Meny

Nettmøte: Maraton for dyrlegen

Våre firbeinte venner betyr veldig mye for oss, derfor tok vi pågangen alvorlig og skaffet oss et nytt møte med dyrlegen. Men det ser ut til at dte må følges opp med flere.

Denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

Torsdag fra 12 til 14.30 besvarte dyrlege Lars Gundersen våre lesere. Dessverre rakk ham ikke over alle, men vi skal prøve å få gjentatt dette ved et senere tidspunkt. Under ser du hva dyrlegen svarte dere.

Gundersen er utdannet ved Veterinærhøgskolen i Oslo, og har senere etterutdannet seg med diverse kurs innen fagfeltet smådyr.

Han har variert praksis som dyrlege, og arbeider i dag ved en dyreklinikk utenfor Oslo. Han har tidligere erfaring fra Forsvarets Hundeskole, Fornebu Dyreklinikk og Giftinformasjonen.

Gundersen har interesse for viltmedisin, i tillegg til sitt daglige virke som dyrlege. Dyrlege Gundersen har selv en korthåret vorsther valp som han trener for fuglejakt.

Gundersen er også tilknyttet dyrlege i ekspertpanelet Eksperthjelp.no, kontaktinformasjon finner du i faktaboksen under.

Forrige gang dyrlegen var på visitt

hadde vi enorm pågang fra leserne.

 • Hei

  Katten min, ei kjette, har et par måneder nå revet av seg pelsen. Det ser ut som om den klør så mye at den river og sliter den av seg. Alle steder den kommer til er det nå veldig tynt med pels. Den har fått flere parasittkurer hos dyrlegen og det er også tatt ringormtest og andre hudtester. Alle viser negativt resultat. Det er verste er at jeg også klør. Får noe som ligner loppebitt på legger og andre deler av kroppen. Særlig tiltar dette når jeg har vært mye i nærkontakt med katten.

  Jeg har brukt opp til 5000,- hos dyrleger på dette problemet nå, men ingen ser ut til å finne ut av det. Veldig frustrerende! Katten spiser ellers bra og ser ut til å ha det greit. Men klart at den plages med kløe. Hun er 13 år gammel og ble sterilisert når den var 6 mnd. Den er for det meste inne og har vært det hele livet. Har ikke lyst til å avlive henne så jeg håper at du kan komme med et siste råd.

  Takknemlig for svar.

  Vennlig hilsen
  Monica'

Hei,

Det kan høres ut som katten din er atopiker. Jeg har på min klinikk noen ganger behandlet katter med tilsvarende symptomer. Når ingen ting annet virker har jeg valgt å gi kortison. Dette har i enkelte tilfeller gitt god effekt. Dette kan du spørre dyrlegen om, eventuelt ta kontakt med meg.


Mvh
Lars

 • Hei!
  Har en beagle på 1,5 år. Hun fikk problemer med analkjertlene og det dannet seg et ekstra hull bak. Vi gikk til vetrinær som tømte analkjertlene og skrev ut antibiotika. Såret har grodd fint, og hun er ikke hoven. Er det da nødvendig å gå flere ganger til vetrinæren for å ?stake? opp det riktige hullet? Hun ser jo så fin ut nå.
  - Britt

SVAR:
Hei,

Det høres ut som problemet har ordnet seg og det er ikke nødvendig med flere dyrlegebesøk. Du skal følge med at den ikke hovner opp på nytt, eller at hunden ikke "aker"/slikker seg i analåpningen, dette er tegn på betennelse i analkjertlene. Greit at du følger med, idet dette er et problem som kan komme igjen.

Mvh
Lars

 • Hei
  Vi har en kastrert hannkatt på snart to år. Han er både inne- og utekatt, og vi ser at han er en ivrig musejeger. Noe som resulterer i at han blir smittet med mark. Har blitt anbefalt å gi han markkur 4 ganger pr år, men dette er ikke nok.

  Det kan gå bare et par måneder fra forrige markkur til vi oppdager mark igjen. Før brukte vi den kuren som består av en tablett en dag (Drontal??) men de siste gangene har vi brukt panakur/3 dagers behandling.

  Synes det er ekkelt at pusen har mark så ofte, og han kan jo ha mark selv om vi ikke har oppdaget det. Er det noen grunn til at han får det igjen så ofte? Kan det være skadelig for katten å gi markkur så ofte som vi må gjøre? Har også gitt han litt høyere dose enn anbefalt for å være sikker på at det skal vrke. Er det greit eller? Er det noen andre midler som funker bra?
  Mvh IS

SVAR:
Hei,

Synes det er greit at du bytter type markkur, også disse midlene er ikke veldig farlig for katten, og sørg for at den minimum får i seg anbefalt dose. Det gjør ikke noe om det blir litt i overkant. Når det gjelder hyppighet er det ikke skadelig å gi oftere enn det som står anbefalt. Du må jo behandle katten dersom den har mark, det finnes ingen andre måter å gjøre dette på.
MVh
Lars

 • Hei

  Kan tannstein på katt være farlig?
  Hvordan blir dette fjernet og er det smertefullt for katten?

SVAR:
Hei,

Tannstein på dyr kan føre til betennelse rundt tennene. Dette kan være smertefullt, og over tid føre til at tennene løsner.
Tannstein fjernes vanligvis med katten i narkose, så det er ikke smertefullt, dyrlegen skraper det bort med spesialutstyr. Dette kan sammenlignes med det som gjøres hos tannlegen når vi mennesker har tannstein.
Mvh
Lars

 • Hei

  Jeg har en eldre,(16 år) kastert hankatt som har fått høyt stoffskifte. Han får medisin for dette, 2x5 mg tab med neo-mercazale, men idet siste synes jeg han har blitt tynnere og matt i pelsen. Kan man øke dosen til 3 tabl pr dag eller finnes det andre alternativer?
  Vennlig hilsen
  Nina

SVAR:
Hei,

Dette må du gjøre i nært samarbeid med dyrlegen din. Han bør også ta blodprøve for å sjekke hormonnivået. Tynnere og matt i pelsen skyldes nok lidelsen han har. Dette er komplisert å ta på et nettmøte, men rådfør deg med dyrlegen din.

