Stor leteaksjon etter villmarkas sønner

Villmarkskjendis Lars Monsen er en av flere hundekjørere som ikke har gitt lyd fra seg under Femundsløpet i helgen. Politiet i Hedmark har satt i gang storaksjon for å oppspore seks-sju savnede hundes

Denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

Hamar (NTB-Arne Børcke):

Ekvipasjene under løpet har faste sjekkpunkter med stipulerte tidspunkter, men disse er for flere av deltakerne overskredet med flere timer.

- Vi antar at de ligger værfast. Det har falt opptil en meter snø i enkelte områder av det berømte villmarksløpet. Og foreløpig siste værrapport viser at været fortsatt ikke er det beste: Mye snø og mye vind, opplyser informasjonskonsulent Kari Anne Doubloug ved Hedmark politidistrikt til NTB.

- Det har løyet litt og forholdene begynner å bli bedre. Dessuten er situasjonen blitt betydelig bedre på grunn av dagslyset, sier Dobloug.

17 mann fra Norges Røde Kors og Sivilforsvarets fredsinnsatsgrupper fra Alvdal, Tynset og Engedal er satt inn i letingen. Sju scooterpatruljer er sendt ut i terrenget.

Dobloug finner grunn til å berolige engstelige sjeler:

- Dette er drevne og fjellvante folk som er godt kledd og godt utstyrt. De kan bruke kart og kompass. Vi har ingen grunn til å tro at det har tilstøtt dem noe. Men siden de ikke har meldt seg på sjekkpunktene under Femundsløpet, har vi i samråd med arrangøren satt i gang leting, sier Dobloug til VG.

Mer fra ABC Nyheter
Siste fra forsiden

Velkommen til debatt

ABC Nyheter ønsker velkommen til debatt om det meste. Men vi krever at du er saklig og viser respekt for menneskene sakene handler om og dine meddebattanter. Regler for kommentering finner du her.

Tor Strand, redaktør.

comments powered by Disqus