Fin start på by:Larm

Første dag av by:Larm er unnagjort, og jeg har fått med meg et knippe lovende konserter!

Denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

Som mange sikkert ikke har unngått å få med seg, arrangeres norsk musikkbransjes årlige sirkus (by:Larm) denne gangen i Tromsø.

Jenny Hval i Rockettothesky (foto: Stig Henning Morken)Jenny Hval i Rockettothesky (foto: Stig Henning Morken)

For det generelle publikum innebærer dette en hel haug med konserter over et spenn på tre dager (torsdag til lørdag), og etter å ha unnagjort den første konsertdagen, kan jeg vel ikke annet enn å si meg ganske så fornøyd!

Byen er fin, musikken bra og folket hyggelig.Etter en obligatorisk quiz-runde i regi av vår alles kjære Christer Falck og VG (flink, rutinert og kjapp quizmaster), spilte Oslo-artisten Rockettothesky et helt greit sett foran noen interesserte tilhørere et lite snøballkast unna.

Musikken, som kan karakteriseres som en slags lo-fi visebasert elektropop, var bygd opp rundt kombinasjonen vokal, akustisk gitar og playback/knitreboks, og resulterte i en lovende start på kvelden.

Nå hadde ikke Rockettothesky godt nok låtmateriale til å holde på hele oppmerksomheten min i løpet av den halvtimen hun spilte, men hun viste seg likevel fram med en spennende vokal og bra engelsk-diksjon (ingen dum ting).

Nå kan det vel diskuteres hvorvidt plasseringen av en konsertscene i lobbyen på et hotell er den aller beste, men på den annen side førte det til at vi som hørte på kunne lene oss godt tilbake i behagelige sofaer underveis.

Fengslende


Etter smakebiter av konserter med Jake Ziah (meget bra) og kritikerbejublede Serena Maneesh (overvurdert?), var det duket for det som skulle vise seg å være kveldens ubestridte høydepunkt!

Adjágas: Lillescenen, Kulturhuset, 9.02.2006. 22.30

Backet opp av to gitarer og trommer, ga Sara Marielle Gaup og Lawra Somby prov på at alt skrytet de fikk i forbindelse med debutalbumet «Adjágas», ikke på noen som helst måte var ubegrunnet.

Foran et fullpakket og lydhørt publikum, startet duoen med den rå og bluegrass-influerte samebluesen «Dolgemátki», før en låt som den vakre og lavmælte «Mun Ja Mun» (fjorårets beste musikkvideo?) nærmest trollbandt publikum.

Det er forsåvidt kult å høre joiking, men det som først og fremst løfter dette prosjektet, er at joiken er satt sammen med moderne klanger og rytmer, og sammen skapes det et unikt produkt som det med ganske stor sikkerhet ikke finnes maken til!Sterk vokal

Lawra Somby i Adjágas var kveldens høydepunkt! (foto: Stig Henning Morken)Lawra Somby i Adjágas var kveldens høydepunkt! (foto: Stig Henning Morken)

Aller best blir resultatet de gangene Lawra Somby tar den vokale føringen, mens Sara Marielle Gaup spiller den utfyllende og kompletterende andrefiolinen.

Dette blir veldig tydelig når Gaup synger hovedvokalen, for da faller interessen betraktelig. Jeg vil ikke påstå at det blir kjedelig, men det blir iallfall langt mer anonymt.Det var dessverre dette som var i ferd med å skje i går kveld, men med en manisk, sjamanistisk, hoppende og progressiv monsterjoik fra Somby, ga Adjágas et kontant svar på tiltale.

Dette var så avgjort ikke kjedelig!I stedet var det steintøft å se Lawra Somby ta såpass av at han kastet mikrofonen, hoppet inn blant publikum og fortsatte joiken sin mens han hoppet og sprang rundt omkring oss.

Deretter roet de ned det hele igjen, og jeg kunne gå videre med vissheten om at dette var veldig kult.

