Meny

Fin start på by:Larm

Første dag av by:Larm er unnagjort, og jeg har fått med meg et knippe lovende konserter!

Denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

Som mange sikkert ikke har unngått å få med seg, arrangeres norsk musikkbransjes årlige sirkus (by:Larm) denne gangen i Tromsø.

Jenny Hval i Rockettothesky (foto: Stig Henning Morken)Jenny Hval i Rockettothesky (foto: Stig Henning Morken)

For det generelle publikum innebærer dette en hel haug med konserter over et spenn på tre dager (torsdag til lørdag), og etter å ha unnagjort den første konsertdagen, kan jeg vel ikke annet enn å si meg ganske så fornøyd!

Byen er fin, musikken bra og folket hyggelig.Etter en obligatorisk quiz-runde i regi av vår alles kjære Christer Falck og VG (flink, rutinert og kjapp quizmaster), spilte Oslo-artisten Rockettothesky et helt greit sett foran noen interesserte tilhørere et lite snøballkast unna.

Musikken, som kan karakteriseres som en slags lo-fi visebasert elektropop, var bygd opp rundt kombinasjonen vokal, akustisk gitar og playback/knitreboks, og resulterte i en lovende start på kvelden.

Nå hadde ikke Rockettothesky godt nok låtmateriale til å holde på hele oppmerksomheten min i løpet av den halvtimen hun spilte, men hun viste seg likevel fram med en spennende vokal og bra engelsk-diksjon (ingen dum ting).

Nå kan det vel diskuteres hvorvidt plasseringen av en konsertscene i lobbyen på et hotell er den aller beste, men på den annen side førte det til at vi som hørte på kunne lene oss godt tilbake i behagelige sofaer underveis.

Fengslende


Etter smakebiter av konserter med Jake Ziah (meget bra) og kritikerbejublede Serena Maneesh (overvurdert?), var det duket for det som skulle vise seg å være kveldens ubestridte høydepunkt!

Adjágas: Lillescenen, Kulturhuset, 9.02.2006. 22.30

Backet opp av to gitarer og trommer, ga Sara Marielle Gaup og Lawra Somby prov på at alt skrytet de fikk i forbindelse med debutalbumet «

Adjágas

», ikke på noen som helst måte var ubegrunnet.

Foran et fullpakket og lydhørt publikum, startet duoen med den rå og bluegrass-influerte samebluesen «Dolgemátki», før en låt som den vakre og lavmælte «Mun Ja Mun» (fjorårets beste musikkvideo?) nærmest trollbandt publikum.

Det er forsåvidt kult å høre joiking, men det som først og fremst løfter dette prosjektet, er at joiken er satt sammen med moderne klanger og rytmer, og sammen skapes det et unikt produkt som det med ganske stor sikkerhet ikke finnes maken til!Sterk vokal

Lawra Somby i Adjágas var kveldens høydepunkt! (foto: Stig Henning Morken)Lawra Somby i Adjágas var kveldens høydepunkt! (foto: Stig Henning Morken)

Aller best blir resultatet de gangene Lawra Somby tar den vokale føringen, mens Sara Marielle Gaup spiller den utfyllende og kompletterende andrefiolinen.

Dette blir veldig tydelig når Gaup synger hovedvokalen, for da faller interessen betraktelig. Jeg vil ikke påstå at det blir kjedelig, men det blir iallfall langt mer anonymt.Det var dessverre dette som var i ferd med å skje i går kveld, men med en manisk, sjamanistisk, hoppende og progressiv monsterjoik fra Somby, ga Adjágas et kontant svar på tiltale.

Dette var så avgjort ikke kjedelig!I stedet var det steintøft å se Lawra Somby ta såpass av at han kastet mikrofonen, hoppet inn blant publikum og fortsatte joiken sin mens han hoppet og sprang rundt omkring oss.

Deretter roet de ned det hele igjen, og jeg kunne gå videre med vissheten om at dette var veldig kult.

