Bøndene provosert over nye rovdyrkrav

Bønder og distriktspolitikere mener de nye og strengere rovdyrkravene fra Mattilsynet i praksis vil stenge rovdyrområder for beite, skriver Nationen.

Denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

Oslo (NTB): Denne uka ble det klart at Mattilsynet vil gå drastisk til verks for å få bukt med rovdyrskader. Døgngjeting, inngjerding og i enkelte tilfeller beitenekt vil kunne komme til å bli pålagt bøndene. Hensynet til dyrevelferd går foran hensynet til bøndenes økonomiske tap, mener Mattilsynets direktør Joakim Lystad.

- Dette er det glade vanvidd, og betyr i praksis beitenekt, sier stortingsrepresentant Inger Enger fra Senterpartiet til Nationen. Hun får støtte av partikollega Trygve Slagsvold Vedum, som sier tiltakene vil føre til at generasjoners beiterett forsvinner.

- Ynglende rovdyr og sau går ikke sammen. Denne situasjonen må løses med gevær, sier stortingsrepresentant Gunnar Gundersen fra Høyre. Han mener gjeting og gjerding er uaktuelle tiltak.

Også Norges Bondelag har gått sterkt imot mange av de nye tiltakene som Mattilsynet vil ha gjennomført.

Personvernpolicy