Vil ha flere menn i eldreomsorgen

Vi håper at mange gutter har lyst til å bli helsefagarbeidere og søker før 1. mars, sier statsminister Jens Stoltenberg (Ap) i en PR-kampanje for å trekke flere menn til eldreomsorgen.

Denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

Oslo (NTB): Tradisjonelt søker flere jenter enn gutter helse- og sosialfag, men ifølge Stoltenberg passer utdannelsen og yrket like godt for gutter som for jenter.

I et intervju på hjemmesiden til Sosial- og helsedirektoratet står Stoltenberg fram som verveagent for å få tak i flere omsorgsarbeidere.

- Å skape en god, verdig eldreomsorg er en av landets viktigste oppgaver og har høy prioritet hos regjeringen. Jeg tror helsefagarbeidere blir jobbvinnerne fremover. Oppgavene og utfordringene står i kø. Som helsefagarbeider får du store muligheter og stort ansvar innen et av landets viktigste satsingsområder i årene som kommer. Samtidig jobber vi for å gjøre omsorgssektoren enda mer attraktiv for både gutter og jenter, sier statsministeren.

Ifølge Aftenposten varsler Stoltenberg en omfattende tiltakspakke i løpet av våren for å gjøre det mer attraktivt å jobbe med omsorg.

Mer fra ABC Nyheter
Siste fra forsiden

Velkommen til debatt

ABC Nyheter ønsker velkommen til debatt om det meste. Men vi krever at du er saklig og viser respekt for menneskene sakene handler om og dine meddebattanter. Regler for kommentering finner du her.

Tor Strand, redaktør.

comments powered by Disqus