Regner med at det roer seg i Pakistan

Uroen i Pakistan har mer å gjøre med innenrikspolitiske forhold enn med tegninger, mener Knut Kittelsaa, som søndag returnerte fra landet.

Denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

Gardermoen (NTB): Den norske interreligiøse delegasjonen kom søndag tilbake fra Pakistan. Delegasjonen regner med at de voldsomme Muhammed-demonstrasjonene i landet snart gir seg.

- Det ser ut som om gemyttene kommer til å roe seg, sa Knut Kittelsaa i Mellomkirkelig Råd etter ankomst til Gardermoen søndag.

- Det er selvfølgelig uvisst om dette skyldes økt kontroll fra myndighetenes side eller om stormen har blåst over, men det som er sikkert, er at de innenrikspolitiske forholdene i Pakistan spiller en større rolle i denne sammenhengen enn tegningene, sier Kittelsaa.

Delegasjonen, som har bestått av representanter fra Mellomkirkelig Råd og Islamsk Råd, kjørte gjennom Islamabad da kraftige demonstrasjoner pågikk søndag og merket et økt politioppbud. Men ifølge Kittelsaa var markeringene mindre enn først antatt.

Siden torsdag har den norske delegasjonen vært i møter med ulike religiøse ledere, universitetsprofessorer og politikere i Pakistan og fortalt om hvordan kristne og muslimer i Norge har stått sammen etter at profettegningene sto på trykk.

- Vi er blitt godt mottatt og samarbeidet vårt har blitt lagt merke til, sier Kittelsaa. (©NTB)

Personvernpolicy