Færre tenåringer røyker

Antallet unge røykere er halvert på fem år.

Denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

Sigaretter mindre pop hos unge.Sigaretter mindre pop hos unge.

Oslo (NTB): Bare 5 prosent av ungdom mellom 13 og 15 år røyker daglig. Antallet er halvert på fem år.

Andelen som forsøker å røyke, og som røyker av og til, er også gått ned. Det viser en omfattende undersøkelse blant mer enn 4.000 ungdomsskoleelever. Undersøkelsen ble gjennomført av TNS gallup på oppdrag fra Sosial- og helsedirektoratet i november/desember 2005. Ungdomsrøykerne er færre enn noen gang siden man begynte å måle dette i 1975, skriver Aftenposten.

- Den nedgangen vi her ser i andel røykere er oppsiktsvekkende. Meg bekjent har man ikke registrert en tilsvarende stor reduksjon i røykevaner blant ungdom i andre land på så kort tid, sier administrerende direktør Bjørn-Inge Larsen i Sosial- og helsedirektoratet.

Bare 7 prosent av de spurte i undersøkelsen tror de røyker når de er 20 år. (©NTB)

Personvernpolicy