Svak femmer.
Superfamily:

Hovedscenen

, Driv. 9.02.2006. 23.30

Mossebandet Superfamily var neste gjeng ut, og det påstås visstnok at familien kommer til å bli vårt neste eksportprodukt.

Albumdebuten «Back In Paris» forelå i fjor høst, og selv om ikke kritikerne var ekstatiske, fikk Superfamily iallfall en hit med låten «Taxi Dancing».

Låten er fin nok den, og følgelig fikk vi også servert sangen under konserten i går. Det samme var tilfellet med bandets kanskje beste produkt - «It's A Lie», og disse låtene er på mange måter selve grunnstammen i Superfamily.

Musikalsk sett er det snakk om dansbar og fengende rock, godt hjulpet fram av en bra falsett-vokal, samt ispedd oppegående koring og en anelse blåsere.Steven Wilson i Superfamily (foto: Stig Henning Morken)Steven Wilson i Superfamily (foto: Stig Henning Morken)

Spesielt er dette tilfelle med «It's A Lie», som like gjerne kunne vært sunget av et eller annet britisk new wave-band. Gode greier med andre ord, men der stopper det gjerne også.

Mangel på materiale


Superfamily mangler rett og slett bra låter, og utover de to nevnte kunne de sikkert kokt sammen resten av materialet sitt og fått en dugandes låt ut av det hele.

På den annen side er det ikke mange forunt å ha to bra låter, og i tillegg må det sies at bandet gjør seg meget bra i konsertformat. Frontfigur Steven Wilson gjør en god jobb med å underholde publikum med hopp, sprett, fakter og bra stemme.


Likevel er det vel de synkrondansende korguttene som tiltrekker seg mest oppmerksomhet!Utvilsomt et vittig konsept, som Superfamily også vet å benytte seg av på en bra og gjennomført måte.

Sånn sett snakker vi vel foreløpig om mer form enn innhold, men et album til (eller tre) vil helt sikkert gjøre susen.

Artig, men litt tynn firer.
Youth Pictures Of Florence Henderson: Loftet, Driv. 10.02.2006. 00.00

I stedet for å omtale konserten til My Midnight Creeps, som forøvrig spilte helt avsindig høyt, synes jeg det er vel så interessant å ta for meg konserten til de poppete post-rockerne Youth Pictures Of Florence Henderson.

Bandet ga i fjor ut det meget respektable albumet «Unnoticable In A Tiny Town, Invisible In The City», og det var med visse forventninger jeg imøteså konserten med dette bandet.

Litt trøbbel for Youth Pictures Of Florence Henderson (foto: Stig Henning Morken)Litt trøbbel for Youth Pictures Of Florence Henderson (foto: Stig Henning Morken)

Forhåpningene mine var kanskje for store, for det bandet presterte i går kveld var litt for ujevnt til at jeg fattet den helt store interessen.

Javisst er de dyktige (som så mange andre band i denne sjangeren), og joda; de mest stereotypiske og langstrakte dronerne fikset de meget bra. Stort pluss skal de også ha for å ha med seg en cellist.

Men det ble likevel alt for mye ustrukturert og småkjip vokalbruk til at jeg kan gi mitt fullstendige bifall!Nå er jeg ikke alt for velbevandret i vokalbasert og poppete post-rock, men jeg tviler vel litt på om det er veien å gå. Når vokalen i tillegg er ganske så tynn, gjør det ikke saken spesielt bedre.

Litt uheldige var de også med en gitar som ikke ville spille helt på lag, men slike ting er som oftest bare sjarmerende. Sånn sett hadde de kanskje en litt dårlig dag på jobben, men det ordner de helt sikkert opp i før konserten på Kulturhuset (verkstedet) i kveld.

Tingen er at Youth Pictures Of Florence Henderson er såpass bra på plate at de også burde ha kapasiteten til å få det ut i konsertsammenheng!

