Bekymret over økning i bruken av ADHD-medisin

Omsetningen av ADHD-medisin er tidoblet på tre år.

Denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

Oslo (NTB): På tre år er omsetningen av ADHD-medisin mer enn tidoblet her i landet. Eksperter frykter at for mange barn kan ha fått diagnosen.

I fjor ble det skrevet ut mer enn 5,7 millioner døgndoser ADHD-medisin i Norge. Det er nesten 1,6 millioner flere enn i 2004. Tall fra Apotekerforeningen viser at omsetningen av slike legemidler er mer enn tidoblet på tre år, fra rundt 10 millioner kroner i 2002 til svimlende 118 millioner i 2005, skriver Dagsavisen.

Sjefpsykolog Espen Idås ved Sykehuset Innlandet mener eksplosjonen i bruken av slike medisiner er alarmerende.

- Problemet er at du finner tilsvarende symptomer hos barn som lider under manglende omsorg eller vokser opp under kaotiske og urolige familieforhold. Per i dag finnes det ingen test som i seg selv bekrefter diagnosen ADHD og som skiller disse to tingene fra hverandre, sier Idås.

Han får støtte av avdelingsoverlege Sveinung Kårseth ved Nordlandssykehuset Lofoten: (©NTB)

Personvernpolicy