Danske skolejenter omkom i hyttebrann

Tre danske skolejenter omkom i en hyttebrann på Hovden i Setesdal i Aust-Agder natt til tirsdag.

Denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

Hovden (NTB):

De tre tenåringsjentene var på skoletur på Hovden skisenter sammen med en gruppe på 200 danske skoleelever. Jentene er født i 1988, 1989 og 1990. De var elever ved samme skole, men kom ifølge politiet fra ulike områder av Danmark. Alle pårørende var tirsdag morgen ikke varslet, og politiet i Agder har foreløpig ikke gått ut med nærmere detaljer om jentenes identitet.

- Åtte eller ni personer oppholdt seg i hytta da brannen startet. Med unntak av de tre jentene, kom alle seg ut uten alvorlige skader. En lærer og en elev ble lettere skadd, men vi vet foreløpig ikke om disse oppholdt seg i hytta da brannen tok til, sier opplyser operasjonsleder Ove Austenaa i Agder politidistrikt til NTB.

- Det hele er dypt tragisk, legger han til.

De danske skoleelevene var tirsdag morgen samlet på Hovden høyfjellshotell der de fikk behandling av Bykle kommunes kriseteam. Klokken 11 har kommunen innkalt til pressekonferanse på Hovden grendehus sammen med brannvesenet og lensmannen i Valle og Bykle.

Politiet fikk melding om brannen klokken 2.15. Hytta var overtent, og brannen var først slukket en drøy time senere. Politiet har foreløpig ingen formening om hvordan brannen startet.

Personvernpolicy