Svak femmer.
Superfamily:

Hovedscenen

, Driv. 9.02.2006. 23.30

Mossebandet

Superfamily

var neste gjeng ut, og det påstås visstnok at familien kommer til å bli vårt neste eksportprodukt.

Albumdebuten «Back In Paris» forelå i fjor høst, og selv om ikke kritikerne var ekstatiske, fikk Superfamily iallfall en hit med låten «Taxi Dancing».

Låten er fin nok den, og følgelig fikk vi også servert sangen under konserten i går. Det samme var tilfellet med bandets kanskje beste produkt - «It's A Lie», og disse låtene er på mange måter selve grunnstammen i Superfamily.

Musikalsk sett er det snakk om dansbar og fengende rock, godt hjulpet fram av en bra falsett-vokal, samt ispedd oppegående koring og en anelse blåsere.Steven Wilson i Superfamily (foto: Stig Henning Morken)Steven Wilson i Superfamily (foto: Stig Henning Morken)

Spesielt er dette tilfelle med «It's A Lie», som like gjerne kunne vært sunget av et eller annet britisk new wave-band. Gode greier med andre ord, men der stopper det gjerne også.

Mangel på materiale


Superfamily mangler rett og slett bra låter, og utover de to nevnte kunne de sikkert kokt sammen resten av materialet sitt og fått en dugandes låt ut av det hele.

På den annen side er det ikke mange forunt å ha to bra låter, og i tillegg må det sies at bandet gjør seg meget bra i konsertformat. Frontfigur Steven Wilson gjør en god jobb med å underholde publikum med hopp, sprett, fakter og bra stemme.


Likevel er det vel de synkrondansende korguttene som tiltrekker seg mest oppmerksomhet!Utvilsomt et vittig konsept, som Superfamily også vet å benytte seg av på en bra og gjennomført måte.

Sånn sett snakker vi vel foreløpig om mer form enn innhold, men et album til (eller tre) vil helt sikkert gjøre susen.

Artig, men litt tynn firer.
Youth Pictures Of Florence Henderson: Loftet, Driv. 10.02.2006. 00.00

I stedet for å omtale konserten til My Midnight Creeps, som forøvrig spilte helt avsindig høyt, synes jeg det er vel så interessant å ta for meg konserten til de poppete post-rockerne Youth Pictures Of Florence Henderson.

Bandet ga i fjor ut det meget respektable albumet «Unnoticable In A Tiny Town, Invisible In The City», og det var med visse forventninger jeg imøteså konserten med dette bandet.

Litt trøbbel for Youth Pictures Of Florence Henderson (foto: Stig Henning Morken)Litt trøbbel for Youth Pictures Of Florence Henderson (foto: Stig Henning Morken)

Forhåpningene mine var kanskje for store, for det bandet presterte i går kveld var litt for ujevnt til at jeg fattet den helt store interessen.

Javisst er de dyktige (som så mange andre band i denne sjangeren), og joda; de mest stereotypiske og langstrakte dronerne fikset de meget bra. Stort pluss skal de også ha for å ha med seg en cellist.

Men det ble likevel alt for mye ustrukturert og småkjip vokalbruk til at jeg kan gi mitt fullstendige bifall!Nå er jeg ikke alt for velbevandret i vokalbasert og poppete post-rock, men jeg tviler vel litt på om det er veien å gå. Når vokalen i tillegg er ganske så tynn, gjør det ikke saken spesielt bedre.

Litt uheldige var de også med en gitar som ikke ville spille helt på lag, men slike ting er som oftest bare sjarmerende. Sånn sett hadde de kanskje en litt dårlig dag på jobben, men det ordner de helt sikkert opp i før konserten på Kulturhuset (verkstedet) i kveld.

Tingen er at Youth Pictures Of Florence Henderson er såpass bra på plate at de også burde ha kapasiteten til å få det ut i konsertsammenheng!

Sterk treer.