Mvh
Lars

 • Hei
  Jeg har en engelsk setter som har veldig tørr pels for tiden. Dette gjør at hun av og til klør seg til blods. Jeg har ikke endret på for type det siste året. Sist jeg endret for var det omtrent det samme. Hun spiser godt, men kan det være at hun på et hvis er mat lei og kunne trenge en endring?
  Mvh
  Alexander

SVAR:
Hei,

Du må til dyrlegen for å finne ut hvorfor hun klør så mye. Det er ikke noe som tyder på at for er involvert her, men hunden bør undersøkes for hudlidelser. Generelt er det ikke nødvendig å bytte med tanke på at kanskje hunden går lei, hunder er ikke helt som oss.


Mvh
Lars

 • Hei. Hvor gammelt kan et marsvin bli?

SVAR:
Hei,

I fangenskap blir marsvin fra 4-8 år normalt, men noen dør dessverre tidligere av sykdom, mens andre kan bli godt over 8 år. Viktig å stelle marsvinet riktig og gi det masse oppmerksomhet.

Mvh
Lars

 • Hei, har en Cairn, 9 år gammel som har fått diagnosen bet i
  bukspyttkjertelen. Hun gå nå på fettfattig diett. Hvor lenge skal jeg fortsette med denne dietten.

SVAR:
Hei,
Det kan høres ut som hunden din har en kronisk betennelse i bukspyttkjertelen, det betyr at han ikke produserer fordøyelsesenzymer som den skal. Vanligvis er dette en livslang behandling.
Mvh
Lars

 • Hei. Har en hund som ikke har så veldig tykk pels. Pelsen er veldig
  blank og fin, som også er kommentert av dyrlege. Hadde kunnet tenkt meg at han hadde tykkere pels. Finnes det noe for eller vitaminer/mineraler som kan hjelpe på dette? Hunden er ellers frisk og fin. 2,5 år og hann.
  Hilsen nina

Hei,
Dersom hunden går på et bra for, tror jeg det ikke er noen form for mangelsykdom. Omega 3 tilskudd hjelper i noen tilfeller på pelsen. Du kan forsøke å bytte for, etter min erfaring kan det være noe individuelt hvordan hundene reagerer på de ulike typene for, men hold deg til et kvalitetsfor. Regner med at dyrlegen din ikke mistenker noe sykdom siden den ellers er frisk og rask.
Mvh
Lars

 • Heisann, vi har en blandingshund som i det siste halvåret har blikk veldig feit, det skyldes at nabodama er veldig gla i å gi den masse mat, men hva skal vi gjøre? Jeg er redd for for helsa til hunden, pluss at den har utrolig tynne ben, noe som ikke er en god kombinasjon. på forhånd takk

SVAR:
Hei,
Generelt er det ikke bra at hunder blir matet med annet en hundefor til stadighet. Dette fører til livstilssykdommer. Her burde det være lett å sette inn tiltak, som feks å få nabodamen til å slutte å gi hunden din mat, men kos og klapp istedenfor. Det er misforstått snillisme å overfore hunder.
Mvh
Lars

 • Hei.
  Vi har en nydelig Colliegutt, som er 5 år.
  Han virkerglad og fornøyd på alle måter, men har en del plager med " øyekatar", mye puss som blir fjernet kontinuerlig med q-tips, men kan jeg bruke øyebadevann til å vaske rundt øynene?
  Mvh.
  Catrine Larsen
  Bjerkreim

SVAR:
Hei,
Viktig å få undersøkt øyet grundig av en dyrlege for å utelukke annen sykdom i øyet. Øyebadevann er helt ufarlig og meget greit å bruke til å rense/vaske rundt øynene.
Mvh
Lars

 • Jeg har en hellig birma på 6 mndr. Siden vi fikk den "knepper det i nesa" når den puster. Det kan liksom høres ut som litt snorking, tett i nesa Ser ikke ut som den plages av det. Var hos dyrlegen som mente at det ikke var noe å gjøre siden han var i fin form og spiser som vanlig.
  Men er likevel litt bekymret.

  Hilsen Linda

Hei,

Enig med dyrlegen din, eventuelt må man prøve å få kikket inn i nesen med avansert utstyr. Da må katten i narkose, og så lenge den er i fin form, føler jeg kanskje at dette er unødvendig. Men følg med og hvis det utvikler seg, eller endrer seg anbefaler jeg at du kontakter dyrlege igjen.

Mvh
Lars

 • Hei!
  Kan hunder bli forkjølet? Har to stykker som begge var i dårlig form 2-3 dager. Den ene fikk det ca et døgn før den andre. De sov mye, drakk mye og "hostet og harket".
  Den ene var hoven på venstre side av svelget, en kul på størrelse med en mandel. Nå er begge i storform igjen og ser ut til å være helt friske. Hevelsen på halsen er borte, og ingen av dem hoster lenger. Hva var dette?

  T.S

SVAR:
Hei,

Hunder kan bli "forkjølet" og også få halsbetennelse. Dette kan ha vært tilfelle hos dere. Kulen var nok en lymfeknute om det var inne i munnen var det mandlene(tonsillene).

MVh
Lars

 • Hei!

  Jeg har en katt på 14 1/2 år, som kaster opp inne nesten daglig. Vi flyttet til et nytt sted for ca. 2 måneder siden, og katten er nesten ikke ute. Virker som hun er redd for å gå ut på den fremmede plassen (landlig område). Vet at katter spiser gress for å kaste opp når de er ute, men gjør de det så ofte? Og er dette normalt? I tillegg er jeg litt bekymret for for en kul hun har under ene patten, er kanskje litt større enn en ert. Kan dette være brystkreft?

  Mvh
  Litt bekymret katteeier


  SVAR:
  Hei,

  Det er ikke normalt å kaste opp så ofte, og kan tyde på en sykdom. Dette i tillegg til kulen under patten synes jeg du absolutt bør ta med en dyrlege raskt.


  Mvh
  Lars

  Hei!

  Jeg har en katt som ble sterilisert våren 2005, hun er 2 år gammel. Hun spiser ikke annet enn tørrfor, og ikke mye, men likevel legger hun på seg. Hun vil faktisk ikke ha noe annet. Hun er en frisk og aktiv liten frøken. La merke til det samme med tidligere katter jeg har hatt også. Er det pga forandringer i kroppen etter steriliseringen dette skjer?

