Xbox360 testet

Artikkelen fortsetter under annonsen

Microsofts nye spillkonsoll har vært på markedet en stund nå, og vi har benyttet tiden til grundig testing av den nye Xboxen. Har Microsoft levert etter forventningene? Vi gir deg systemets sterke og

Denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

Artikkelen fortsetter under annonsen

Med en massiv global lansering rett før jul sendte Microsoft spillverdenen inn i en ny æra. Ingen annen spillkonsoll kan akkurat nå levere like avanserte spill, og det kan drøye en stund innen første utfordrer melder seg.

Vi har brukt mye tid med den nye maskinen og har oppsummert våre erfaringer i to lister over ting vi liker og ikke liker.

Irritert på 360 fordi:

 1. Det meste av den avanserte mediafunksjonaliteten krever en ekstra PC med Windows Media Center Edition.

 2. Det går ikke an å bruke eksisterende mp3-filer, DivX-filmsnutter eller annet man måtte ha liggende av media uten å bruke kompliserte triks med Windows MCE.

 3. Det er litt forvirrende og tungvint å håndtere lagrede spill og profiler mellom Live og ikke-Live.

 4. Spillutvalget er foreløpig veldig begrenset. Dette blir selvfølgelig bedre med tid, men akkurat nå er det stort sett bilkjøring, sport og ett kampsportspill som gjelder utenom Live Arcade.

 5. Det finnes ingen skikkelig sosiale «partyspill» enda, dermed forsvarer PlayStation 2 plassen sin i stua en god stund enda.

 6. 20GB harddisk er alt for lite! Våre testdisker er allerede nesten fylt til randen.

 7. Strømforsyningen er enorm og må plasseres så den får luft, noe som ikke alltid er enkelt.

 8. Støyen fra Xbox360en er ikke noe man legger merke til under de fleste spill, men når man ser film er det et irritasjonsmoment med susingen.

 9. At man ikke kan gjøre noe annet med den kraftige boksen mens den laster ned ting er uforståelig. Hvorfor ikke la oss spille et spill mens nedlasting pågår?

 10. Enkelte maskiner er rett og slett ustabile og krever en del omstarter før de fungerer. Kjedelig!


Elsker 360 fordi:

 1. De nye trådløse kontrollere er vidunderlige!

 2. Det er ingen tvil om at onlinespilling er en fryd med Xbox Live. Sørg for kjapt bredbånd og spill i vei!

 3. Det nye grensesnittet ser veldig bra ut og gir rask tilgang til demoer, trailere, musikkavspilling og Xbox Live/Arcade.

 4. HD-oppløsning ser veldig bra ut på projektor og HD-klare skjermer. Nye og bedre kabler med mulighet for VGA tilkobling er også et pluss.

 5. Den nye hvite looken er stilig og går hjem hos de fleste, inkludert kjærester!

 6. Nedlasting av spill fra Xbox Live Arcade fungerer utmerket, og en del av spillene holder veldig høy kvalitet. Spesielt «Geometry Wars: Retro Evolved» er fornøyelig.

 7. Den kraftige maskinvaren leverer allerede grafikk som utklasserer forrige generasjon, vi gleder oss til flere utviklere lanserer nye spill!

 8. Nedlasting av spilldemoer gjør det lettere å vurdere nye spill før man kjøper.

 9. Vennelister, forskjellige områder og foretrukne spillere på Live gjør det enkelt å finne morsom motstand.

 10. Nevnte jeg de nye kontrollerene? Ok, men de er virkelig suverene og utrolig behagelige å bruke og jeg ønsker meg nå adapter så jeg kan bruke de på den gode gamle Xboxen også.

Oppsummert er Xbox360 en flott spillkonsoll som ikke helt klarer å leve opp til drømmen om et fullverdig senter for multimedia i stua. Til det er funksjonaliteten for film og musikk alt for begrenset. Er spillutvalget tilstrekkelig intressant for deg er det ikke noe problem å anbefale anskaffelse av boksen, dersom budsjettet tillater det.

Fremover vil vi få se stadige forbedringer av Live tjenester, dashboard og mange flere tilgjengelige spill i både butikk og på Live Arcade. Statusen som kraftigste konsoll kommer 360 til å beholde en god stund fremover, inntil Sony endelig får lansert PS3 også her i Europa.

Uansett er det en sjarmerende hvit boks vi har med å gjøre, og den kommer nok til å by på mange timer med underholdning fremover!