Meny

- Toppledere bør sparkes raskere

Denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

Norske toppledere bør få sparken raskere enn de gjør i dag, når de ikke gjør en god jobb. Det mener de viktigste beslutningstakere og premissgivere i norsk næringsliv.

Bye-bye...Bye-bye...

Oslo (NTB): Burson-Marsteller har nylig gjennomført Topplederundersøkelsen 2005 om topplederes omdømme. På spørsmål om styrer bør avsette sine toppledere raskere, svarer 30 prosent ja. Det er dobbelt så mange som for to år siden, skriver Dagsavisen.

- Undersøkelsen viser tydelig at det stilles høyere krav til norske
toppledere innenfor kortere tidsrammer. Kravene til topplederens oppnådde resultater øker, sier Jeanette Dyhre Kvisvik, fagansvarlig for topplederes omdømme i Burson-Marsteller.

I Topplederundersøkelsen 2003 mente halvparten at toppledere ble sparket for tidlig, mens 32 prosent mente at de ble sparket i passe tempo. Nå mener over halvparten at toppledere sparkes i et passe tempo, mens andelen som synes at toppledere blir sparket for tidlig, har sunket dramatisk.

- Vi antar at utviklingen har en sammenheng med de mange uregelmessighetene i næringslivet i 2005, sier Kvisvik til Dagsavisen.


(©NTB)
Populært

Velkommen til debatt

ABC Nyheter ønsker velkommen til debatt om det meste. Men vi krever at du er saklig og viser respekt for menneskene sakene handler om og dine meddebattanter. Regler for kommentering finner du her.

Tor Strand, redaktør.

comments powered by Disqus