  Vennlig hilsen

  Anne fra Buskerud

  SVAR:

  Hei,

  Ved kastrering skjer noen hormonelle endringer i kroppen. Dette kan gjøre slik at dyrene lettere legger på seg, så dette er normalt. For mindre, bruk eventuelt et lavkalori for og se om det hjelper. Forøvrig synes jeg at det er flott at du bare bruker tørrfor, dette er det beste for katten
 • Hei

  Jeg har en Sheltie tispe på snart ni år. Hun har gjennom flere år hatt store problemer med allergier (både for, midd, sopp og mye mer) Hun klør hele tiden og biter seg til blods. Vi har i gjennom flere år forsøkt en rekke behandlinger;

  Homøpati, vaksiner, antihistaminer og spesialfor, men nå i den senere tid er det blitt mye verre og ikke noe annet enn kortison ser ut til å hjeple. Jeg vet at kortison ikke er så bra og hun må ha ganske store doser for å være kløfri (1/2 tablett annen hver dag). Hva skjer egentlig i kroppen hennes når hun får kortison og hvor lenge kan jeg regne med å beholde henne. Har du ev. noe annet forslag til behandling enn det vi har prøvd?

  Fortvilet hundeeier

SVAR:
Hei,

Kortison er et stoff som også produseres i kroppen. Det har en sterk antibetennelseseffekt, samt en rekke andre virkninger som kan oppsummeres i at det virker nedbrytende på hele organismen, og ikke minst er det immundempende.

Bivirkningene ser man gjerne i form av dårlig hud, stor mage, tap av muskelmasse, og kanskje økt drikke/mat lyst og fedme. Ser ut som dere har prøvd mye, det har nettopp kommet et nytt legemiddel som kan forsøkes.

Det inneholder et immundempende stoff som ikke har samme bivirkningsprofil. Dette kan du snakke med dyrlegen din om. Alder på hunden din er vanskelig å si noe om, idet det er mange faktorer som påvirker dette. Uansett så er god mosjon og godt kosthold det viktig.
MVh
Lars

 • Hei,
  jeg har en perser på 16 år som heter Max. Han spiser normalt, sover svært mye og er enooormmt kosesyk og i fin form. Plages noe med øye-verk og tannsten, men er det ellers noe jeg burde få ham undersøkt for eller være oppmerksom på ettersom han er så gammel?
  mvh matmor

SVAR:
Hei,

Generelt kan jeg si at man ikke trenger å oppsøke dyrlege hvis dyrene ikke får plager, eller endrer adferd. Det med øye-verk og tannsten bør du få behandlet.

Ellers synes jeg du skal kose deg med katten din, og ikke tenke på helsemessige ting før du ser at den plages eller får adferdsendring.
Mvh
Lars

 • Hallo:-

  Finnes det beroligende middel for en kastrert hannkatt på 12 år? Problemet er at vår katt er livredd å kjøre bil. Han vil ikke ligge i bur. JEg (passasjer) må holde ham i fangen - da roer han seg ned. Men et stort problem er at katta gjør i fra seg i ren skrekk.

  Katta er ellers veldig frisk og sprek.

SVAR:
Hei,
Det finnes legemidler som kan virke beroligende, dette kan du diskutere med dyrlegen din. Det finnes også en spray som kan avhjelpe ved denne typen adferd, denne får du kjøpt hos veterinær.
Mvh
Lars

 • Hei....J har katt og han er glad i små fuglene, kan han få fugle influense vist han spiser en syk fugl? Kan han vaksineres mot fugle influense? pf takk.

SVAR:
Hei,

Se tidligere svar om fugleinfluensa. Ikke være redd og bruk sunn fornuft. Følg forøvrig råd myndighetene gir.

Mvh

Lars

 • Hei.

  Har to meget aktive vorsteh hunder og lurer nå på hvordan vi skal forholde oss til fugleinfluensaen. Kan hundene gå løs? Jeg vet de hadde hentet evt. døde fugler de hadde funnet.

  Mvh
  V.

SVAR:
Hei,

Har Vorsther selv, og det er en meget flott hund :-)
Med forbehold om at jeg ikke er helt oppdatert på dette kjenner jeg ikke til at den har smittet til hund, dessuten er den ikke per nå oppdaget i Norge.

Allikevel skal man fra nå av vise aktsomhet dersom man finner døde fugler spesielt pga fare for egen helse og smittespredning. Generelt vil jeg si at frykten nok er det største problemet, det er 100 mennesker som har omkommet i hele verden, da inkludert Asia der de lever med fjørfe på en helt annen og mye tettere måte enn det vi gjør. Ikke tenk så mye på det men bruk sunn fornuft hvis du tilfeldigvis skulle komme over en død fugl.

Vil også nevne at det er vade/sjø fugler som er mottakelig for sykdommen. Lykke til og kos deg med hunden din:-)

Mvh
Lars

 • Hei.
  Det sies at Franske Bulldogèr lider i sterk varme, hva er sterk varme for de? MÅ valpene gå på ormekur? hvor lenge burde de gå på det og hva koster det? ormekur, er det resept fritt på apoteket?
  MVH
  gitte

SVAR:
Hei,

Jeg kjenner ikke til dette problemet for denne rasen, men det er mulig. Generelt er det en rase som peser mye, og har litt tett luftveier, og kanskje er det derfor noen oppfatter det som at de har ekstra problem i varmen.
Valper skal ha hyppig ormekur. Dette fåes reseptfritt på apoteket, i pakningen finnes dosering og hvor ofte du skal gi. Det er ikke veldig kostbart, men husker ikke prisen her nå.

Mvh
Lars

 • Hei.

  Jeg har ei 12 år gammel riesenscnauzer tispe som begynner å få diverse plager. Hun har forkalkninger i hofter og rygg og hun går fast på Rimadyl. Hun drikker mye, men har ikke sukkersyke. Hun plages også med fordøyelsen, har innsnevring i overgangen mellom spiserør og magesekk, dette er påvist ved røntgen undersøkelse.

  Det kan også være kreft fikk jeg beskjed om. Dette gjør at hun må få moset mat fordi hun ellers kaster det opp. Hun er ellers ganske oppgående til tross for sine plager, går en til to turer pr dag, ikke så lange turer riktignok. Mitt spørsmål er hvor lenge er det tilrådelig å ha henne før vi må avlive henne. Jeg tror ikke hun har smerter, men hørte nettopp på et program på tv at hunder ikke kjenner
  smerte som vi mennesker. Er dette riktig. Jeg vil ikke at hun skal lide, men vil jo beholde henne så lenge det er forsvarlig. Hun har gitt meg mye gleder opp gjennom årene.
  mvh Rita

SVAR:
Hei,

Jeg tror at hundene har smerter på samme måte som oss, men dette er jo et filosofisk spørsmål. Men anatomien og fysiologien tilsier at de har det. Umulig for meg å si noe generelt om hvor lenge du kan ha henne, men all type adferdsendring kan være tegn på smerter, og det er fint om du da er aktsom. Jeg synes det er viktig at du har en god dialog med dyrlegen din om dette spørsmålet, og sammen ser an utviklingen på hunden.