Sterk treer.

Mer by:Larm i Neste Klikk:

BY:LARM 2006, Tromsø


Musikk-sirkuset kommer til byen

BY:LARM 2005, Stavanger


Halv million til ukjent artist, 2005
Larm i Stavanger, 2005
Jeg erklærer meg herved som fan!, 2005
Prisdryss i Stavanger, 2005
Bør ikke P3 lage sin egen festival?, 2005
Norske by:Larm-utgivelser, 2005
Nå kan drøm bli virkelighet, 2005

BY:LARM 2004, Bergen


Larmen har inntatt Bergen, 2004
Larm og moro i Bergen, 2004
Alarmen går, 2004

BY:LARM 2003, Trondheim


By:Larm i Trondheim, 2003
Norsk er best - akkurat nå!, 2003
Kåt av Mohammed?, 2003
Prisdryss og alarm-moro 2003
Alarm-prisen 2003
Luftgitar - ikke for pyser, 2003

BY:LARM 2002, Kristiansand


Post-bylarm, 2002
«Corky» skapte rock!, 2002
Musikk møter øl, 2002

Mer fra ABC Nyheter
Siste fra forsiden
12:49 Hardarson forlenger med Start12:40 Tunisias nye president tatt i ed12:31 Russland truer med at militante kurdere kan bli «knust» av Tyrkia12:09 Ber publikum om videoer av ambulansekapringen11:37 Ap-politiker om brilleforslag: – En hastverksbeslutning på bekostning av barn11:21 Svakere resultat enn ventet for Aker Solutions11:21 Full bortekrise for Solskjær11:20 Skamroser Oslo-byrådet: – Regjeringen har mye å lære11:19 Russlands antidopingsjef ut mot egne myndigheter11:02 PST: Ambulansekapringen ser ikke ut som terror11:01 Kippe (41) gir seg som spiller i LSK10:37 39 personer funnet døde i lastebil i Essex10:34 De fire riksrett-punktene: Russland, Biden, selvangivelsen og hotellet10:13 MDG og SV får hver sin nye Oslo-byråd10:12 Mann forskanset seg på museum i Frankrike09:56 Direkte: Følg spørretimen på Stortinget09:47 Færre lovbrudd ble oppklart09:45 Granskere: Designfeil bidro til Lion Air-ulykke09:08 Lonely Planet: Hit bør du reise i 202009:07 Botswanas politiske stabilitet på prøve09:04 15 norske alpinister til Sölden09:03 Jevnt fra Telenor, men underskudd etter skatt08:35 Stein Erik Hagen går inn i SATS07:35 Norges fortielse: – Dette bildet skapte en krigsmyte07:09 Skadefri Zuccarello med assist i Wild-seier07:04 Norge gir 3 milliarder til renere hav06:33 Rapport: 1 av 20 har opplevd grov vold fra foreldre06:28 Nye eiere overtar Vita, men Loco-kjeden legges ned06:27 Stöckl utfordret hopperne: – Mange var ganske lange i ansiktet06:15 De siktede etter ambulansekapringen skal avhøres onsdag05:50 Dette skjer i dag05:30 Dette skjedde i natt05:25 Mann dømt til fengsel for å ha sendt penisbilder05:04 Stiftelse med milliardær på laget skal spre informasjon om intelligent design04:39 Opposisjonen i Bolivia oppfordrer til generalstreik04:35 Regjeringen vil ha tiltak mot medisinmangel04:07 Medier dropper konferanse i protest mot Khashoggi-drapet04:04 Chiles president ber om unnskyldning etter voldelige protester03:56 Ambassadør hevder Trump krevde gransking mot militær støtte02:55 Beboere evakuert etter melding om brann i Sarpsborg02:41 Skrik og krangling i Oslo var frieri02:05 30.000 arbeidsplasser blir borte fra varehandelen01:52 Nye anklager mot Lori Loughlin i collegeskandalen01:17 Tyrkia starter ikke en ny offensiv i Nord-Syria00:36 