Valentine kan ødelegge forholdet

I morgen er det Valentines Day. Har du høye forventninger til kjæresten din? Fortell om det på forhånd.

Denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

Saken er levert av mozon.no og skrevet av journalist Jorunn Egeland

Det er ikke mange år siden vi knapt hadde hørt om Valentines Day i Norge. Nå har dagen inntatt norske hjerter, og guttene sliter med å oppfylle jentenes ønsker. Så ille er det, at dagen kan være ødeleggende for forholdet.

- Høytider generelt skaper urealistiske forventninger. I beste fall er 14.februar er hyggelig mulighet til å skjemme bort partneren med oppmerksomhet eller å ta forholdet til neste nivå, sier Pepper Schwartz, professor i sosiologi ved University of Washington, til iVillage.

Hvis forholdet allerede er på ustø grunn, kan en skuffende Valentines Day være dråpen som ødelegger forholdet.

Ikke hint

At alle jenter drømmer om roser, romantiske middager og diamantringer, er ikke sant. Det er mange jenter i parforhold som ikke kunne tenke seg å gi kjæresten kort eller gaver 14.februar. Også her til lands unngår mange feiringen.

Det er derfor viktig å vite hva partneren din ønsker seg. Jodi R. R. Smith, leder ved Mannersmith Etiquette Consulting, sier til iVillage at man må ta en prat om dette på forhånd. Ønsker partneren din å få en romantisk gave og dyr middag? Eller er det like greit å bare se på dagens episode av «Frustrerte fruer»?

- Majoriteten av gutter er ikke flinke til å ta hint, så ikke vær for forsiktig, sier Smith.

Flest jenter

I stedet for hint, kan du fortelle rett ut hva du vil få ut av dagen. Romantikk eller hverdag? Husk også at dagen ikke bare er for jentene. Kanskje er det den mannelige delen av forholdet som helst vil feire Valentines Day?

At det er flest jenter som bryr seg om denne dagen, er det likevel ingen tvil om. En studie gjort av Norstat for Lypsyl i 2004 viser at syv av ti norske menn ikke vet når det er Valentines Day. Bare 33 prosent vet at den romantiske dagen er 14.februar.

Ikke overraskende klarte flere kvinner å svare på spørsmålet om Valentines Day. Syv av ti kvinner visste svaret.

Og for deg som er manneløs før Valentines, kommer tipsene her.(Mozon, 13.2.2006)

Personvernpolicy