Mvh

Lars

 • Hei.

  Har en 6 år gammel mellom schnauzer hann som er fæl til å "hoppe bakpå" andre hunder når de leker, enten det er hannhunder el tisper. Han er altså ikke flink til å leke "ordentlig".

  I huset har han ikke slike fakter i det hele tatt, og han gjør det aldri på mennesker. Har vurdert å kastrere ham,og lurte på om dette også kan forandre psyken hans..? Han er ganske skvetten og er en forholdsvis myk hund, bortsett fra når vi skal håndtere ham, klippe klør o.l, da blir han vrang og kan glefse.. Hvor mye koster kastrering forresten?

  anja

SVAR:
Hei,

Se tidligere svar angående formaliteter angående kastrering. En kastrering koster mellom 2000-4000 kr. Kjemisk kastrering koster ca 300-400 kr per gang. Problemet med å kastere i såpass høy alder er at den adferden den har, er tillært og kastrering har da en begrenset effekt. Jeg mener igjen at å prøve ting annerledes i slike situasjoner, feks at hunden sitter, og ikke får hilse med en gang kan hjelpe. Uansett så er det god dressur som kan løse slike problemer.

MVh
Lars

 • Hei!
  jeg har en border collie han på 15 mnd, og han har kun en stein i pungen. den andre ligger i buken. Vil du anbefale å kastrere? Han er veldig "hyper", slår seg aldri til ro, småskvetter (tisser litt) når han blir for gla (mest når fremmede hilser), også bjeffer han en del. og når anbefaler du å aa/hd røngte en border collie?
  hilsen bcfan

SVAR:
Hei,
Her anbefaler jeg kastrering. Han skal aldri avles på fordi han kryptorkid(har kun en testikkel). I tillegg er det en litt økt risiko som ligger oppi magen. Jeg tror det kan hjelpe på adferden hans, men du vet nok at border collie er en meget krevende rase og det du opplever er ikke uvanlig for denne typen hund. Du må huske på at den trenger mye stimulanse, og da ikke kun i form av lange turer. Den trenger mentale utfordringer, som å gjemme ting i skogen som den må leter etter i lang tid. Adferden kan også skyldes dette. Når det gjelder røntgen skal du gjøre dette etter at hunden har fylt et år, men vet at det gis mange forskjellige råd angående dette der noen anbefaler å vente til hunden har blitt f.eks 18 mnd

Mvh
Lars

 • Hei, Vi har akkurat fått en 10 mnd gammel schæfer på omplassering, og lurer på en ting. Lukten... Kan dette ha med fòr eller andre ting å gjøre ? Har du tips for å redusere lukt inne? Synest at det er veldig ulikt om det lukter, og hvor mye det lukter hund hos folk som har hund inne ! Setter stor pris på tips !! =)

SVAR:

Hei,
Først er renslighet og godt pelsstell utgangspunktet. Bruk en spesialsjampo til hund hvis den trenger å vaskes, men en vanlig familiehund er det ingen regler for når bør vaskes.

Jeg synes at det ikke bør gjøres for ofte hvis det ikke er sykelig tilstander, eller hunden er møkkete. Enkelte hunder kan reagere med dårlig pels, hud, ved dårlige fortyper, anbefaler deg å kjøpe et høykvalitetsfor hos dyrlegen. Det er viktig å utelukke at det er betennelser/sykelig tilstander i huden

 • Hei
  vår hund blir alltid så glad når det kommer folk på besøk. er det noe vi kan gjøre for å hindre henne i å hoppe og danse?

Hei,

Dette er et adferd/dressurspørmål. Men generelt kan det sies at det å ha god dressur på hunden kan hjelpe.

Få noen som har greie på dette til å hjelpe dere, dette er ikke noe problem å ordne med tålmodighet og riktig trening. Dessverre blir det vanskelig å utdype dette i et nettmøte.
Mvh
Lars

 • Hei!
  Min lille jentepus (går på p-piller) ble angrepet av en stor hannkatt i går. Hun blødde på potene da hun kom inn, og hun har en ganske stor hoven "klump" bak det ene øret der hun fikk et klor eller bitt.

  Hun vil ikke ut eller spise, bare ligge og sove. Bør jeg ta henne til dyrlegen eller går det over av seg selv? Hun har aldri fått juling før, så jeg vet ikke hvordan katter pleier å reagere på slikt.

  På forhånd takk for svar.
  Bente

Hei,
Katter som blir bitt eller klort har veldig lett for å få sårinfeksjon. I og med at du nevner en kul er dette sannsynligvis en byll. Denne må dyrlegen drenere og katten din må ha antibiotika. Jeg synes du bør oppsøke dyrlege så snart du har anledning.

Mvh
Lars

 • Hei. eg fikk med en 6 år gammel chinchilla gutt for et halvt år siden. alt står bra til med den,og eg har faste foringstider på den,noe som fungerer vedlig bra. den får løpe fritt i stuen hver dag i ca en time,alt ettersom kortid den våkner til om kvelden.

  Før eg fikk den var denne brukt som utstillings chinchilla i lag med partneren sin. Når partneren hans døde ble chubby (som eg har kalt han) levert til omplassering.

  Han har vert aleine i et år uten partner,og hun vi fikk han av sa at det gikk helt fint selv om chinchillaer er flokk dyr.

  Den siste tiden sa får begynner han plutselig å "skrike". høres nesten ut som veldig høy hiking,men det er ikke det. noen ganger sitter han sånn i 1 min så klarer eg å roe han men noen ganger hjelper det bare å ta på et lys eller eller tv,da roer han seg. Eg har lest veldig masse om chinchilla men aldri funnet ut hva som gjør dette.

  Kan det være ensomhet? Har funnet ut at det kan minne om noe de kaller varselsskrik,men vi har aldri verken forstyrret han eller bråket når han har begynt.

  Det er som oftets når det er helst stille i huset. takk på forhånd.
  mvh camilla

Hei,

Vanskelig å svare på, men hvis du er urolig bør du oppsøke en veterinær med spesialkompetanse på slike dyr. Vanskelig for meg å ta dette på et nettmøte.

