Minibanken taper terreng

For første gang går bruken av minibank ned her i landet. Bruken av nettbank, kort og netthandel eksploderer.

Denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

Oslo (NTB):

- Internett foretrekkes av stadig flere som kanal for å håndtere regninger og for å handle varer man tidligere skaffet seg i butikken, sier konserndirektør Petter Idar Jenssen i EDB Business Partner til Aftenposten.

EDB Business Partner drifter det meste av de norske banksystemene, omtrent 70 prosent av de totale pengetransaksjonene i Norge.

Ferske tall fra selskapet viser at vi nå bruker minibanken mindre enn vi gjorde før. Mens vi i 2004 tok ut penger via minibanken drøyt 83 millioner ganger, så hadde dette sunket til knapt 76 millioner i fjor. Også telefonbanken er på vikende front. Her falt bruken med 11 prosent i fjor.

Jenssen tror likevel ikke at disse måtene å håndtere penger på vil forsvinne.

- Minibanken vil få andre funksjoner enn bare det å ta ut penger. Blant annet skal man kunne lade kontantkort og sette inn penger. Også telefonbanken vil endre form. Det vil komme nye betalingsløsninger på mobiltelefonen, som vil ligge et sted mellom tradisjonell nettbank og telefonbank, sier Jenssen.


Personvernpolicy