Mer by:Larm i Neste Klikk:

BY:LARM 2006, Tromsø


Musikk-sirkuset kommer til byen

BY:LARM 2005, Stavanger


Halv million til ukjent artist

, 2005

Larm i Stavanger,

2005

Jeg erklærer meg herved som fan!,

2005

Prisdryss i Stavanger

, 2005

Bør ikke P3 lage sin egen festival?,

2005

Norske by:Larm-utgivelser

, 2005

Nå kan drøm bli virkelighet

, 2005

BY:LARM 2004, Bergen


Larmen har inntatt Bergen

, 2004

Larm og moro i Bergen

, 2004

Alarmen går

, 2004

BY:LARM 2003, Trondheim


By:Larm i Trondheim

, 2003

Norsk er best - akkurat nå!

, 2003

Kåt av Mohammed?,

2003

Prisdryss og alarm-moro

2003

Alarm-prisen 2003


Luftgitar - ikke for pyser

, 2003

BY:LARM 2002, Kristiansand


P

ost-bylarm

, 2002

«Corky» skapte rock!,

2002

Musikk møter øl

, 2002

Mer fra ABC Nyheter
Siste fra forsiden
17:08 Båret bort av politiet: – De fikk fem minutter på seg17:00 Norge inn i ny EU-avtale: – Politikken har vært katastrofalt dårlig16:54 Dansk økokrim har ransaket Nordeas danske hovedkvarter16:44 Hagen tar fri når Stortinget vedtar nye bompengeprosjekter16:40 Tidligere domfelt lærer dømt for vold mot to elever16:38 Drapstiltalt ektemann om aktor: – Respektløs16:18 Iran hevder å ha avslørt amerikansk spionnettverk16:05 Airbnb vokste kraftig i 201816:04 Mann varetektsfengsles etter dødsfall i Trondheim15:53 «Grovt umenneskelig»: Mor fraktet bevisstløs ut av landet14:33 Sylvi Listhaug til Askøy etter drikkevannsskandalen14:15 Ny rapport: Farligere og mer moderne atomvåpen12:27 Vy tapte sju norske tostrekninger til svenskene11:52 Mine fra 2. verdenskrig sprenges i Østersjøen11:38 Mann siktet for uaktsomt drap etter dødsfall i Trondheim11:38 Trump mener jobben bare er halvgjort og vil ha fire år til11:37 Lekkasje i hydrogentank var årsak til eksplosjon i Sandvika11:36 30 drept i selvmordsangrep i Nigeria11:24 Famling i mørket etter forklaring på strømbrudd i Sør-Amerika11:20 Iran: Atomavtalen brytes innen ti dager11:13 Inn i midnattssolas rike10:58 Golfforbundet jubler etter US Open-bragden: – Fryser på ryggen10:43 Equinor fant olje i Norskehavet10:29 Advarte mot Ludvigsen: Ikke la han være alene med beboere10:25 Mattilsynet fant færre brudd på dyrevelferdsloven etter flere tilsyn10:17 Huaweis grunnlegger venter milliardtap10:16 Paraply-aktivist løslatt før tiden – slutter seg til Hongkong-demonstrantene10:06 Tutta hyller Hovland etter US Open-bragden09:43 LSK-profil ute i flere uker09:42 Økt satsing på kvinnene i hoppsporten09:29 Drapstiltalt 17-åring erkjenner ikke straffskyld09:16 Jemtland-saken: Ektemannen erkjenner ikke skyld09:13 Ettåring i Askøy døde av blodforgiftning – hadde to bakterietyper09:11 Veksten i eiendomsskatten stanser opp09:02 Pakistansk aktivist drept08:51 Casper Ruud falt én plass på rankingen08:49 – Solskjær fast bestemt på at Pogba blir i United08:40 Hovland klatret 324 plasser på verdensrakingen i golf08:35 Mann tiltalt for incest og overgrep mot to sønner08:17 VM-spillerne nyter VM-stemningen i Reims07:56 Tolv sivile skal ha blitt drept av opprørere i Syria07:46 – Synlige