Mvh
Lars

 • Hallo
  Jeg har en huskatt på snart 5 år en kastrert hannkatt.Han
  har mistet matlysten litt i det siste også har han begynt å drikke mye mer en vanlig. Nå vil han ha vann flere ganger daglig og drikker mye hver gang. Er det tegn på noen slags sykom?
  Hilsen katteeier Wenche

SVAR:
Hei,

Det kan være tegn på sykdom, all adferdsendring hos dyr bør man være obs på. Katten din kan ha nyreproblematikk eller sukkersyke. Anbefaler deg å kontakte dyrlege for å utelukke dette.
Lykke til!

Mvh
Lars

 • Hei

  Vi har en cocker spaniel, som er begynt å lukte så forferdelig. Det minner om sterk gjærlukt. Lukten kommer tilbake selv kort tid etter den er badet, og vi lurer på hva som er årsaken.
  john.g

SVAR:
Hei,

Hvis det lukter gjær, er det ikke usannsynlig at den faktisk har en gjærsoppinfeksjon. Denne kan sitte på huden eller i ørene. Dersom huden virker betent/rød eller irritert kan det være herfra. Dette bør en dyrlege kikke på.

Lykke til
Mvh
Lars

 • Hei

  Vi har en BernerSennen han på 1,5 år. Han har nå blitt kjønnsmoden, og veldig tøff ovenfor andre hanner. Han er også veldig påpasselig med meg(Dame) og ungene våre.

  Vi har hørt at det går an å kjemisk kastrere hunder, da kastrering av hanner ikke er lovlig i Norge med mindre du har en veldig spesiell grunn.

  Er dette noe du kan anbefale, og i så fall hvordan virker det? Er det medisin de må bruke for alltid? Vil han bli mindre tøff av den grunn?

  Med vennlig hilsen
  Berner eier.

SVAR:
Hei,

Det stemmer at det ikke er lov å kastrere hunder uten medisinsk grunn i Norge. Det er imidlertid opp til veterinæren å vurdere hva som er en medisinsk grunn. Kjemisk kastrering er injeksjoner, det virker nesten på samme måte som vanlig kastrering.

Med den vanligste typen så tar man en sprøyte hver 5mnd i hele hundens levetid. Kjemisk kastrering, kan være et greit forsøk først for å se om dette kan hjelpe, hjelper ikke dette må man vurdere andre ting.

Det er også viktig å være klar over at hunden din nå er i en kjønnsmodningsfase, som er fra ca mnd 15-22, og dermed er den som en tenåring som prøver å bli voksen med de utfordringer det kan være. Så man kan også tenke på dette i adferden med hunden, og oppdragelsen av den.

Dette kan en adferdskonsulent på hund rådgi deg på.
Mvh
Lars

 • Hei eg har en kastrert hannkatt som har vært i slåsskamp og har fått ett sår under haken som han klarer å slikke og holde åpent i 3 måneder nå.

  Eg har prøvd krage og bandasjer men han bruker da bakfotten og klarer å holde det åpent sånn er det noe en dyrlege kan gjøre?Har ringt min dyrlege men der var det ingen råd gode nok som ikke har vært prøvet.

  Hadde han hatt veldigt vondt hadde jeg vel merket det på en eller annen måte vel?Må kanskje få han avlivet hvis det er mest humant men lysten til det er der ikke.

  Takknemlig for svar.

  Hilsen Åse-Gro Enoksen

SVAR:

Katten din kan ikke gå slik særlig lenger. Jeg synes ikke det høres helt håpløst ut. Mulig man må skjære opp såret, og sy det sammen på nytt, samtidig som man forsøker en annen strategi for å dekke det til. Bor du i Oslo området jobber jeg i Nittedal, og kan gjerne se på det hvis dyrlegen din ikke ser andre muligheter for katten.

Mvh
Lars

 • Jeg har en to år gammel pomeraniantispe og vi sliter litt med at hun lukter ille nokså ofte. Vi steller henne ofte, men det virker som om lukten kommer fra analkjertlene, og lukten blir verre om hun blir "opphisset", feks om vi får besøk, om vi møter andre hunder eller om vi er ute og leker/går tur.

  Jeg bader henne ca. en gang i mnd, og innimellom må jeg vaske henne bak pga av lukta.
  Er det noe jeg kan gjøre for å begrense lukt?

  Mvh pom-eier

SVAR:
Hei,

Jeg har sett analkjertelbetennelse på denne rasen før. Jeg synes at det bør sjekkes av dyrlege at de ikke er betente, og eventuelt få dyrlegen til å vise deg hvordan du tømmer disse på egenhånd. Det er ikke normalt at din hund er illeluktende hele tiden, så dette bør undersøkes av dyrlege.
Lykke til!

Mvh
Lars

 • Hei, vi har en langhåret skogskatt på 2 år. Hver vinter "klumper" pelsen seg. Det blir store klumper som sitter helt inntil huden. Hvordan skal vi unngå dette neste vinter? Finnes det noe vi kan gjøre for å unngå dette?
  Takker for svar.
  Hilsen Katte eier

SVAR:
Hei,

Dette er et velkjent problem på langhårete katter. Godt daglig pelsstell med en god børste som tar dypt ned i pelsen, samt eventuelt bruk av en god shampo/balsam. Dette må gjøres hele tiden for å unngå at de vokser.
Blir det for ille bør man barbere området.

Mvh
Lars

 • Hei. Vi har en snart 11 år gammel golden retriever-hann som har skrantet veldig det siste halvåret. Han har problemer med å gå korte turer, må legge seg ned ofte og ser stiv ut. Inne i huset er det ofte vanskelig for ham å reise seg og det hender at vi må hjelpe ham opp. Er ikke dette veldig tidlig å få hofteproblemer? Finnes det medisiner som kan hjelpe ham til å bli litt sprekere?

  Han kan også drikke store mengder vann og har en nesten menneskelig "hoste". Han har nokså små kuler (ganske få), og det har jeg skjønt kan være kreftsvulster, på størrelse med en litt stor ert. Disse har ikke vokst, og er heller ikke blitt flere de siste månedene.

