Nye møter mellom flygere og ledelsen i SAS

Artikkelen fortsetter under annonsen

Møtene mellom SAS-ledelsen og konsernets flygere vil bli gjenopptatt tirsdag formiddag. Partene skal ha kommet nærmere hverandre under de lange møtene mandag.

Denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

Artikkelen fortsetter under annonsen

Stockholm (NTB):

- Etter å ha forhandlet hele dagen mandag, ble partene enige om å gjenoppta forhandlingene tirsdag klokka 10, sier informasjonssjef i SAS, Bertil Ternert, til det danske nyhetsbyrået Ritzau.

Mandagens møte startet i Stockholm klokka 10 og varte i mer enn 14 timer. I møtet skal partene ha tatt et stort skritt framover. SAS tilbød ifølge Ritzau selskapets 2.200 piloter dobbeltansettelse. Det vil si at de blir overført til de nasjonale selskapene, men samtidig kan beholde ansienniteten sin i SAS-konsernet. Ternert ville ikke opplyse noe om hvor partene sto i forhold til hverandre da de skiltes natt til tirsdag.

Striden gjelder SAS-flygernes lønns- og arbeidsvilkår. Etter en streik i Danmark i slutten av januar og et stort sykefravær blant de norske flygerne, gikk partene i dialog i forrige uke. Men etter to dagers samtaler kom det ingen endelige avklaringer, kun en enighet om å møtes igjen mandag denne uken.

Artikkelen fortsetter under annonsen
Artikkelen fortsetter under annonsen

SAS-pilotene har lenge insistert på at alle avtaler om lønn og arbeidstid skal inngås sentralt med flygerforeningene i Danmark, Norge og Sverige. SAS-ledelsen har ved flere anledninger understreket at de pågående samtalene med flygerne ikke er forhandlinger, og at det er mulig for selskapets ledelse å bruke sin styringsrett.