Magazinet-redaktør ville ikke snakke på arabisk TV

Redaktør Vebjørn Selbekk, som publiserte de omstridte Muhammed-tegningene i den kristne avisen Magazinet, ville mandag kveld ikke la seg intervjue av den arabiske TV-kanalen Al-Jazeera.

Denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

Oslo (NTB): Al-Jazeera inviterte mandag redaktøren for å snakke direkte til den arabiske verden om striden karikaturtegningene har skapt.

Selbekk gjorde det klart at han ikke ville la seg intervjue. Han mente at det kunne føre til mer negativ oppmerksomhet rundt hans person dersom han stilte opp.

- Vi har gitt Selbekk en god mulighet til å rette opp det som er skjedd, men han valgte å si nei, sier Al-Jazeeras korrespondent i Norge, Samir Shatara, til VG Nett.

Mohammad Hamdan, leder av Islamsk Råd i Norge, skulle delta i det samme intervjuet. Han beklager at Selbekk ikke ville være med.

- Selbekk må tenke på at han har krenket muslimer og forårsaket mange problemer for Norge i verden, sier Hamdan.

Hamdan mener Selbekk kunne ha bidratt til å roe ned situasjonen han har vært med på å skape, dersom han hadde stilt opp.

(©NTB)

Mer fra ABC Nyheter
Siste fra forsiden

Velkommen til debatt

ABC Nyheter ønsker velkommen til debatt om det meste. Men vi krever at du er saklig og viser respekt for menneskene sakene handler om og dine meddebattanter. Regler for kommentering finner du her.

Tor Strand, redaktør.

comments powered by Disqus