Esper: Tyrkia kan ha begått krigsforbrytelser00:24 Mindre kreft blant innvandrere23:58 Boeing erstatter toppsjef etter vedvarende flykrise23:43 Kroos ordnet etterlengtet Real Madrid-seier23:37 Tottenham-show gir sjefen arbeidsro23:32 Glohet Sterling straffet Atalanta tross åpningssmell23:26 Den kinesiske regjeringen planlegger å erstatte Hongkongs leder23:08 25 år gammel kvinne nekter straffskyld etter ambulansedrama23:06 Kroos ordnet etterlengtet Real Madrid-seier23:04 Glohet Sterling straffet Atalanta tross åpningssmell23:02 Dybala-dobbel reddet Juventus fra pinlig tap23:01 Tottenham-show gir sjefen arbeidsro22:57 TV 2: MDG får tre byråder i Oslo22:41 Tusk anbefaler EU-landene å godta britenes ønske om brexit-utsettelse22:27 Aftenbladet: Indiske investorer vil kjøpe aksjer i Viking22:04 Eriksen Søreide: Norge har ikke forpliktelse for Syria-barna21:26 Markedet mettes – norske F-16 kan gå på billigsalg20:27 Først seier, så tap for Boris Johnson da Parlamentet stemte over brexitavtalen19:59 Ap, MDG, Venstre og KrF er enige om å danne byråd i Bergen19:51 Ulf Leirstein forbereder seg på et liv etter politikken19:36 Putin og Erdogan enige om Syria-avtale19:06 Mann knivdrept i garasje i Drammen19:02 PST undersøker trusselbrev sendt ut før ambulansekapringen i Oslo18:59 – Ingen avklaring for Frode Berg før november18:40 – Byrådet viser en fiendtlighet mot dem som er avhengige av bil18:38 Brækhus skrev avtale med Hearns selskap – nærmer seg ny storkamp18:06 Kraftig høststorm i Trøndelag - mann tatt av bølge i Lofoten17:52 Trump sammenligner riksrettsprosess med lynsjing17:15 Ukrainsk journalist dømt til 15 år i fengsel av separatister17:13 Fotballtopp vil ha hjernerystelse-bytter etter demensalarm17:10 Kvinne bestilte sosial ferietur for 19.000 kroner - var helt alene16:41 Advarer: – Farlige IS-krigere kan rømme hjem16:04 Boeings Max-krise blir verre og verre14:22 Dødstallene stiger i Chile13:51 Palestinsk domstol blokkerer kritiske nettsteder13:50 Diplomat vitner i riksrettsprosessen mot Trump13:02 Venstre-prosessen «en oppskrift på langvarig støy»13:01 Assad: Erdogan er «en tyv»12:51 Mann kapret ambulanse – uskadeliggjort av politiet12:46 Person til sykehus etter minibussulykke i Bergen12:38 Riksrevisjonen: Domstolene bruker for lang tid12:37 Putin og Erdogan i viktige Syria-samtaler12:34 Batteribrann avgir farlig gass i Hordaland12:13 Mann tiltalt for drapsforsøk på legesenter12:07 Redaktøren i Aust-Agder Blad går av etter kritikk12:06 Tidslinje for den nye brexitavtalen11:41 Politiker overrasket alle: – Jeg er gravid11:40 Advokat: – Berg kjent med avtalerykter11:14 Sun Heidi Sæbø konstituert som Morgenbladet-redaktør10:52 Lover at Oslo skal bli utslippsfri innen 203010:40 Granåsen får 180 millioner til ski-VM 202510:27 Guaidó ber Russland og Kina om hjelp10:12 Mor (62) og datter (29) omkom i trafikkulykke i Volda: Frigir navnene10:00 Nytt funn: Deltok i angrepet på Pearl Harbor i 194109:57 Indiske myndigheter reagerer sterkt på skoleeksperiment09:03 Knepen seier for Trudeau i Canada
Siste nytt