ører på pass bryter med religionsfriheten07:40 Undersøkelse: Fire av ti nordmenn har sett barn med berusede voksne i Syden07:34 Danske blir borgermester i tyske Rostock07:05 Mesterskapsspilleren Minde runder 100 kamper06:53 Gold Cup fotball menn søndag06:47 VG: RBK-bud på Haugesunds Wadji06:27 Her er alternativene for Norge i fotball-VM06:15 Nyland kan få knallhard konkurransen fra "rekordmann" Butland06:10 Tidligere NSB-sjef: Politikere lider av konkurransehysteri05:55 Dette skjer i dag05:44 Dette skjedde i natt05:30 Vinstra-drapet: Aktor legger fram filmmanus som bevis05:24 Protestleder løslatt fra fengsel i Hongkong04:56 Mann kjørte flere kilometer i motsatt kjørefelt i Oslo04:54 Fylkesnes ut mot regjeringen etter aksjesalg i Entra04:48 Valgdagsmåling: Tidligere førstedame leder an i Guatemalas presidentvalg04:43 Viktor Hovland hylles etter amatørrekord og 12. plass i US Open03:42 Babe Ruth-drakt satte auksjonsrekord - solgt for 49 millioner03:39 Huawei spår salgssvikt i utlandet03:37 Mann slått med flaske på pub i Sandefjord03:05 Bondeorganisasjoner forhandler med staten om klimaavtale02:09 Homoaktivister: Nynazister kartlegger oss02:05 Trump anklager New York Times for forræderi01:44 Dugnad leverte 101 tips om arbeidslivskrim i Oslo00:14 Biltrafikken øker i Kristiansand23:18 Trump anklager New York Times for forræderi22:31 Lastebil i grøfta – har flere tonn propan i lasten22:27 Franske bønder og vingårder hardt rammet av uvær21:54 Tredje strake ligaseier for Rosenborg21:42 Toryer i TV-krangel om brexit-scenarioer21:39 NHO Reiseliv vil ha begrensninger i cruisetrafikken21:19 Høiland-stunt provoserte publikum på Åråsen21:15 Væpnet ran av frisørsalong - to pågrepet på toget21:05 Boeing-sjef erkjenner feil i håndteringen av varselsystemer21:01 Netanyahu innviet Trump-bosetning20:28 Mann pågrepet etter politikerdrap i Tyskland20:14 Glimt nedkjempet bunnlaget Strømsgodset20:13 Omdiskutert utvisning ødela for Lillestrøm mot Viking20:11 Tenåring med skuddshow mot Odd20:08 Diop reddet Kristiansunds rekke uten tap19:52 Åpner for elefantjakt igjen - utløser store diskusjoner19:51 Molde-seier over Ranheim19:50 Brann risikerer bot etter at supportere fyrte opp bluss19:49 34 personer drept i angrep mot to landsbyer i Nord-Nigeria18:52 Legenden Eggen hyllet og æret med statue18:41 Demonstrerte mot retur av Abbasi-familien til Afghanistan18:39 I 350 år holdt den stand mot Atlanteren. Så gravde byen et hull i sitt eget forsvarsverk18:28 Sælid fikk skuespiller-Hedda18:06 Grønn Ungdom vil innføre kvote på tre flyreiser i året18:05 Christiansen på fjerdeplass i Barcelona17:22 Espen Klouman Høiner fikk første Heddapris17:03 Sjokkrapport for kjøttelskere16:59 Human-Etisk Forbund: Kirkevalget bør skilles fra kommunevalget15:42 Smitten i Askøy skyldes trolig avføring fra dyr15:33 To menn tok seg inn på hotellrommet – nå er de dømt15:32 Carrie Lam ber Hongkong om unnskyldning15:31 Sarri forlater Chelsea, Juventus neste15:30 Svensk forsvarstopp tiltalt for hallikvirksomhet14:23 Mann i 70-årene alvorlig skadd i drukningsulykke i Oslofjorden