  Vi er svært glad i hunden vår, og redd for at han skal ha vondt. Håper vi kan få noen råd som kan hjelpe ham.
  På forhånd takk.

  m v h
  Ulla Wik

SVAR:
Hei,

Stivheten tyder på forkalkninger, dette kan sitte i hoftene og også i andre ledd. Det finnes medisiner som kan hjelpe mot stivhet. 11 år på golden retriver-hann er en voksen alder hvor sykdommer kan inntreffe. Du skriver noe om kuler, det kan være kreft men ofte er det bare vanlige fettkuler. Økt drikkelyst og hoste kan være alvorlige symptomer på feks hjerte og nyrelidelser, jeg anbefaler at dere oppsøker en dyrlege for hunden deres.
Mvh
Lars

 • Hei! Katta mi har fått en klump på den ene fram poten. Klumpen vokser og er nesten hårløs. Katta er ellers frisk og rask. Kan dette være kreft?

SVAR:

Hei,
Helt umulig å svar på i et nettmøte. Uansett så mener jeg at alle kuler bør undersøkes, spesielt hvis den er sår og hårløs. Hvis det ikke er noen farlig kul er den sikkert uansett hemmende for katten, så ta den med til en dyrlege.

Mvh
Lars

 • Hei!
  Har hørt at det skal være uheldig og gi hunden sjokolade, er det riktig?
  Hilsen Sveinung.

SVAR:

Hei Sveinung,
Ja, sjokolade inneholder stoffer som er giftige for hunder, særlig problematisk er mørk sjokolade. Unngå derfor å gi dette til hunden. Små hunder er spesielt utsatt idet de får en høy dose. Tennene tar også skade av sjokolade. Skal du belønne hunden finnes det mange alternativer i dyrebutikken.

Mvh
Lars

 • Hvorfor er det helt umulig å få kjøpt seg enkelte raser her i landet? Jeg ønsker meg en mops og har vært i kontakt med oppdrettere som har tinget bort kull de enda ikke har fått. Kari

SVAR:

Hei,
Enkelte småraser er vanskelig å få tak i fordi de får små kull og det er få av dem. Dette har jeg ikke full innsikt i, men anbefaler deg å ta kontakt med rasehundklubber.

Mvh
Lars

 • Hei!

  Jeg har en nova scotia duck tolling retriever tispe på snart 3 år, kjempefin hund. Men det er en ting vi plages med. Hun er litt skvetten, kan hoppe opp og bjeffe o.l. dersom hun hører en lyd/noe faller etc.

  På en utstilling kastet dommeren en sukkertøy eske framfor henne, og da ryggett hun og bjeffet og var litt vanskelig å roe ned. Hun kan ofte bjeffe på kjentfolk som kommer gående mot oss, og kan gjerne bjeffe til de, helt til de har satt seg på huk til henne og snakket med henne. Noen ideer for hvordan vi kan hjelpe henne med dette???

  Hilsen Trude

SVAR:

Hei,

Adferd på hund skyldes mange ting, og dette er vanskelig å ta på et nettmøte. Din rase har nok noe av dette i seg fra naturen, men anbefaler deg å oppsøke eller spørre en adferdsspesialist på hund. Du kan ngodt oppsøke meg, sjekk f.eks eksperhjelp.no under "dyrlege".

Mvh
Lars

 • heisann..
  jeg har en katt på snart åtte år som betyr alt for meg..Tingen er at jeg syns litt synd på han.. Når jeg fikk han(8 uker gammel), så bodde vi i blokk og kunne egentlig ikke ha katt så for å skjule han så var han bare inne...etter to år flyttet vi, og han begynte å være ute..så gikk det to år igjen og vi flyttet midt i byen, og han ble innekatt igjen...så flyttet vi nok en gang og han gikk ute IGJEN...

  Nå har vi NOK EN GANG flyttet og han er kun inne...han synes ikke å ha noen problemer med det at vi tar han inn og ut hele tiden, men kan han alikevel ha det?så lurer jeg på en ting til...i mars mnd får vi oss hund(miniatyr), hvordan er beste måte å "presentere" valpen og katten for hverandre?

  Tror du katten, i og med han er såpass "gammel" og er vant med å ha oss for seg selv, kommer til å være agressiv mot sin nye "søster"? på forhånd takk=)

  m.v.h. T.R

SVAR:

Hei,
Dette kan slå forskjellig ut, og ikke lett å gi noe enkelt svar på.
Uansett synes jeg det er en fordel at katten har vært der først og er trygg. Jeg tror den raskt vil plassere seg som sjefen, og tydeliggjøre dette for hunden.

Hunden vil helt sikkert prøve å leke med katten, men katten din vil nok tydelig markere hva den vil og ikke vil. Hunder får ofte respekt for en voksen katt som markerer med lyder/labben at den vil være i fred. Synes dere skal la dette gå sin gang naturlig og ikke kunstig skape eller unngå situasjoner.

Lykke til!

Mvh
Lars

Vær oppmerksomme på at alle spørsmål vil bli publisert i denne artikkel. Det vil ikke være mulig å få svar privat på mail eller telefon. Vil du av hensyn til sensitiv informasjon være anonym så merk dette i mailen.

Av hensyn til personvern vil ingen mailadresser bli publisert i denne artikkelen.

Spørsmål av svært privat karakter bes rettes direkte til eksperten gjennom eksperthjelp.no.

Har du spørsmål som du, grunnet omfang eller privat karakter, ikke ønsker å ta via våre nettmøter?

Dagens nett-ekspert er også tilknyttet

eksperthjelp.no


Har du flere spørsmål du ønsker å stille direkte?

