Nettmøte: Maraton for dyrlegen

Våre firbeinte venner betyr veldig mye for oss, derfor tok vi pågangen alvorlig og skaffet oss et nytt møte med dyrlegen. Men det ser ut til at dte må følges opp med flere.

Denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

Torsdag fra 12 til 14.30 besvarte dyrlege Lars Gundersen våre lesere. Dessverre rakk ham ikke over alle, men vi skal prøve å få gjentatt dette ved et senere tidspunkt. Under ser du hva dyrlegen svarte dere.

Gundersen er utdannet ved Veterinærhøgskolen i Oslo, og har senere etterutdannet seg med diverse kurs innen fagfeltet smådyr.

Han har variert praksis som dyrlege, og arbeider i dag ved en dyreklinikk utenfor Oslo. Han har tidligere erfaring fra Forsvarets Hundeskole, Fornebu Dyreklinikk og Giftinformasjonen.

Gundersen har interesse for viltmedisin, i tillegg til sitt daglige virke som dyrlege. Dyrlege Gundersen har selv en korthåret vorsther valp som han trener for fuglejakt.

Gundersen er også tilknyttet dyrlege i ekspertpanelet Eksperthjelp.no, kontaktinformasjon finner du i faktaboksen under.


Forrige gang dyrlegen var på visitt hadde vi enorm pågang fra leserne.

 • Hei

  Katten min, ei kjette, har et par måneder nå revet av seg pelsen. Det ser ut som om den klør så mye at den river og sliter den av seg. Alle steder den kommer til er det nå veldig tynt med pels. Den har fått flere parasittkurer hos dyrlegen og det er også tatt ringormtest og andre hudtester. Alle viser negativt resultat. Det er verste er at jeg også klør. Får noe som ligner loppebitt på legger og andre deler av kroppen. Særlig tiltar dette når jeg har vært mye i nærkontakt med katten.

  Jeg har brukt opp til 5000,- hos dyrleger på dette problemet nå, men ingen ser ut til å finne ut av det. Veldig frustrerende! Katten spiser ellers bra og ser ut til å ha det greit. Men klart at den plages med kløe. Hun er 13 år gammel og ble sterilisert når den var 6 mnd. Den er for det meste inne og har vært det hele livet. Har ikke lyst til å avlive henne så jeg håper at du kan komme med et siste råd.

  Takknemlig for svar.

  Vennlig hilsen
  Monica'

Hei,

Det kan høres ut som katten din er atopiker. Jeg har på min klinikk noen ganger behandlet katter med tilsvarende symptomer. Når ingen ting annet virker har jeg valgt å gi kortison. Dette har i enkelte tilfeller gitt god effekt. Dette kan du spørre dyrlegen om, eventuelt ta kontakt med meg.


Mvh
Lars

 • Hei!
  Har en beagle på 1,5 år. Hun fikk problemer med analkjertlene og det dannet seg et ekstra hull bak. Vi gikk til vetrinær som tømte analkjertlene og skrev ut antibiotika. Såret har grodd fint, og hun er ikke hoven. Er det da nødvendig å gå flere ganger til vetrinæren for å ?stake? opp det riktige hullet? Hun ser jo så fin ut nå.
  - Britt

SVAR:
Hei,

Det høres ut som problemet har ordnet seg og det er ikke nødvendig med flere dyrlegebesøk. Du skal følge med at den ikke hovner opp på nytt, eller at hunden ikke "aker"/slikker seg i analåpningen, dette er tegn på betennelse i analkjertlene. Greit at du følger med, idet dette er et problem som kan komme igjen.

Mvh
Lars

 • Hei
  Vi har en kastrert hannkatt på snart to år. Han er både inne- og utekatt, og vi ser at han er en ivrig musejeger. Noe som resulterer i at han blir smittet med mark. Har blitt anbefalt å gi han markkur 4 ganger pr år, men dette er ikke nok.

  Det kan gå bare et par måneder fra forrige markkur til vi oppdager mark igjen. Før brukte vi den kuren som består av en tablett en dag (Drontal??) men de siste gangene har vi brukt panakur/3 dagers behandling.

  Synes det er ekkelt at pusen har mark så ofte, og han kan jo ha mark selv om vi ikke har oppdaget det. Er det noen grunn til at han får det igjen så ofte? Kan det være skadelig for katten å gi markkur så ofte som vi må gjøre? Har også gitt han litt høyere dose enn anbefalt for å være sikker på at det skal vrke. Er det greit eller? Er det noen andre midler som funker bra?
  Mvh IS

SVAR:
Hei,

Synes det er greit at du bytter type markkur, også disse midl