Homse-cowboyer gjorde rent bord

«Brokeback Mountain» stakk av med fire priser i britenes svar på Oscar søndag kveld.

Denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

London (NTB-AFP):
Historien om kjærligheten mellom to landsens gutter, regissert av Ang Lee, kapret priser for beste film, beste regissør, beste tilrettelagte manus og beste mannlige birolle.

- Jeg hadde ikke noe spesifikt budskap. Jeg forsøkte ikke å drive politikk. Dette handler om kjærlighet, sa Lee til Reuters Television før han mottok prisen.

Jake Gyllenhaal, som ble hedret for beste mannlige birolle, ristet bare på hodet da han mottok prisen.

- Hvem ville trodd at dette skulle skje. Den beveget meg på en måte som ingen andre kjærlighetshistorier jeg har sett, har gjort, sa han om filmen, som også er Oscar-nominert.

De såkalte BAFTA-prisene fra British Academy of Film and Television Arts henger svært høyt og regnes som en pekepinn på hvordan det vil gå under den amerikanske Oscar-utdelingen i mars.

Amerikaneren Philip Seymour Hoffman ble kåret til beste mannlige skuespiller i rollen som forfatteren Truman Capote i filmen «Capote». Hoffman takket kjæresten Mimi O'Donnell da han mottok prisen.

- Jeg vil fortelle henne at jeg elsker henne, og at hun ser virkelig sexy ut i kveld, sa han.

Reese Witherspoon, også hun fra USA, vant prisen for beste kvinnelige skuespiller. Hun spiller rollen som June Carter, kona til Johnny Cash, i filmen «Walk the Line».


Mer fra ABC Nyheter
Siste fra forsiden

Velkommen til debatt

ABC Nyheter ønsker velkommen til debatt om det meste. Men vi krever at du er saklig og viser respekt for menneskene sakene handler om og dine meddebattanter. Regler for kommentering finner du her.

Tor Strand, redaktør.

comments powered by Disqus