Danmarks utenriksminister frykter fredagsbønnen

Danmarks konservative utenriksminister Per Stig Møller frykter at forbrukerboikotten av Danmark vil spre seg ytterligere etter fredagsbønnen i muslimske land.

Denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

København (NTB-Ritzau):

Bakgrunnen er at aviser i en rekke land nå har brakt de omstridte Muhammed-karikaturene fra Jyllands-Posten. Det kan gi et kraftig tilbakeslag, sier Møller til den danske næringslivsavisen Børsen.

- Man kan godt regne med at boikotten vil spre seg ytterligere etter fredagsbønnen i muslimske land. Nå har land som Frankrike, Tyskland og Østerrike brakt tegningene. Det kan sette ytterligere fart i det, sier Møller.

Han understreker at imamenes budskap under fredagsbønnen i muslimske land kan være helt sentralt for hvordan saken utvikler seg. Det danske utenriksdepartementet frykter at land som Algerie og Marokko vil slutte seg til boikotten, skriver Børsen. Danmark eksporterer varer for snaut en milliard kroner til de to nordafrikanske landene.

Personvernpolicy