12:49SportHardarson forlenger med Start12:40PolitikkTunisias nye president tatt i ed12:31VerdenRussland truer med at militante kurdere kan bli «knust» av Tyrkia12:09NorgeBer publikum om videoer av ambulansekapringen11:37Helse og livsstilAp-politiker om brilleforslag: – En hastverksbeslutning på bekostning av barn11:21PengerSvakere resultat enn ventet for Aker Solutions11:21SportFull bortekrise for Solskjær11:20PolitikkSkamroser Oslo-byrådet: – Regjeringen har mye å lære11:19SportRusslands antidopingsjef ut mot egne myndigheter11:02NorgePST: Ambulansekapringen ser ikke ut som terror11:01SportKippe (41) gir seg som spiller i LSK10:37Verden39 personer funnet døde i lastebil i Essex10:34StemmerDe fire riksrett-punktene: Russland, Biden, selvangivelsen og hotellet10:13PolitikkMDG og SV får hver sin nye Oslo-byråd10:12VerdenMann forskanset seg på museum i Frankrike09:56PolitikkDirekte: Følg spørretimen på Stortinget09:47NorgeFærre lovbrudd ble oppklart09:45VerdenGranskere: Designfeil bidro til Lion Air-ulykke09:08ReiseLonely Planet: Hit bør du reise i 202009:07PolitikkBotswanas politiske stabilitet på prøve09:04Sport15 norske alpinister til Sölden09:03PengerJevnt fra Telenor, men underskudd etter skatt08:35PengerStein Erik Hagen går inn i SATS07:35NorgeNorges fortielse: – Dette bildet skapte en krigsmyte07:09SportSkadefri Zuccarello med assist i Wild-seier07:04NorgeNorge gir 3 milliarder til renere hav06:33Helse og livsstilRapport: 1 av 20 har opplevd grov vold fra foreldre06:28PengerNye eiere overtar Vita, men Loco-kjeden legges ned06:27SportStöckl utfordret hopperne: – Mange var ganske lange i ansiktet06:15NorgeDe siktede etter ambulansekapringen skal avhøres onsdag05:50NorgeDette skjer i dag05:30NorgeDette skjedde i natt05:25NorgeMann dømt til fengsel for å ha sendt penisbilder05:04NorgeStiftelse med milliardær på laget skal spre informasjon om intelligent design04:39VerdenOpposisjonen i Bolivia oppfordrer til generalstreik04:35Helse og livsstilRegjeringen vil ha tiltak mot medisinmangel04:07VerdenMedier dropper konferanse i protest mot Khashoggi-drapet04:04VerdenChiles president ber om unnskyldning etter voldelige protester03:56VerdenAmbassadør hevder Trump krevde gransking mot militær støtte02:55NorgeBeboere evakuert etter melding om brann i Sarpsborg02:41NorgeSkrik og krangling i Oslo var frieri02:05Penger30.000 arbeidsplasser blir borte fra varehandelen01:52VerdenNye anklager mot Lori Loughlin i collegeskandalen01:17VerdenTyrkia starter ikke en ny offensiv i Nord-Syria00:36VerdenEsper: Tyrkia kan ha begått krigsforbrytelser00:24Helse og livsstilMindre kreft blant innvandrere23:58VerdenBoeing erstatter toppsjef etter vedvarende flykrise23:43SportKroos ordnet etterlengtet Real Madrid-seier23:37SportTottenham-show gir sjefen arbeidsro23:32SportGlohet Sterling straffet Atalanta tross åpningssmell23:26VerdenDen kinesiske regjeringen planlegger å erstatte Hongkongs leder23:08Norge25 år gammel kvinne nekter straffskyld etter ambulansedrama23:06SportKroos ordnet etterlengtet Real Madrid-seier23:04SportGlohet Sterling