Sant eller usant?

Artikkelen fortsetter under annonsen

Kan du spise snø? Tenker menn på sex hvert syvende sekund? Og kan du bade etter at du har spist? Vi avslører helsemyter.

Denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

Artikkelen fortsetter under annonsen

Artikkelen er levert av

mozon.no

og skrevet av journalist Jorunn Egeland

Løgn eller sannhet? Noen ganger kan det være vanskelig å vite om rådet du får fra bestemor virker eller om det bare er en myte. Her får du sannheten om noen myter.


Det tar syv år å fordøye tyggegummi


Du har nok hørt det fra både venner og foreldre: Ikke svelg

(Foto: mozon.no)(Foto: mozon.no)

tyggegummien! Hvis du svelget en tyggegummien for seks år siden og tror den fremdeles ligger i magesekken, kan du ta det med ro. Magen har større problemer med å fordøye tyggegummi enn organisk mat, men det tar ikke lengre tid, skriver LiveScience.com.

Du kan ikke svømme etter å ha spist


«Vent en time med å bade etter at du har spist». Er det sant eller er det bare en unnskyldning foreldre har funnet på for å slappe av etter maten? Amerikansk forskning viser det siste.

Bare en prosent av USAs drukningsulykker skjer rett etter at offeret har spist.Menn tenker på sex hvert syvende sekund


I løpet av tiden det tar å lese denne setningen, skal menn ifølge myten ha tenkt på sex en gang. De fleste menn er kanskje opptatt av sex, men det er neppe noen som tenker på det så ofte. Det er ikke mulig å måle hvor ofte tanken på sex kommer, så ingen kan bevise om det stemmer. Syv sekunder er uansett en smule overdrevet.

Artikkelen fortsetter under annonsen
Artikkelen fortsetter under annonsen

Her er flere myter om sex.

Du skal ikke spise snø


Spising av snø er populært blant småbarn, og de fleste foreldre har advart barna mot snøspisingen. Myten forteller at det er mange smådyr i snø. Men stemmer det? Elever ved Miland skole fikk i 1999 andreplass i Nysgjerrigper-konkurransen for å finne svaret på dette. Og svaret er…tja. Skitten snø inneholder bakterier, og bør dermed holdes unna munnen. Men ren nysnø er ikke skadelig.

Artikkelen fortsetter under annonsen
Artikkelen fortsetter under annonsen

Gjesping smitter


Sjansen er stor for at du akkurat nå har et gjesp på vei. Selv om det ikke skjer en fysisk smitteprosess når du leser dette eller ser kollegaen din gjespe, kan vi slå fast at gjesping smitter psykologisk.

Ting du gjør tidlig i livet øker ikke kreftrisikoen


Dette er galt, ifølge Discovery. Mye av det du gjør i ungdomstiden kan påvirke kreftrisikoen. Det gjelder spesielt bruk av tobakk, men også diett, trening og sol kan øke risikoen. Mange tilfeller av kreft kommer som følge av flere år med ulike risikofaktorer.

Kyllingsuppe kurerer forkjølelse


Det er godt, det er sunt og det lindrer sår hals. Men hjelper det? Ja, viser flere studier. Suppen inneholder anti-betennelsesstoffer, som kan hjelpe til med å redusere slimproduksjonen.

Vil du ha flere myteavsløringer? Her får du ti myter om helse.