Kristina Hjartåker er død

Fire år gamle Kristina Hjartåker døde natt til tirsdag. Den lille jenta ble Hatlestad-rasets tredje dødsoffer.

Denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

(Foto: privat)(Foto: privat)

Bergen (NTB):

- Kristina Isabel Hjartåker sovnet stille inn i natt med sin nærmeste familie rundt seg. Familien ønsker fred om saken, og man ønsker en privat begravelse. Oddmund Hjartåker takker for all den støtte og forståelse han og Kristina har fått etter rasulykken på Hatlestad, heter det i en uttalelse som advokat Tor Lars Onarheim sendte ut tirsdag. Onarheim representerer faren til Kristina, Oddmund Hjartåker.

- Vi har rutinemessig fått melding fra Haukeland om at jenta er død, sier politiinspektør Svein Erik Krogvold i Hordaland politidistrikt til Bergens Tidendes nettutgave.

Etter jordskredet på Hatlestad terrasse i Bergen ble den fire år gamle jenta liggende under raset i 40 minutter før redningsmannskapene klarte å grave henne fram. Hun har ligget bevisstløs på sykehuset i snart fire måneder.

Kristina Hjartåkers skjebne fikk stor oppmerksomhet i mediene da det ble kjent at Haukeland universitetssjukehus ville avslutte behandlingen og la henne dø. Faren til Kristina kjempet mot denne beslutningen og ville ha saken prøvd for retten. En rettslig behandling ble stoppet i siste liten ved at biskopen i Bjørgvin grep inn og meklet i saken. (©NTB)

Mer fra ABC Nyheter
Siste fra forsiden

Velkommen til debatt

ABC Nyheter ønsker velkommen til debatt om det meste. Men vi krever at du er saklig og viser respekt for menneskene sakene handler om og dine meddebattanter. Regler for kommentering finner du her.

Tor Strand, redaktør.

comments powered by Disqus