Siste nytt
17:08PolitikkBåret bort av politiet: – De fikk fem minutter på seg17:00PolitikkNorge inn i ny EU-avtale: – Politikken har vært katastrofalt dårlig16:54PengerDansk økokrim har ransaket Nordeas danske hovedkvarter16:44PolitikkHagen tar fri når Stortinget vedtar nye bompengeprosjekter16:40NorgeTidligere domfelt lærer dømt for vold mot to elever16:38NorgeDrapstiltalt ektemann om aktor: – Respektløs16:18PolitikkIran hevder å ha avslørt amerikansk spionnettverk16:05PengerAirbnb vokste kraftig i 201816:04NorgeMann varetektsfengsles etter dødsfall i Trondheim15:53Norge«Grovt umenneskelig»: Mor fraktet bevisstløs ut av landet14:33Helse og livsstilSylvi Listhaug til Askøy etter drikkevannsskandalen14:15VerdenNy rapport: Farligere og mer moderne atomvåpen12:27PengerVy tapte sju norske tostrekninger til svenskene11:52VerdenMine fra 2. verdenskrig sprenges i Østersjøen11:38NorgeMann siktet for uaktsomt drap etter dødsfall i Trondheim11:38VerdenTrump mener jobben bare er halvgjort og vil ha fire år til11:37NorgeLekkasje i hydrogentank var årsak til eksplosjon i Sandvika11:36Verden30 drept i selvmordsangrep i Nigeria11:24VerdenFamling i mørket etter forklaring på strømbrudd i Sør-Amerika11:20VerdenIran: Atomavtalen brytes innen ti dager11:13ReiseInn i midnattssolas rike10:58SportGolfforbundet jubler etter US Open-bragden: – Fryser på ryggen10:43PengerEquinor fant olje i Norskehavet10:29NorgeAdvarte mot Ludvigsen: Ikke la han være alene med beboere10:25NorgeMattilsynet fant færre brudd på dyrevelferdsloven etter flere tilsyn10:17VerdenHuaweis grunnlegger venter milliardtap10:16VerdenParaply-aktivist løslatt før tiden – slutter seg til Hongkong-demonstrantene10:06SportTutta hyller Hovland etter US Open-bragden09:43SportLSK-profil ute i flere uker09:42SportØkt satsing på kvinnene i hoppsporten09:29NorgeDrapstiltalt 17-åring erkjenner ikke straffskyld09:16NorgeJemtland-saken: Ektemannen erkjenner ikke skyld09:13NorgeEttåring i Askøy døde av blodforgiftning – hadde to bakterietyper09:11NorgeVeksten i eiendomsskatten stanser opp09:02VerdenPakistansk aktivist drept08:51SportCasper Ruud falt én plass på rankingen08:49Sport– Solskjær fast bestemt på at Pogba blir i United08:40SportHovland klatret 324 plasser på verdensrakingen i golf08:35NorgeMann tiltalt for incest og overgrep mot to sønner08:17SportVM-spillerne nyter VM-stemningen i Reims07:56VerdenTolv sivile skal ha blitt drept av opprørere i Syria07:46Norge– Synlige ører på pass bryter med religionsfriheten07:40LivetUndersøkelse: Fire av ti nordmenn har sett barn med berusede voksne i Syden07:34VerdenDanske blir borgermester i tyske Rostock07:05SportMesterskapsspilleren Minde runder 100 kamper06:53SportGold Cup fotball menn søndag06:47SportVG: RBK-bud på Haugesunds Wadji06:27SportHer er alternativene for Norge i fotball-VM06:15SportNyland kan få knallhard konkurransen fra "rekordmann" Butland06:10NorgeTidligere NSB-sjef: Politikere lider av konkurransehysteri05:55NorgeDette skjer i dag05:44NorgeDette skjedde i natt05:30NorgeVinstra-drapet: