Kule Oslo og Harry Norge

Artikkelen fortsetter under annonsen

Den ultimate fremtidsvisjonen hadde vært om trendanalytikerne hadde spådd sin egen undergang.

Denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

Artikkelen fortsetter under annonsen

Det er rart det der med hvordan Oslo er storebroren i Norge. Storesøsken er jo født først og vet liksom mest.

Storesøsken elsker å belære sine mindre søsken om hva de gjør riktig og hva de gjør galt. Aller mest liker de å fortelle om hva småsøsknene gjør feil.

Dette gjelder Oslo også. Oslo er størst. Og best. Og vet mest.

I Oslo bor cirka en åttendedel av Norges befolkning. Det vil si at sju åttendedeler ikke bor i Oslo. De andre menneskene bor på steder som Sykkylven, Rørvik, Vadsø, Røros og Bergen.

Kaffe latte-generasjonen er død

Det er Oslo som definerer hvordan Norge er - eller kanskje rettere sagt hvordan Norge bør være.

Det er i Oslo trendanalytikerne sitter og spyr ut sine visjoner og fabler om fremtiden:

Kaffe latte-generasjonen er død. I løpet av det neste år vil vi for alvor se konvergensen mellom de mer resiproke antitesene, som for øvrig inntil nylig ikke har vært særlig relevante i sin anvendelse, noe som for øvrig synes å skyldes mangel på de mer empatiske symptomer i det anglosiske samfunn vi tross alt lever i - dette på tross av det paradigmeskiftet som banet vei for de humanitære futuristtilhengerne som nok ikke er helt klar over utbredelsen av sine stigmatiserende analyser basert på på de post-traumatiske stress-symptomer de synes å fremkalle hos den intellektuelle fløyen av vårt impresjonstsamfunn, som jo heller ikke kan bebreides, hverken direkte eller indirekte for å virke samlende rundt en felles proporsjon, men i stedet synes de å implisere en mer perifer maskepi rundt det som på folkemunne populært kalles den totale entropi, som ikke under noen omstendighet må mistolkes med den evangelistiske tilnærmelsen som har vært relativt utbredt den siste tiden.

Artikkelen fortsetter under annonsen
Artikkelen fortsetter under annonsen
Artikkelen fortsetter under annonsen
Artikkelen fortsetter under annonsen

Puh …

Vi aner selvsagt ikke hva dette betyr. Ingen gjør det.

Poenget er: Det angår oss ikke.

Jeg vet ikke om de har kaffe latte engang på det stedet jeg kommer fra.

Oslo-folk ler av de som ikke kommer fra Oslo. Innflytterne ler også. Da sitter vi og småhumrer over hvor harry de er de som kommer fra Trøndelag, Troms og Bergen. At de fleste av oss faktisk kommer fra Trøndelag, Troms og Bergen, har vi glemt for lenge siden. For nå er vi med de store gutta. Vi synes at andre folk er rare - men litt søte med sine barter og ubehøvlede språk.

Alt defineres i Oslo. For det er der de sitter … avisredaksjonene, moteekspertene, kaospilotene, og ikke minst: Trendanalytikerne. For det er de som bestemmer.