Cæsar-vold provoserer

TV 2-såpen «Hotel Cæsar» blir stadig mer voldelig, noe som har fått mange bekymrede foreldre til å kontakte Barneombudet og BarneVakten.

Denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

 Foto: Atle Bye (TV2) Foto: Atle Bye (TV2)


- Utgangspunktet var den første episoden etter nyttår. Denne innledes med at det kommer inn en person i resepsjonen med et gevær og skyter flere av dem som oppholder seg der. Vi ser at disse personene blir truffet både i brystet og magen. Vi ble rimelig overrasket over at de valgte å vise slike scener, spesielt fordi «Hotel Cæsar» også går i reprise både klokken 12.35 og 17.30, sier daglig leder Stig Ryland i BarneVakten til Aftenposten.

- Dette handler om vannskilleproblematikken, sier Ryland.

I 2001 vedtok Stortinget det såkalte vannskilleprinsippet, som sier at programmer som kan skade barn fysisk, psykisk eller moralsk, ikke skal sendes før klokken 21.00.

BarneVakten har nå sendt et klagebrev til TV 2, som de fortsatt ikke har fått svar på.

- Det er ingen hemmelighet at vi gjerne hadde sett at «Hotel Cæsar» hadde blitt sendt etter klokken 21.00, men det aller viktigste er reprisetidspunktet. Dette er ikke et barneprogram, sier Ryland.

Mer fra ABC Nyheter
Siste fra forsiden

Velkommen til debatt

ABC Nyheter ønsker velkommen til debatt om det meste. Men vi krever at du er saklig og viser respekt for menneskene sakene handler om og dine meddebattanter. Regler for kommentering finner du her.

Tor Strand, redaktør.

comments powered by Disqus