to norske nominerte forfatterne.

Denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

Den svenske forfatteren Göran Sonnevik ble fredag tildelt Nordisk Råds litteraturprisDen svenske forfatteren Göran Sonnevik ble fredag tildelt Nordisk Råds litteraturpris

Oslo (NTB): Den svenske poeten Göran Sonnevi hadde et klart favorittstempel før fredagens kunngjøring. Han har vært nominert til prisen seks ganger, og debuterte så tidlig som i 1961. I alt var tolv verk av nordiske forfattere nominert til den gjeve litteraturprisen, som i tillegg til ære og berømmelse byr på 350.000 danske kroner og et diplom til vinneren. Blant de nominerte representerte forfatterne Edvard Hoem og Øyvind Hånes Norge.

- Han er en verdig vinner. Sonnevi har blitt innstilt mange ganger, han er en stor og betydelig poet i Norden. Han har holdt på siden 60-tallet, og i sin 40 år lange karriere som lyriker har han vært både populær og kontroversiell. Han skriver om store temaer som vennskap, død og kjærlighet, sier Edvard Hoem til NTB.

Hoem har fått mange lovord for den biografiske romanen han var nominert for, «Mors og fars historie», hvor han har skrevet livshistorien til sine egne foreldre. Øyvind Hånes var nominert for «Pirolene i Benidorm», som er hans åttende roman. Sist gang Norge stakk av med Nordisk Råds litteraturpris, var da Lars Saabye Christensen vant med sin suksessroman
«Halvbroren» i 2002.

(©NTB)

Mer fra ABC Nyheter
Siste fra forsiden

Velkommen til debatt

ABC Nyheter ønsker velkommen til debatt om det meste. Men vi krever at du er saklig og viser respekt for menneskene sakene handler om og dine meddebattanter. Regler for kommentering finner du her.

Tor Strand, redaktør.

comments powered by Disqus