Jessica Rozler og Andrea Lavinthal: «Håndbok i sjekking»

Noe av det mest talentløse og minst sjarmerende jeg noen gang har lest. Pføy!

Denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon



«Håndbok i sjekking»


Jessica Rozler og Andrea Lavinthal
Oversatt av Lene Stokseth
(Damm Forlag, 2006)

Er du singel og har lyst på kjæreste? Hva du enn gjør, ikke prøv å finne den rette ved hjelp av «Håndbok i sjekking». Har du kanskje heller lyst til å bli poppis på byen og dra en masse partnere? Uansett hva dine hensikter er; det er ikke mye hjelp å hente fra denne tragiske boken.

Lite flatterende


Jeg aner hvor det bærer i det jeg åpner boken; bare det å se bildet av forfatterne er nok til å gi meg en støkk. Festligheten ved å være singel og «open minded» er så påklistret, påtatt og tragikomisk, og blir formidlet halvhjertet, falskt og lite troverdig allerede gjennom bildet i venstrepermen på bokomslaget.

To forfattere gliser intenst mot kameraet med en drink i hånden, tydeligvis på en uteplass, mens de panisk sender ut signaler om hvor fantastisk de har det.

Det hjelper ikke at den ene er skjønnhetsredaktør fra New York og den andre tilknyttet Johns Hopkins University; de ser bare ukledelig desperate ut.

«Håndbok i sjekking» guider deg gjennom temaer som; «Drikk til han blir søt-typen», «Når det platoniske vennskapet blir erotisk», «Sjekking på sydentur», «Kan du ikke snart ringe meg, din drittsekk?»,«Han som får det til å klikke for deg», «Hvem søren er du og hva gjør du på min side av sengen» og andre dustete kapitler.

I tillegg er layouten i boka så slitsom at den lett overskrider grensen til smakløst.

Fyllevrøvl?!


«Håndbok i sjekking» virker som om den er er skrevet i tungt ruset tilstand. Jeg ser for meg et sent og fordrukket nachspiel. Og her snakker vi ikke om et hyggelig nachspiel altså, men et av de da man definitivt ikke fikk noen på kroken og man sitter slukøret tilbake med halsbrann, hikke og revnet nylon.

Tro meg; her er tydeligvis alle instinkter og hjerneceller lagt på hylla for lengst.

Denne boken virker utvilsomt mot sin hensikt. Den eneste «heftigheten» man oppnår, vil jeg tørre å påstå, er at din utkårede for kvelden blir

heftig

lei av deg.

Irriterende og latterlig


Etter min mening vil «Håndbok i sjekking» ikke hjelpe deg til noe annet enn å bli mer ensom, ved at du skremmer bort de du har en intensjon om å ta kontakt med.

Disse overfladiske og lite givende tipsene til et morsommere singel-liv ute på byen er til å få makk av. Så styr unna om du har respekt for deg selv og holder ditt eget rykte kjært.

For å oppsummere; dette er utvilsomt den mest kjedelige, latterlige og intetsigende boken jeg noen gang har brukt tid på. Definitivt terningkast en.

Her kan du lese flere litteraturanmeldelser:

Litteraturanmeldelser



Mer litteratur i

Neste Klikk

:

Litteratur
Litt.klikk
Forfatter-portrettet
Lydbøker


Også på nynorsk



ABC.Startsiden.no:

Litteratur

Personvernpolicy