Gullbryllup feiret med 50 år gammel hermetisk kylling

Hva gjør du den dagen du har vært gift i femti år? Et mann fra Manchester fant ut at han skulle spise kyllingen han fikk da han giftet seg.

Denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon


Et par fra Manchester feiret gullbryllupsdagen sin ved å spise den hermetiske kyllingen de fikk den dagen de giftet seg.

Faksimile fra BBC Online.Faksimile fra BBC Online.

Les og Beryl Lailey hadde bevart den femti år gamle hermetikkboksen som et minne fra den store dagen i 1956.

Paret sverget på at den hermetiske kyllingen ikke skulle fortæres før gullbryllupsdagen. Dermed ble kyllingen med på lasset hver gang de flyttet.

- Vi tok godt vare på blikkboksen, og jeg sa alltid at jeg skulle spise kyllingen når gullbryllupsdagen kom, forteller syttitre år gamle Les.

Dermed var det ingen kjære mor da den store dagen endelig ble nådd. Boksen ble åpnet, og Les fant ut at kyllingen var så god som ny.

- Jeg spiste den med poteter og grønnsaker til, og den gikk ned på et blunk. Jeg visste den kom til å holde seg. Jeg har ikke følt noe ubehag i etterkant i det hele tatt.

Matekspert Eunice Taylor, ved Universitetet i Salford sier at hermetisk mat har tilnærmet uendelig holdbarhet, dersom hermetikkboksen er riktig forseglet.

- Men dersom noen går med planer om å spise gammel hermetisk mat vil jeg anbefale dem å varme opp maten først, bare for å være på den sikre siden.

Er det dette man kaller kjærlighet ved første blikkboks?


Kilde: Ananova.com og BBC Online

Mer fra ABC Nyheter
Siste fra forsiden

Velkommen til debatt

ABC Nyheter ønsker velkommen til debatt om det meste. Men vi krever at du er saklig og viser respekt for menneskene sakene handler om og dine meddebattanter. Regler for kommentering finner du her.

Tor Strand, redaktør.

comments powered by Disqus