straffet Atalanta tross åpningssmell23:02SportDybala-dobbel reddet Juventus fra pinlig tap23:01SportTottenham-show gir sjefen arbeidsro22:57NorgeTV 2: MDG får tre byråder i Oslo22:41VerdenTusk anbefaler EU-landene å godta britenes ønske om brexit-utsettelse22:27SportAftenbladet: Indiske investorer vil kjøpe aksjer i Viking22:04NorgeEriksen Søreide: Norge har ikke forpliktelse for Syria-barna21:26VerdenMarkedet mettes – norske F-16 kan gå på billigsalg20:27VerdenFørst seier, så tap for Boris Johnson da Parlamentet stemte over brexitavtalen19:59NorgeAp, MDG, Venstre og KrF er enige om å danne byråd i Bergen19:51PolitikkUlf Leirstein forbereder seg på et liv etter politikken19:36VerdenPutin og Erdogan enige om Syria-avtale19:06NorgeMann knivdrept i garasje i Drammen19:02NorgePST undersøker trusselbrev sendt ut før ambulansekapringen i Oslo18:59Norge– Ingen avklaring for Frode Berg før november18:40Politikk– Byrådet viser en fiendtlighet mot dem som er avhengige av bil18:38SportBrækhus skrev avtale med Hearns selskap – nærmer seg ny storkamp18:06NorgeKraftig høststorm i Trøndelag - mann tatt av bølge i Lofoten17:52VerdenTrump sammenligner riksrettsprosess med lynsjing17:15VerdenUkrainsk journalist dømt til 15 år i fengsel av separatister17:13Helse og livsstilFotballtopp vil ha hjernerystelse-bytter etter demensalarm17:10ReiseKvinne bestilte sosial ferietur for 19.000 kroner - var helt alene16:41VerdenAdvarer: – Farlige IS-krigere kan rømme hjem16:04PengerBoeings Max-krise blir verre og verre14:22VerdenDødstallene stiger i Chile13:51VerdenPalestinsk domstol blokkerer kritiske nettsteder13:50VerdenDiplomat vitner i riksrettsprosessen mot Trump13:02PolitikkVenstre-prosessen «en oppskrift på langvarig støy»13:01VerdenAssad: Erdogan er «en tyv»12:51NorgeMann kapret ambulanse – uskadeliggjort av politiet12:46NorgePerson til sykehus etter minibussulykke i Bergen12:38PolitikkRiksrevisjonen: Domstolene bruker for lang tid12:37VerdenPutin og Erdogan i viktige Syria-samtaler12:34NorgeBatteribrann avgir farlig gass i Hordaland12:13NorgeMann tiltalt for drapsforsøk på legesenter12:07KulturRedaktøren i Aust-Agder Blad går av etter kritikk12:06PolitikkTidslinje for den nye brexitavtalen11:41PolitikkPolitiker overrasket alle: – Jeg er gravid11:40NorgeAdvokat: – Berg kjent med avtalerykter11:14KulturSun Heidi Sæbø konstituert som Morgenbladet-redaktør10:52NorgeLover at Oslo skal bli utslippsfri innen 203010:40SportGranåsen får 180 millioner til ski-VM 202510:27VerdenGuaidó ber Russland og Kina om hjelp10:12NorgeMor (62) og datter (29) omkom i trafikkulykke i Volda: Frigir navnene10:00VerdenNytt funn: Deltok i angrepet på Pearl Harbor i 194109:57VerdenIndiske myndigheter reagerer sterkt på skoleeksperiment09:03PolitikkKnepen seier for Trudeau i Canada
Populært

Velkommen til debatt

ABC Nyheter ønsker velkommen til debatt om det meste. Men vi krever at du er saklig og viser respekt for menneskene sakene handler om og dine meddebattanter. Regler for kommentering finner du her.

Tor Strand, redaktør.

comments powered by Disqus