Aktor legger fram filmmanus som bevis05:24VerdenProtestleder løslatt fra fengsel i Hongkong04:56NorgeMann kjørte flere kilometer i motsatt kjørefelt i Oslo04:54NorgeFylkesnes ut mot regjeringen etter aksjesalg i Entra04:48VerdenValgdagsmåling: Tidligere førstedame leder an i Guatemalas presidentvalg04:43SportViktor Hovland hylles etter amatørrekord og 12. plass i US Open03:42VerdenBabe Ruth-drakt satte auksjonsrekord - solgt for 49 millioner03:39VerdenHuawei spår salgssvikt i utlandet03:37NorgeMann slått med flaske på pub i Sandefjord03:05NorgeBondeorganisasjoner forhandler med staten om klimaavtale02:09NorgeHomoaktivister: Nynazister kartlegger oss02:05VerdenTrump anklager New York Times for forræderi01:44NorgeDugnad leverte 101 tips om arbeidslivskrim i Oslo00:14NorgeBiltrafikken øker i Kristiansand23:18VerdenTrump anklager New York Times for forræderi22:31NorgeLastebil i grøfta – har flere tonn propan i lasten22:27VerdenFranske bønder og vingårder hardt rammet av uvær21:54SportTredje strake ligaseier for Rosenborg21:42PolitikkToryer i TV-krangel om brexit-scenarioer21:39ReiseNHO Reiseliv vil ha begrensninger i cruisetrafikken21:19SportHøiland-stunt provoserte publikum på Åråsen21:15NorgeVæpnet ran av frisørsalong - to pågrepet på toget21:05VerdenBoeing-sjef erkjenner feil i håndteringen av varselsystemer21:01PolitikkNetanyahu innviet Trump-bosetning20:28VerdenMann pågrepet etter politikerdrap i Tyskland20:14SportGlimt nedkjempet bunnlaget Strømsgodset20:13SportOmdiskutert utvisning ødela for Lillestrøm mot Viking20:11SportTenåring med skuddshow mot Odd20:08SportDiop reddet Kristiansunds rekke uten tap19:52PolitikkÅpner for elefantjakt igjen - utløser store diskusjoner19:51SportMolde-seier over Ranheim19:50SportBrann risikerer bot etter at supportere fyrte opp bluss19:49Verden34 personer drept i angrep mot to landsbyer i Nord-Nigeria18:52SportLegenden Eggen hyllet og æret med statue18:41NorgeDemonstrerte mot retur av Abbasi-familien til Afghanistan18:39VerdenI 350 år holdt den stand mot Atlanteren. Så gravde byen et hull i sitt eget forsvarsverk18:28SportSælid fikk skuespiller-Hedda18:06PolitikkGrønn Ungdom vil innføre kvote på tre flyreiser i året18:05SportChristiansen på fjerdeplass i Barcelona17:22NorgeEspen Klouman Høiner fikk første Heddapris17:03Helse og livsstilSjokkrapport for kjøttelskere16:59PolitikkHuman-Etisk Forbund: Kirkevalget bør skilles fra kommunevalget15:42NorgeSmitten i Askøy skyldes trolig avføring fra dyr15:33SportTo menn tok seg inn på hotellrommet – nå er de dømt15:32PolitikkCarrie Lam ber Hongkong om unnskyldning15:31SportSarri forlater Chelsea, Juventus neste15:30VerdenSvensk forsvarstopp tiltalt for hallikvirksomhet14:23NorgeMann i 70-årene alvorlig skadd i drukningsulykke i Oslofjorden
Populært

Velkommen til debatt

ABC Nyheter ønsker velkommen til debatt om det meste. Men vi krever at du er saklig og viser respekt for menneskene sakene handler om og dine meddebattanter. Regler for kommentering finner du her.

Tor Strand, redaktør.

comments powered by Disqus