Klossete sex og brennende lidenskap

En gymnaslærer fra 70-tallet har vekket gløden i superparet Ane Dahl Torp og Kristoffer Joner.

Denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

Ane har kapret drømmerollen. (Foto: Elise Nyborg Eriksen)Ane har kapret drømmerollen. (Foto: Elise Nyborg Eriksen)

Førstkommende helg har Hans Petter Molands nye film «Gymnaslærer Pedersen» premiere over hele landet.

Dramaet, som er bygget på en roman av Dag Solstad, bringer publikum tilbake til et 70-tall fylt av brennende idealisme, et voksende AKP (m-l) og et heftig seksuelt forhold mellom gymnaslærer Pedersen (Kristoffer Joner) og den revolusjonære Nina Skåtøy (Ane Dahl Torp).

Neste Klikk treffer de to hovedrolleinnehaverne kun dager før premieren og begge to er fulle av lovord for prosjektet.


- Jeg leste boken til Dag Solstad og ble så kjempebegeistret at alle skuespiller-tentaklene tok fyr, sier en boblende Ane Dahl Torp.


Heftige klinescener i «Gymnaslærer Pedersen». (Foto/Copyright: Motlys/Erik Aavatsmark)Heftige klinescener i «Gymnaslærer Pedersen». (Foto/Copyright: Motlys/Erik Aavatsmark)

- Jeg gjorde alt for å få rollen som Nina Skåtøy. Hun traff meg virkelig, ettersom hun er så lidenskapelig opptatt av å arbeide for noe som er større enn seg selv. Nina har et talent for å tenke i absolutter og er en ildsjel full av pågangsmot. I tillegg er hun drivkraften i filmen og slike kvinneroller ser man ikke akkurat ofte. Det er rett og slett en historisk god rolle!


Klossete sex


Og lidenskapelig er Anes karakter definitivt. «Gymnaslærer Pedersen» framstår som en erotisk og sanselig film og de dristige sex-scenene har allerede fått stor medie-oppmerksomhet.


- Jeg er veldig stolt av de scenene, jeg. De er originale og var kjempemorsomme å gjøre. Vi passet godt på ikke å øve på forhånd slik at situasjonene ble akkurat så klossete og hektiske som vi ville ha dem. Noen av scenene var også ekstremt kalde å spille inn, jeg har framdeles frostskader på fingrene, sier Ane.


Trenger en drøm


Joner og Torp àla 70-tallet. (Foto/Copyright: Motlys/Erik Aavatsmark)Joner og Torp àla 70-tallet. (Foto/Copyright: Motlys/Erik Aavatsmark)

I filmen blir den lavmælte gymnaslærer Pedersen hodestups forelsket i den sterke Nina og nærmest besatt av partiet AKP (ml). Kristoffer Joner forstår godt hvorfor.

- Alle trenger vi noe å stå opp for om morgenen, enten det er Gud, parti eller religion. Pedersen er sulten på livet og trenger hele tiden noe å strekke seg etter. Han trenger hele tiden en ny drøm. Først er det kommunistpartiet og så er det kvinnen. Men, med en gang kvinnen viser svakhet vil han ikke ha henne lenger, for det han egentlig er ute etter er superkvinnen, sier han.


Elsker filmen


(Foto: Elise Nyborg Eriksen)(Foto: Elise Nyborg Eriksen)

Joner er full av lovord når han beskriver samarbeidet med regissør Moland.

- Jeg har virkelig aldri vært borti noe sånt før. Han er så utrolig flink med mennesker og får deg til å slappe av. Vi brukte god tid på å bli kjent før innspillingen og det gjorde at jeg følte jeg kunne gi mer, uten å bli redd og nervøs. Moland hadde rett og slett satt sammen et vanvittig bra team.

Ane legger heller ikke skjul på at hjertet hennes banker hardt for «Gymnaslærer Pedersen».

- Denne filmen elsker jeg så mye at hvis folk ikke liker den så tenker jeg «Ja, ja du har jo rett til din egen mening, men jeg synes den er feil!», sier hun og ler.

- Jeg simpelthen elsker denne filmen uansett og håper at folk vil løpe til kinoene for å se den!

Se trailer fra Gymnaslærer Pedersen her


Personvernpolicy