Xbox360 spilltest

En spillkonsoll er jo ingenting uten gode spill. Vi har testet et utvalg av de tilgjengelige spillene for Microsofts kraftige Xbox360.

Denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

Perfect Dark Zero (360) (Rare/Microsoft)

Det var ekstremt høye forventninger til Rares første skytespill på Xbox360. Mange håpet og ønsket at dette skulle være 360ens «Halo», men dessverre holder ikke sammenligningen helt.

Som skytespill er dette helt ok, uten å imponere spesielt. Visuelt sett er det milevis mer avansert enn forrige generasjon, men det holder ikke når selve spillopplevelsen føles noe gammeldags.

Enkeltspiller-delen holder akkurat til godkjent, men tar du spillet online med Xbox Live får du mer igjen for pengene.

Det er her spillet virkelig kommer til sin rett, og forsvarer innkjøpet. En rekke muligheter for lagspill og «deathmatcher» bør holde interessen oppe en god stund fremover.

Konklusjonen er: Ønsker du et futuristisk skytespill til din nye konsoll er dette et helt greit valg. Ikke forvent «Halo», det vil bare by på skuffelser. Grei firer.


Project Gotham Racing 3 (360) (Bizarre Creations/Microsoft)

Raske biler, tøffe baner over hele verden og et vell av online-muligheter. Det er pakken «PGR3» byr på, som samtidig pakkes inn i nydelig grafikk som bryter ny mark for realistisk gjengitte omgivelser.

Som tidligere spill i serien oppfører bilene seg nesten realistisk, ikke helt som i «Gran Turismo», men mer realistisk enn «Need for Speed» og andre arkadebilspill.

Fokus er rettet mot aggressiv kjøring, som belønnes med såkalte «kudos-poeng». Kjør godt, brems riktig, hold linjen, sladd så det holder og du sanker kudos'ene. I enkelte løp er det kun en viss sum kudos som er målet, mens det i andre gjelder å komme først over målstreken eller klare en runde på en viss tid.

Etter hvert vinner du penger, og kan oppgradere bilparken med nye, raskere biler.

Det er selvsagt gjort et poeng av at alle bilene skal være av den veldig raske typen. Du finner dermed ikke noen Mini og andre «trege» biler her, noe jeg faktisk savner litt for kontrastens skyld.

Konklusjon: «PGR3» lever opp til seriens rykte, og dette er et trygt kjøp. Du blir neppe lei av å kjøre online med det første, og bare det å farte rundt i Tokyo med en Ferrari er en herlig opplevelse i dette spillet. Sterk femmer.


FIFA06: Road To Fifa World Cup (360) (EA/EA Norge)

Som en forsmak på fotball-VM senere i år har EA sluppet sitt første fotballspill på Xbox360.

Tittelen «Road To Fifa World Cup» betyr rett og slett at EA her kutter alle ligalag, og fokuserer på landslag som har vært en del av oppkjøringen til VM.

Kanskje er det den økte grafiske standarden som har bidratt til at det første «ekte» FIFA-spillet ikke rakk å bli ferdig før lansering av Xbox360? Det er en til tider imponerende jobb som er gjort med å gjenskape kjente spillerprofiler på banen.

Ser man bort fra det visuelle er det meste fra forgjengerne intakt. Noen nye teknikker og varianter av dødballsituasjoner er riktignok med.

Dessverre er det endel gamle feil som forhindrer at også denne utgaven av EAs fotball når opp til de store høyder. Som tidligere er det ofte frustrerende mangel på samspill med de datastyrte medspillerne, noe som ofte oppfattes veldig irriterende.

Men siden dette foreløpig er det eneste fotballspillet på den nye Xboxen, finnes det ikke mye å velge i. Derfor er det hyggelig at onlinedelen fungerer. Det er lett å finne motstandere og hastigheten er som oftest god.

Konklusjon: Totalt sett grei fotballunderholdning, med en dramatisk hevet grafisk standard. Vi gleder oss til mer gjennomførte FIFA spill på Xbox360!


Ridge Racer 6 (Namco/EA Norge)

Jeg tør påstå at få andre bilspill har holdt grunnkonseptet like intakt som «Ridge Racer»-serien. Syk sladding i futuristiske fartsmonstre underholdt oss senest på PSP, og nå er Namco tilbake med «Ridge Racer 6».

Det er en lite avansert formel i denne serien. Trykk på gassen, hold den inne til en sving, slipp litt opp og sladd deg gjennom svingen. Rett så opp bilen og gjenta gjennom løypa. Legg til «boost» som fylles opp ved rask sladding og du har essensen.

Sentralt i enkeltspillerdelen av «RR6» står «World Xplorer». Dette er kort forklart et kart med en rekke løp du kan utforske. Du knytter sammen punkter på kartet og når et område er omringet av punkter låser du opp nye biler, baner osv.

For veteraner av serien er åpningsdelen av spillet alt for lett. For nybegynnere er det en hyggelig velkomst som gradvis bygger opp ferdighetene som en ekte «Ridge Racer» trenger.

Grafikken er godkjent, men fartsfølelsen mangler noe, ihvertfall inntil de virkelig raske bilklassene låses opp. Tospiller er faktisk en av spillets mest underholdende deler og byr på intense dueller der det minste feilskjær kan tape kampen.

Konklusjon: «Ridge Racer 6» er et hyggelig, men på ingen måter imponerende bilspill. Streit firer.


Dead Or Alive 4 (Tecmo/Microsoft)

For oss som elsker slåsspill finnes det etterhvert et knippe titler vi respekterer og holder av. «Tekken», «Soul Calibur», «Virtua Fighter» og «Dead Or Alive» er alle i denne eliten.

Og med «DOA4» er endelig Tecmo klar med en ekte oppfølger til sin utmerkede serie.

Man kan innrømme det først som sist; «DOA4» er fryktelig morsomt! Liker du kampsportspill og har en 360 er det egentlig ikke noe å tvile på: Dette må du ha.

Grafikken er suveren, med myke bevegelser og flotte miljøer. Variasjonen på kostymer og omgivelser er bra. De forskjellige arenaene er livlige og har en hel del hindre og muligheter for å slå folk utfor kanter osv.

Vanskelighetsgraden er, som vanlig, ikke spesielt snill, men spiller du historiemodus et par ganger og øver deg litt med den glimrende sparringen så sitter bevegelsene ganske kjapt. Resten er bare timing og øvelse.

Konklusjon: «DOA4» har et hav av ulike spillemodus og med en utmerket onlinedel er dette et spill du har glede av lenge. Fem øyne på terningen og en sterk anbefaling.


Mer fra ABC Nyheter
Siste fra forsiden

Velkommen til debatt

ABC Nyheter ønsker velkommen til debatt om det meste. Men vi krever at du er saklig og viser respekt for menneskene sakene handler om og dine meddebattanter. Regler for kommentering finner du her.

Tor Strand, redaktør.

comments powered by Disqus