Trykk her.Mer fra ABC Nyheter
Siste fra forsiden
12:42 Nordmenn bruker fly dobbelt så mye som andre europeere12:41 – Politiet etterforsker trusler mot politikere etter Nordkapp-vedtak12:40 Kraftig eksplosjon i sentrum av Tunis12:22 Norge trekker søknaden om sjakk-VM i 202012:07 Skjelvende Angela Merkel vekker bekymring12:00 Europa forbereder seg på mer varme11:51 Slik vil KrF vil lokke velgerne tilbake11:43 Fraråder bading grunnet E.coli-frykt11:25 Tollere gjorde tidenes største kosmetikkbeslag11:19 Skogbrann ute av kontroll i Catalonia10:52 Får tilbake 91.000 etter krangel med Statens pensjonskasse10:51 Island fortviler over hensynsløse turister10:21 Bombe fra krigen lagde voldsomt krater10:18 Norske spillere i villrede om handsregelen10:07 Ytterligere to pågrepet etter politikerdrap i Tyskland09:52 Horneland etter cupfiaskoen: – Dette knekker ikke meg09:39 Norske næringslivstopper tiltalt i USA09:27 KrF oppsummerte sitt første halvår i regjering09:17 Huawei-ansatte har samarbeidet med Kinas forsvar09:16 MC-fører omkom etter ulykke ved tunnel09:15 Norge støtter forslag om å kaste Tyrkia ut av F-35-programmet09:14 Maduro advarer motstandere etter påstått avsløring om kupp09:14 Menn tiltalt for produksjon av 300 kilo amfetamin09:13 Avslutningsvilje skal sende Norge videre i VM09:12 FIFA åpner disiplinærsak mot Kamerun09:11 Ny tøff utfordring for Norges venstreside i fotball-VM08:23 Tusenvis flykter fra vulkan på Papua Ny-Guinea08:04 Norske bønder har lavere tillit til dyrevernere enn EU07:44 30 år siden Gyula Horn klippet hull i jernteppet mellom Øst og Vest07:42 Halvutdannede lærere i Nord-Norge får skreddersydd tilbud07:41 Australsk student skal være pågrepet i Nord-Korea07:35 Ny sikkerhetsrisiko på Boeing 737 MAX avdekket07:32 Saudi-Arabia forbyr shorts og stirring07:29 Nesten halvparten av utenlandstogene fra Oslo borte siden 199007:25 To døde og sju skadd i flyulykke i Russland07:21 Mann dømt for voldtekt av småjente07:19 Birgitte-saken: Justisministeren vurderer å endre reglene07:17 Charlottesville forsøker å legge høyreekstremt angrep bak seg22:55 Ny cupbombe: Aalesund slo ut Rosenborg på straffer22:15 Grøvdal VM-klar på 5000 meter21:47 Kaiplass for KNM Helge Ingstad koster tre millioner kroner21:17 Plutselig uvær: Løse kumlokk, mye vann og trær falt ned20:52 – Kim er klar over dette, og spiller på Trumps forhandlingsvilje20:29 Svensk næringslivsleder frifunnet i lagmannsretten20:28 Slik vil NATO svare på Putins nye raketter20:27 Kroatiske Marija Buric blir Jaglands etterfølger i Europarådet20:27 26-åring dømt til å betale millionerstatning for drapsforsøk20:26 Forskning: Skolebarn har godt av å ta en blund i løpet av formiddagen20:25 Nav må fastslå farskap for foreldreløse barn19:55 Brann fikk juling i cupens 4. runde – også Stabæk slått ut19:50 – En viss mengde vil aldri oppnå lån19:43 Drømmestart for Carlsen i Kroatia19:24 Kronprinsesse Mette-Marit gir ut bok19:09 Sjögren: – Vi respekterer England, frykter dem ikke18:37 Ny bunnrekord for Frp på måling18:22 Nederlands statsbaner betaler erstatning til jøder18:16 Milliardær tar DNA-sak til Strasbourg17:33 Klokke-stuntet: – Min håndtering ikke god nok17:27 NHST kjøper hele Fiskeribladet17:04 55.000 i Oslo får tilbake 250 millioner i eiendomsskatt17:02 – Arabere mindre religiøse16:37 Ti mistet livet da varebil krasjet nær grensen til Hellas16:32 Erna Solberg tror på løsning i bompengestriden16:15 Mexicansk dommer i Norges VM-kvartfinale16:14 Fireåring fikk i seg hasj på festival i Kvinesdal15:59 Norge bidrar med fregatt, ubåt og seks F-35-fly til nytt beredskapsinitiativ i NATO15:42 – Nå har man jo til og med båret bevisstløse folk om bord15:41 Danmarks neste statsminister møtt med jubel15:39 Solskjærs første signering er klar14:44 Kameraovervåking innføres i slakterier14:41 Sjögren etter treningssmell: – Ingen fare med Caro14:20 Sjakkprofiler ut mot Carlsen: – En stor tragedie13:52 Iran passerer grense for anriket uran13:51 Håpefulle demokrater møtes til debatt13:23 Hetebølge i Europa nærmer seg rekordvarme13:03 Kommune fortviler: – Vi har ingen mulighet til å regulere12:57 Tottenham setter klubbrekord for å hente Lyon-spiller12:55 Kvinne til sykehus etter dresinulykke12:29 Drapssiktet mann løslatt i Florø12:28 Sykdomsutbrudd i Englands VM-tropp før Norge-møtet12:15 Hjelmeset gir seg som skiskytternes idrettssjef12:09 Politiet tror Anne-Elisabeth Hagen er blitt drept12:03 Laengen klar for Tour de France11:52 Menneskesmuglerbil krasjet i Tyrkia - minst ti døde11:20 Varmt sommervær i vente på Sør- og Østlandet11:18 Thorsnes ble inspirert av England11:15 – Dette er konsekvensen av Trumps umenneskelige politikk10:21 Brasils president trekker omstridt våpenlov10:13 NATO sikter mot verdensrommet10:12 REC Solar permitterer minst 100 ansatte09:41 45-åring innrømmer drap på tysk politiker09:41 Reddet stortingssalens opprinnelige riksvåpen fra søpla09:23 Hyrer inn jurister for å vurdere Carlsens stunt09:10 Kritisk for bussjåfør etter utforkjøring08:59 Flere kvinner enn menn får reseptbelagte legemidler08:58 Franske seertall: Kvinneandelen lavere enn i mennenes VM08:54 Erna oppsummerer halvår i strid motvind08:44 Migrantbarn flyttet tilbake til skandalemottak08:40 – Bussjåføren tar veldig stor risiko på andres vegne08:39 Kraftig jordskjelv rammet Mellom-Amerika
Siste nytt
