Jerusalem Post trykker Muhammed-tegninger

Den israelske avisen Jerusalem Post trykket mandag en liten gjengivelse av de omstridte Muhammed-kariktaturene. Utenriksminister Jonas Gahr Støre kaller gjengivelsen uklok, selv om det bare handler om

Denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

Jerusalem (NTB):

Den engelskspråklige avisen skrev at den trykket tegningene for å la folk forstå hvorfor muslimene raser. Avisen kastet seg dermed inn i konflikten om de omstridte karikaturene, meldte NRK fra Jerusalem mandag.

Flere norske politikere reagerer på Jerusalem Post, blant dem Jon Lilletun fra Kristelig Folkeparti som sitter i Stortingets utenrikskomité. Han tror det er galt av Jerusalem Post å trykke bildene.

- Jeg vil si at det er veldig beklagelig, for jeg tror det er å utfordre veldig i Midtøsten nå. Israel er et land med rimelig god ytringsfrihet, men jeg mener at det er feil at de gjør det, sier Jon Lilletun til NRK.

Utenriksminister Gahr Støre er enig med Lilletun.

- Folk bør nå ha lært hvordan dette krenker muslimenes religiøse tro og verdier, ytringsfriheten er der for å brukes med fornuft, og redaktører må ta sitt ansvar, sier Støre til NRK.

LES OGSÅ: Massiv fordømming av ambassadebrenning


Røde kors tror mange barn er redde


Minst èn person drept i opptøyer i Afghanistan


Følg saken her:
-

VG: Muhammed-tegningene


-

Aftenposten: Utenriks


-

Nettavisen: Verden


-

Dagbladet: Utenriks


-

BBC: The Muhammed cartooons row

-

Informasjon fra Utenriksdepartementet

Mer fra ABC Nyheter
Siste fra forsiden

Velkommen til debatt

ABC Nyheter ønsker velkommen til debatt om det meste. Men vi krever at du er saklig og viser respekt for menneskene sakene handler om og dine meddebattanter. Regler for kommentering finner du her.

Tor Strand, redaktør.

comments powered by Disqus