Se sju år yngre ut

Er du lykkelig gift, slank og nyter høy sosial status og har opptil fire barn? Da ser nok ansiktet ditt sju år yngre enn du faktisk er.

Denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

Saken er levert av

mozon.no

og skrevet av Redaktør Maren Synnevåg

Det er en dansk forskergruppe som har studert ulike faktorer som påvirker ansiktets alder. Og det er påvist at du kan gjøre mye for å beholde din ungdom. Som for eksempel å gifte deg.

(Foto: mozon.no)(Foto: mozon.no)

I et lykkelig ekteskap ser en middelaldrende kvinne i snitt sju år yngre enn hun egentlig er.

Den beste måten å holde rynkene unna er å skaffe seg høy sosial status. Bekreftelsen fra andre mennesker som ser opp til deg får både menn og kvinner til å se fire år yngre.

- Studien vår viser at status, lite depresjon og ekteskap bidrar til et yngre utseende, sier Kaare Christensen til The Daily Mail.

Undersøkelsen er utført ved universitetet i Odense. En gruppe sykepleiere måtte gjette alderen på 1826 tvillinger, alle i 70 årsalderen.. Forskeren sammenlignet så oppfatningene av alder med faktorer som ekteskap og foreldreskap.

Resultatet støtter teorien om faktorer som ikke er genetiske, men som likevel står for 40 prosent av en persons alder.

- Vårt resultat støtter teorien om at en persons ansikt påvirkes negativt av for mye sol og røyking. Om du ikke er deprimert, ikke røyker og ikke er for tynn ligger du godt an, sier Christensen til avisen.

Her får du tips på hvordan du kan se yngre ut.(Mozon.no,30.01.2006)Personvernpolicy