Kraftig jordskjelv i Zimbabwe og Mosambik

Artikkelen fortsetter under annonsen

Mosambik og Zimbabwe i det sørøstlige Afrika ble natt til torsdag rammet av et jordskjelv som ble målt til 7,5 på Richters skala, ifølge USAs geologiske institutt.

Denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

Artikkelen fortsetter under annonsen

Harare (NTB-Reuters): Skjelvets episenter lå nær Estungabera i den nordlige Manica-provinsen, 53 mil nord for Mosambiks hovedstad Maputo. Det er foreløpig ikke meldt om verken materielle ødeleggelser eller personskader som følge av skjelvet.

- Et jordskjelv på denne størrelsen ryster bakken i områder nokså langt unna episenteret, så vi forventer at dette jordskjelvet har medført ødeleggelser, sier William Leith ved USAs geologiske institutt.

- Dette er et betydelig og uventet jordskjelv i denne regionen. Vi forventer etterskjelv fra et jordskjelv på denne størrelsen, legger han til.

Noe tidligere kom det meldinger om at store deler av Zimbabwe natt til torsdag ble rystet av et kraftig jordskjelv. Bygninger ristet og folk ble kastet ut av sengene sine av de kraftige rystelsene, som kunne merkes både i Bulawayo 45 mil sørvest for Harare, og i byen Mutare 27 mil vest for hovedstaden.