12:42ReiseNordmenn bruker fly dobbelt så mye som andre europeere12:41Norge– Politiet etterforsker trusler mot politikere etter Nordkapp-vedtak12:40VerdenKraftig eksplosjon i sentrum av Tunis12:22SportNorge trekker søknaden om sjakk-VM i 202012:07PolitikkSkjelvende Angela Merkel vekker bekymring12:00VerdenEuropa forbereder seg på mer varme11:51PolitikkSlik vil KrF vil lokke velgerne tilbake11:43NorgeFraråder bading grunnet E.coli-frykt11:25NorgeTollere gjorde tidenes største kosmetikkbeslag11:19VerdenSkogbrann ute av kontroll i Catalonia10:52PengerFår tilbake 91.000 etter krangel med Statens pensjonskasse10:51ReiseIsland fortviler over hensynsløse turister10:21VerdenBombe fra krigen lagde voldsomt krater10:18SportNorske spillere i villrede om handsregelen10:07PolitikkYtterligere to pågrepet etter politikerdrap i Tyskland09:52SportHorneland etter cupfiaskoen: – Dette knekker ikke meg09:39PengerNorske næringslivstopper tiltalt i USA09:27PolitikkKrF oppsummerte sitt første halvår i regjering09:17VerdenHuawei-ansatte har samarbeidet med Kinas forsvar09:16NorgeMC-fører omkom etter ulykke ved tunnel09:15NorgeNorge støtter forslag om å kaste Tyrkia ut av F-35-programmet09:14VerdenMaduro advarer motstandere etter påstått avsløring om kupp09:14VerdenMenn tiltalt for produksjon av 300 kilo amfetamin09:13SportAvslutningsvilje skal sende Norge videre i VM09:12SportFIFA åpner disiplinærsak mot Kamerun09:11SportNy tøff utfordring for Norges venstreside i fotball-VM08:23VerdenTusenvis flykter fra vulkan på Papua Ny-Guinea08:04NorgeNorske bønder har lavere tillit til dyrevernere enn EU07:44Politikk30 år siden Gyula Horn klippet hull i jernteppet mellom Øst og Vest07:42NorgeHalvutdannede lærere i Nord-Norge får skreddersydd tilbud07:41VerdenAustralsk student skal være pågrepet i Nord-Korea07:35VerdenNy sikkerhetsrisiko på Boeing 737 MAX avdekket07:32ReiseSaudi-Arabia forbyr shorts og stirring07:29ReiseNesten halvparten av utenlandstogene fra Oslo borte siden 199007:25VerdenTo døde og sju skadd i flyulykke i Russland07:21NorgeMann dømt for voldtekt av småjente07:19NorgeBirgitte-saken: Justisministeren vurderer å endre reglene07:17VerdenCharlottesville forsøker å legge høyreekstremt angrep bak seg22:55SportNy cupbombe: Aalesund slo ut Rosenborg på straffer22:15SportGrøvdal VM-klar på 5000 meter21:47NorgeKaiplass for KNM Helge Ingstad koster tre millioner kroner21:17NorgePlutselig uvær: Løse kumlokk, mye vann og trær falt ned20:52Verden– Kim er klar over dette, og spiller på Trumps forhandlingsvilje20:29NæringslivSvensk næringslivsleder frifunnet i lagmannsretten20:28PolitikkSlik vil NATO svare på Putins nye raketter20:27PolitikkKroatiske Marija Buric blir Jaglands etterfølger i Europarådet20:27Norge26-åring dømt til å betale millionerstatning for drapsforsøk20:26Helse og livsstilForskning: Skolebarn har godt av å ta en blund i løpet av formiddagen20:25NorgeNav må fastslå farskap for foreldreløse barn19:55SportBrann fikk juling i cupens 4. runde – også Stabæk slått ut19:50Penger– En viss mengde vil aldri oppnå lån19:43SportDrømmestart for Carlsen i Kroatia19:24KulturKronprinsesse Mette-Marit gir ut bok19:09SportSjögren: – Vi respekterer England, frykter dem ikke18:37PolitikkNy bunnrekord for Frp på måling18:22VerdenNederlands statsbaner betaler erstatning til jøder18:16NorgeMilliardær tar DNA-sak til Strasbourg17:33NæringslivKlokke-stuntet: – Min håndtering ikke god nok17:27NæringslivNHST kjøper hele Fiskeribladet17:04Penger55.000 i Oslo får tilbake 250 millioner i eiendomsskatt17:02Livet– Arabere mindre religiøse16:37VerdenTi mistet livet da varebil krasjet nær grensen til Hellas16:32PolitikkErna Solberg tror på løsning i bompengestriden16:15SportMexicansk dommer i Norges VM-kvartfinale16:14NorgeFireåring fikk i seg hasj på festival i Kvinesdal15:59PolitikkNorge bidrar med fregatt, ubåt og seks F-35-fly til nytt beredskapsinitiativ i NATO15:42Norge– Nå har man jo til og med båret bevisstløse folk om bord15:41PolitikkDanmarks neste statsminister møtt med jubel15:39SportSolskjærs første signering er klar14:44NorgeKameraovervåking innføres i slakterier14:41SportSjögren etter treningssmell: – Ingen fare med Caro14:20SportSjakkprofiler ut mot Carlsen: – En stor tragedie13:52VerdenIran passerer grense for anriket uran13:51PolitikkHåpefulle demokrater møtes til debatt13:23Helse og livsstilHetebølge i Europa nærmer seg rekordvarme13:03NorgeKommune fortviler: – Vi har ingen mulighet til å regulere12:57SportTottenham setter klubbrekord for å hente Lyon-spiller12:55NorgeKvinne til sykehus etter dresinulykke12:29NorgeDrapssiktet mann løslatt i Florø12:28SportSykdomsutbrudd i Englands VM-tropp før Norge-møtet12:15SportHjelmeset gir seg som skiskytternes idrettssjef12:09NorgePolitiet tror Anne-Elisabeth Hagen er blitt drept12:03SportLaengen klar for Tour de France11:52VerdenMenneskesmuglerbil krasjet i Tyrkia - minst ti døde11:20NorgeVarmt sommervær i vente på Sør- og Østlandet11:18SportThorsnes ble inspirert av England11:15Verden– Dette er konsekvensen av Trumps umenneskelige politikk10:21VerdenBrasils president trekker omstridt våpenlov10:13VerdenNATO sikter mot verdensrommet10:12PengerREC Solar permitterer minst 100 ansatte09:41Politikk45-åring innrømmer drap på tysk politiker09:41PolitikkReddet stortingssalens opprinnelige riksvåpen fra søpla09:23SportHyrer inn jurister for å vurdere Carlsens stunt09:10NorgeKritisk for bussjåfør etter utforkjøring08:59Helse og livsstilFlere kvinner enn menn får reseptbelagte legemidler08:58SportFranske seertall: Kvinneandelen lavere enn i mennenes VM08:54PolitikkErna oppsummerer halvår i strid motvind08:44VerdenMigrantbarn flyttet tilbake til skandalemottak08:40Norge– Bussjåføren tar veldig stor risiko på andres vegne08:39VerdenKraftig jordskjelv rammet Mellom-Amerika
Populært

Velkommen til debatt

ABC Nyheter ønsker velkommen til debatt om det meste. Men vi krever at du er saklig og viser respekt for menneskene sakene handler om og dine meddebattanter. Regler for kommentering finner du her.

Tor Strand, redaktør.

comments powered by Disqus